Mod de viata

Cumpărături online sigure: 7 sfaturi pentru cumpărături online sigure

Cumpărături online Securitate laptop pentru femei

Tranzacționarea online devine din ce în ce mai populară și viața noastră de zi cu zi nu mai poate fi imaginată fără ea. Și nu e de mirare, deoarece este rapid, convenabil și, în multe cazuri, mai ieftin decât să faci cumpărături la fața locului. Există într-adevăr multe avantaje pentru cumpărăturile online, dar experții în securitate avertizează că există numeroase riscuri implicate. Mii de magazine false apar în toată lumea în fiecare zi pentru a câștiga bani rapid și apoi dispar din nou fără urmă. Pentru a nu deveni victima fraudei sau a abuzului de date pe internet, am adunat aici câteva sfaturi importante pentru cumpărături online sigure.

Identificați magazine online sigure și furnizori de renume

Sfaturi de cumpărături online sigure Cumpărarea încălțămintei pentru femei

Cumpărați numai din magazinele online de încredere și de încredere sau cel puțin cele care oferă într-adevăr o descriere rezonabilă a bunurilor lor și le livrează la timp și de bună calitate. Pentru a vă proteja de escroci, este imperativ să verificați fiabilitatea site-ului înainte de a face o achiziție. Există mai multe posibilități pentru asta. „Biroul federal pentru securitatea informațiilor” are câteva recomandări sunt enumerate aici. Asigurați-vă că sigiliile de aprobare și simbolurile bine cunoscute pot fi ușor falsificate.

Nu răspundeți la ofertele de e-mail suspecte

E-mailul Spam oferă siguranță pentru cumpărături online

Aveți grijă la e-mailurile cu spam cu reduceri imense și oferte speciale. Aveți grijă în special dacă mesajul este într-o limbă germană defectă sau dacă ceva nu este în regulă – cum ar fi o confirmare de livrare neașteptată cu fișiere atașate.

NU vă bazați pe linkuri suspecte, deoarece există multe magazine false care arată ca un duplicat al unui comerciant online de altfel de încredere. Odată ce ați introdus numele de utilizator și parola dvs. reale, acestea ar putea fi cel mai probabil vândute pe piața neagră înfloritoare.

Rămâneți critic și verificați ofertele bune

Sfaturi pentru cumpărături online sigure Identificați comercianții de încredere

Dacă o ofertă este prea bună pentru a fi adevărată, probabil că nu este adevărată. Mai ales atunci când vă invită să cumpărați unul dintre cele mai populare produse ale sezonului, cum ar fi „ochelarii de soare Ray Ban ieftini”. Astfel de oferte sunt foarte tentante, dar nu cred în prețuri imposibil de mici. Desigur, nu toți comercianții care oferă reduceri mari sunt escroci, dar întrebați-vă dacă economiile merită efortul. Riscul de a nu primi niciodată produsele comandate sau de proastă calitate este ridicat. Încercați cel puțin să căutați oferta sau dealerul specific pe Google și să aflați mai multe despre aceasta.

Efectuați tranzacții sigure pe Internet

Sfaturi de cumpărături online sigure Ce trebuie să căutați

Indiferent de metoda de plată dorită, se aplică următoarele: Acordați atenție caracteristicilor de securitate din browserul dvs. web în timpul procesului de plată. Verificați dacă site-ul web utilizează criptarea SSL. Cu o conexiune de date criptată, abrevierea „https: //” apare în linia de adresă a browserului. De asemenea, puteți vedea un mic lacăt sau pictogramă cheie în partea de jos sau în bara de adrese.

Certificatul SSL criptează informațiile transmise de dvs. prin Internet, de ex. B. Numărul cardului dvs. de credit și CCV și asigură mai multă siguranță la schimbul de date. Dacă aveți vreo îndoială, căutați site-ul web pe Google combinat cu un termen de căutare precum „fraudă”. Dacă ceva nu este în regulă, veți afla.

Folosiți un card de credit, nu un card de debit

Dacă plătiți prin card de debit, banii vor fi retrași direct din contul dvs. Dacă plătiți cu cardul de credit, aveți opțiunea de a vă retrage ilegal sumele returnate. Așadar, șansa de a vă restitui banii este mult mai mare decât dacă ați face cumpărături cu un card de debit. Permiteți-ne, de asemenea, să vă informăm ce avantaje suplimentare cont curent gratuit, inclusiv card de credit pentru cumpărături și în măsura în care titularul cardului este responsabil pentru orice utilizare abuzivă.

Verificați soldul contului în mod regulat

Sfaturi pentru cumpărături online sigure

Urmăriți toate achizițiile până când primiți produsul pe care l-ați comandat, astfel încât să puteți fi pregătiți dacă vedeți ceva suspect. Continuați să monitorizați cu atenție conturile bancare și extrasele de card de credit pentru a vă asigura că nu se efectuează tranzacții neautorizate. De exemplu, dacă nu ați fost niciodată în Rusia sau nu cunoașteți pe cineva din Moscova sau din regiune, este imposibil să efectuați tranzacții în acea regiune. Cu cât descoperiți mai repede această problemă, cu atât este mai probabil ca banii să poată fi recuperați. Utilizarea notificărilor prin SMS a tranzacțiilor cu cardul dvs. este, de asemenea, o idee bună.

Sfaturi pentru cumpărături online Securitate pe Internet

Metodele folosite de infractorii cibernetici sunt diverse și nu sunt întotdeauna recunoscute la prima vedere. De exemplu, unii viruși pot adăuga câmpuri suplimentare la formularele completabile online. Deci, dacă magazinul online încearcă să colecteze prea multe informații despre dvs. (cum ar fi numărul de identificare pentru cumpărarea florilor), anulați tranzacția și scanați imediat computerul pentru a detecta viruși. Rămâneți critic și evitați capcanele de cumpărături online!

Sursă imagine: licență CCO rawpixel.com