Mod de viata

O viață fără televizor – sfaturi pentru un stil de viață mai sănătos

viață fără TV timp liber-sfaturi-idee-plimbări

Că televizorul este privit ca fiind destul de negativ nu este nimic nou. Adesea citești sau auzi că există mai multe oportunități de muncă mai importante și mai bune decât să stai în fața televizorului. Astăzi vrem să vă oferim câteva motive întemeiate pentru unul Viața fără televizor listă care te poate convinge și pe tine. Decizi singur dacă această atitudine față de viață este, în cele din urmă, și ceva pentru tine.

Viața fără televizor – avantaje pentru toată lumea

a trăi fără tv familie-gătit-idei-timp liber-activități-copii-părinți

Dacă nu doriți să alungați complet televizorul din casă, puteți încerca și un experiment pe viață fără televizor. Puneți televizorul pentru o perioadă de timp și vedeți cum aceste noi circumstanțe vă afectează viața de zi cu zi. Pentru că nu numai copiii pot beneficia foarte mult de un timp liber fără televizor, ci și adulții.

Viața fără televizor – este posibil?

viață fără activitate tv-sănătos-stil de viață-exercițiu-timp familial

Odată ce ați rămas fără televizor, este posibil să nu știți ce să faceți cu timpul liber la început. Puteți vedea deja din acest lucru cât de mult televizorul vă afectează viața. Dar acum este timpul să găsiți noi hobby-uri și să vă faceți timpul liber mai sănătos și mai distractiv. Pentru că există mai multe lucruri decât televiziunea. Veți fi rapid încurajați să petreceți mai mult timp cu familia și prietenii odată ce ați început viața fără televizor.

Trăiți mai bine fără televizor

viață-tv-drumeții-schi-explorarea munților-familie-idee-aventură

Așadar, dacă vă întrebați acum ce să faceți cu timpul liber nou câștigat, am pus la punct câteva sfaturi pentru dvs. Acum vă puteți concentra asupra lucrurilor importante și acestea sunt garantate pentru a fi foarte bune pentru dvs. După ce ați aflat cum este viața fără televizor, puteți decide singur dacă doriți să faceți fără televizor cu totul sau cel puțin să îl utilizați mai rar.

Motive care vorbesc împotriva televiziunii

trăind fără televiziune lenea-lipsă-de-ambiție-încurajarea-televiziunii

Probabil ați observat, de asemenea, că nu este neobișnuit ca programele să fie difuzate la televizor, care sunt destul de negative. Subiecte precum războiul, suferința și drama nu sunt prezente doar în serii, filme și documentare, ci sunt și la ordinea zilei în știri. Și faptul că această dispoziție ne afectează și mintea și emoțiile este mai mult decât doar logic. Acest lucru nu poate fi cu siguranță sănătos pe termen lung. Puteți evita acest efect alegând o viață fără televizor.

Mișcare lipsă

viața fără televiziune - dezavantaje-avantaje-televiziune-pierdere de timp

Știm, de asemenea, că ședința constantă și lipsa de mișcare sunt orice altceva decât sănătos. Și televiziunea este conectată la ea. Dacă avem și o slujbă la care stăm ore în șir, acest tip de activitate de agrement este cu atât mai nepotrivit. Și cu cât ne lenești mai mult în acest fel, cu atât devine mai obișnuit. Deci devii dependent, pierzi orice ambiție și autocontrol. Și acesta este doar un motiv pentru a trăi fără televizor!

Influențat de televiziune

life-tv-nesănătoase-motive-dezavantaje-pro-contra-inspirații

Dar televiziunea poate avea și un impact asupra minții noastre. Acest lucru este valabil mai ales atunci când timpul din fața televizorului câștigă stăpânirea. Publicitatea influențează în special subconștientul nostru, dar programele (care sunt, de asemenea, întrerupte în mod regulat de publicitate) sunt adesea mai mult decât simpla spălare a creierului. Consumatorii sunt manipulați, ceea ce are un impact și mai mare cu cât petrecem mai mult timp în fața televizorului. Un risc pe care viața fără televizor nu îl presupune cu siguranță.

Folosiți eficient timpul liber

viață-tv-vise-planificare-dorințe-împlinire-timp-găsire-idei

De câte ori ai spus sau te-ai gândit câte lucruri ai face dacă ai avea mai mult timp. De cele mai multe ori nici măcar nu suntem conștienți de cât timp am avea dacă am uita pur și simplu televizorul și am trăi o viață fără televizor. Chiar dacă reduceți timpul în fața televizorului cu o oră, puteți folosi orele respective pentru a lucra la visele voastre!

Viața fără TV – devine mai activă

life-tv-sănătos-corp-fitness-lipsă de exercițiu-exercițiu

Televizorul încurajează leneșul în jur. Și, în general, nici acesta nu este neapărat un lucru rău. La urma urmei, toată lumea are perioade în care pur și simplu nu vrea să facă nimic. Cu toate acestea, dacă acest lucru devine un obicei, un stil de viață prost este inevitabil. De multe ori acest lucru duce la faptul că nici nu știi ce hobby-uri ai. A trăi fără televizor poate schimba asta.

Găsiți hobby-uri

life-tv-hobby-tricotat-cusut-dans-sport-eficient

În schimb, alegeți să găsiți cel mai bun hobby pentru dvs. Puteți descoperi în curând că aveți o preferință pentru un anumit sport. Dar nu puteți vedea asta în fața televizorului. În schimb, o viață fără televizor îi încurajează pe oameni să caute activități atractive. S-ar putea să vă bucurați de gătit sau puteți descoperi că vă place să faceți obiecte de artizanat, să tricotați, să croșetați, să coaseți sau chiar să fotografiați.

Sport

life-tv-zumba-aerobics-young-old-couchpotatoe-alternative-body-fit

Fără a încerca și fără o viață fără televizor, totuși, nu veți afla ce vă place. Așa că încercați o mulțime de lucruri noi. Mergeți la dans și cunoașteți noi culturi. Încercați diferite sporturi precum Tae Bo, Zumba, Pilates sau Yoga. Pentru că nu numai că îți relaxezi capul, dar faci și ceva bun pentru corpul tău.

Mai mult timp pentru familie

live-tv-walk-family-friends-time-effective-use-time

Acum îți poți petrece timpul liber cu familia mai valoros. Nu contează dacă mergi la plimbări sau alte activități în aer curat, mergi la piscină sau la cinematograf sau la un parc de distracții. Există nenumărate posibilități care sunt distractive pentru întreaga familie și vă aduc pe toți mai aproape. Un mare avantaj pe care îl aduce viața fără televizor.

Petrecerea timpului liber cu prietenii

live-tv-friends-have-fun-divertisment-relații-sociale-promovare

Același lucru este valabil și pentru prietenii tăi. Poate v-ați observat că petreceți prea puțin timp cu ei. Puteți schimba asta oricând și cu atât mai mult cu o viață fără televizor! Invitați-i să viziteze sau să facă ceva frumos afară. Comunicarea cu oameni „reali” este mult mai plăcută decât vizionarea unei vieți imaginare la televizor.

Invata lucruri noi

life-tv-learning-new-languages-dancing-fotografia-sfaturi-minte

Puteți să vă încrețiți nasul la acest gând. Dar învățarea independentă nu poate fi deloc comparată cu școala. Acum puteți alege ce doriți să învățați, adică ce vă place și ce vă interesează. Luați o clasă pentru a învăța o limbă nouă, învățați noțiunile de bază ale fotografiei, conducând o mașină sau orice altceva vă vine în minte acum că aveți o viață fără televizor.

Viața fără TV – citirea cărților

life-tv-reading-books-e-books-stimulate-imagination-adults-children

S-ar putea să vă întrebați acum care este diferența dintre vizionarea la televizor și citirea. La urma urmei, nu este real, ci mai degrabă fantezat. Dar imaginația este exact cuvântul cheie. Pentru că trebuie să le folosești atunci când citești. Nu este recomandat copiilor degeaba. Și înveți automat cuvinte noi și cum să-ți folosești mai bine limba. O mare activitate într-o viață fără televizor, unde înveți și te relaxezi în același timp.

Minunile naturii

viata-televiziune-bucura-natura-relaxare-plimbari-planificare-excursii

Ești entuziasmat de natura minunată care este prezentată în mod constant la televizor în documentare? Ei bine, chiar există și poți să-l urmărești și să te bucuri în direct, pur și simplu, având încredere în viața fără televizor. Nici nu trebuie să călătorești departe. Aflați mai multe despre natură în Germania, deoarece este extrem de impresionantă. Planificați excursii la munte, mare sau pădure, vizitați grădini zoologice și altele asemenea!

Câștigă bani suplimentari

life-tv-money-pocket-earn-part-time-ideas

Dacă folosiți mai bine timpul liber decât în ​​fața televizorului, aveți și mai mult timp pentru a face bani. Prin aceasta ne referim la așa-numitul venit pasiv pe care îl puteți planifica alături de locul de muncă principal. În acest fel, puteți câștiga ceva din lateral în diferite moduri și, în unele cazuri, fără prea mult efort. Proiectează-ți propriul blog cu orice subiect, cum ar fi gătitul și coacerea, frumusețea sau alte idei din viața de zi cu zi sau vinde-ți fotografiile și folosește timpul suplimentar pe care îl câștigi viață fără televizor. Aflați despre variante!

Viață sănătoasă fără televizor

life-tv-experiment-hobby-găsirea-ideilor

Odată ce îți dai seama cât de minunată poate fi viața fără televizor, îți va lipsi în curând orice altceva. Cu siguranță nu vrem să spunem că televizorul este rău. Fără îndoială, puteți învăța ceva nou prin anumite programe, vă puteți inspira pentru noi hobby-uri sau excursii și așa mai departe. Singurul lucru important este să menții timpul de televiziune în limite. Și asta arată o bună stăpânire de sine! Deci, decideți singur dacă doriți să puneți televizorul înapoi în sufragerie după experiment!