Mod de viata

Friluftsliv este numele noii tendințe de stil de viață 2021 de care aveam nevoie cu toții

Anul acesta, tendința este să ne retragem în natură. Ne luăm rămas bun de la hygge danez și îmbrățișăm Friluftsliv – noua tendință de viață din Norvegia. Este conceput pentru a ne face activi și, mai presus de toate, mai fericiți. Vă dezvăluim tot ce trebuie să știți despre asta în articol!

Friluftsliv – conceptul norvegian de viață în aer liber

ce se află în spatele trendului stilului de viață Friluftsliv

Scandinavii știu multe despre viața fericită. Nu degeaba ocupă primele locuri în raportul fericirii mondiale în fiecare an. Atât conceptul danez de fericire, cât și lagomul suedez au preluat lumea în ultimii ani, influențând foarte mult designul interior în ansamblu. Anul acesta, însă, vei fi umbrit de un alt concept de viață – norvegianul Friluftsliv.

Dacă nu ați auzit de Friluftsliv, vă promitem că veți primi foarte curând. Tradus din norvegiană, înseamnă ceva de genul „viață în aer liber” și este vărul în aer liber al foarte popularei tendințe de igiene. Și este exact ceea ce avem nevoie cu toții în epoca actuală Covid.

Bea ciocolată caldă în aer liber Friluftsliv

La un nivel foarte simplu, Friluftsliv este mai mult despre drumeții, schi și dormit într-un cort, unde hygge înseamnă tricotat și ciocolată fierbinte în fața focului. Cu toate acestea, la un nivel mai profund, ambele tendințe sunt despre o viață de zi cu zi mai fericită și mai sănătoasă. Tendința stilului de viață norvegian nu este, de asemenea, doar pentru excursioniștii sau pasionații de camping. De fapt, este posibil să adoptați acest stil de viață chiar dacă nu aveți acces la aer liber. Parcul dvs. local sau chiar propria grădină vor funcționa foarte bine.

Cum ia conceptul Friluftsliv drumețiile

Deci, parțial, Friluftsliv este pur și simplu despre a petrece mai mult timp în aer liber, indiferent dacă este vorba de un picnic, cină sau doar o băutură în aer liber cu familia sau prietenii. Deoarece majoritatea dintre noi nu ne putem întâlni în interior în acest moment, nu a fost niciodată mai binevenit să profităm de grădină. Vremea rece nu trebuie să fie descurajantă – doar împachetați mai multe pături, îmbrăcați mai multe straturi de îmbrăcăminte și încălziți-vă în fața unei focare.

De aceea, Friluftsliv este una dintre cele mai mari tendințe de stil de viață în 2021

Drumeții în stilul de viață norvegian în natură

Friluftsliv nu este pur și simplu un nume de uz casnic. Poate fi descris ca o filozofie pentru a vă oferi șansa de a vă separa de lumea digitală pentru a vă reconecta cu lumea reală. Așa cum spune Dayna Isom Johnson, un expert în tendințe Etsy, „Deși continuăm să experimentăm interdicții și restricții privind distanțarea socială ca urmare a pandemiei, Friluftsliv vă oferă o conexiune cu natura și efectele ei calmante. Și într-o lume din ce în ce mai dominată de tehnologie, mulți găsesc o modalitate de a scăpa de ecranele lor și de a aprecia natura mai mult ca niciodată. “

Nouă tendință de stil de viață: trăirea în natură

La fel ca alți susținători ai acestei tendințe de stil de viață, Dayna subliniază cât de ușor este să o încercați singură: „Friluftsliv este despre a îmbrățișa natura și a profita la maximum de ea. Fie că descoperiți un traseu de drumeții nou, mergeți cu bicicleta sau pur și simplu pentru a aduce elemente din interior – cum ar fi pături confortabile, servirea tăvilor sau mobilier de accent – în exterior pentru a crea grădini confortabile, terase, scări sau balcoane. “

Friluftsliv face ca zona în aer liber să fie primitoare

Chiar dacă spațiul dvs. în aer liber este o mică terasă urbană, Friluftsliv este pentru dvs. Poate include în primul rând activități precum schiul și drumețiile în munți, dar activitățile precum culegerea fructelor de pădure, plimbarea câinelui sau petrecerea după-amiezii în hamac sunt, de asemenea, o mare parte a acestuia. Acest stil de viață nu depinde de vârstă, stare fizică sau perioada anului. Tot ce trebuie să faceți este să vă regândiți ideile despre iarnă (și poate să obțineți un foc pentru a vă încălzi).

Așa aduceți tendința vieții în aer liber în interior

îmbrățișând natura iarna Conceptul de viață Friluftsliv

Pentru a parafraza un proverb norvegian: nu există vreme rea, ci doar îmbrăcăminte proastă. Cel puțin asta este teoria. Dacă nu aveți chef să fiți afară în serile reci, Friluftsliv mai are multe de oferit – și anume posibilitatea de a aduce natura în casa dvs., inclusiv plante, decorațiuni botanice și, nu în ultimul rând, o atitudine schimbată față de iarnă.

Friluftsliv Trend 2021 grădină cu fotoliu de șemineu

Un psiholog de la Universitatea Stanford numește aceasta o „atitudine pozitivă de iarnă” care caută „oportunități” mai degrabă decât dezavantaje în sezonul întunecat. Această schimbare a mentalității se poate referi la lucruri la fel de mici precum aprecierea frumuseții gerului sau pășirea în casa caldă după o plimbare plină de viață. Oliver Luke Delorie, autorul cărții „Friluftsliv: Connect with Nature the Norwegian Way”, vorbește și despre modul în care activitățile simple, cum ar fi o plimbare duminicală în parc sau vizionarea unei furtuni de zăpadă, ne pot îmbunătăți starea de bine. Singurul lucru important este să deveniți unul cu natura, să vă liniștiți și să vă curățați capul.

Aici avem câteva exemple despre cum puteți implementa tendința de viață în aer liber și în interior.

Deschideți camera făcând-o să pară mai spațioasă cu o oglindă XXL

Măriți vizual spațiul de locuit cu o oglindă

Folosiți culori și elemente din natură în designul interior

idei de stil de viață norvegian pentru decor în stil de botanică

Plantele de interior sunt una dintre cele mai bune modalități de a aduce natura în casa ta

Friluftsliv stil de viață norvegian în plantele de interior

Transformați-vă spațiul în aer liber într-un loc de relaxare în aer liber

Sfaturi pentru conceptul de viață în aer liber Friluftsliv