Mobila

Scaune clasice de design de PP Møbler aduse la viață nouă

Scaun cu cadă fotoliu shell design alb colecția clasică pp-mobler 2014

Brandul de mobilier danez se lansează cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la renumitul designer Hans J Wegner PP Møbler din nou o selecție de scaune istorice pe care le-a proiectat la mijlocul secolului al XX-lea. Acestea sunt Scaune design clasic, care marchează o epocă întreagă. Cele mai memorabile lucrări ale designerului danez, precum și modelele neproduse, vor fi aduse la viață nouă în 2014.

Scaune design clasic de la mijlocul secolului XX

Scaune de design de acoperire din material negru Hans-Wegner PP530-Tub model 1954

„Dacă ai putea proiecta un singur scaun bun în viața ta, dar pur și simplu nu poți” – a spus Hans J Wegner în 1952. Numărul bunelor sale scaune este de peste 500! Clasicele de design ale scaunelor restaurate au fost prezentate la începutul acestui an la Milano în timpul Săptămânii Designului din Milano în showroom-ul MC Selvini. Expus în Franța la showroom-ul Silvera în timpul Săptămânii Designului de la Paris din 17 septembrie. Printre acestea veți găsi piese inconfundabile care au revoluționat lumea designului.

O expoziție cu modelele lui Wegner este vizibilă în prezent la Muzeul de Design din Copenhaga.

Scaune de design clasic de Hans J Wegner

Design scaune clasice PP-Mobler Hans Wegner-Best Seller The Chair 1949

Scaunul Wegner, cunoscut la nivel internațional și probabil de succes – „The Chair” din 1949 a fost deja produs într-o ediție limitată – 100 de bucăți din stejar și 100 de bucăți din frasin. Scaunul cu scaun țesut și un cadru robust din lemn masiv este încă foarte popular în Statele Unite. În trecut, acest lucru a provocat primul raport de peste mări despre designul danez din revista American Interiors și a oferit locuri moderne pentru John F. Kennedy și Richard Nixon în timpul primei dezbateri electorale televizate din 1960. „Scaunul” a inspirat mii de designeri din întreaga lume..

Scaun împletit

scaun design împletit scaun-PP503 scaun 1949 Hans j wegner

Scaun din lemn masiv “The Chair”

Scaun clasic de design The Chair stejar sau frasin 1949

Scaun cu găleată modern cu tetiere din piele

Scaun-tapițerie din piele de design clasic Peacock-hans j wegner-1947

Scaunul tapițat galben Peacock este o versiune a scaunului clasic de design PP550 Peacock din 1947, care nu a fost niciodată produs. Wegner a reinterpretat designul, păstrând limbajul de design. Spatele este acoperit cu țesătură, iar cotierele și tetiera din piele neagră.

Fotoliu Peacock executat în galben

Scaune PP Mobler design fotoliu clasic galben păun lemn 1947

Picioarele din lemn sunt realizate din lemn de stejar sau nuc cu un tratament cu săpun, uns sau lăcuit. Tapițeria este realizată din materiale naturale precum fibre plate, bumbac, curele de iută, frunze de palmier și păr de cal.

Scaun de cadă cu scaun tapițat în negru

Scaun Relax-Mid Century Look Tub-tapițerie neagră de Hans Wegner

Proiectat în 1954, scaunul pentru căzi PP530 duce designul clasic al scaunelor la un nou nivel. Astăzi, datorită celor mai noi tehnologii, conceptul futurist de atunci a fost realizat în cele din urmă. Scaunul pentru cada este fabricat din placaj turnat, lemn masiv și are un spătar reglabil care oferă 3 poziții de așezare.

Scaun pentru cadă alb – din frasin sau stejar, lăcuit sau uns cu ulei

hans wegner-scaune scaun scaun-scaun cadă-1954 capac alb

Scaun hamac 

Scaune clasice de design danez-hamac Hans j Wegner 1967

 Scaunul pivotant PP502

Scaunul clasic de birou al lui Hans J Wegner, The Swivel Chair, proiectat în 1955