Mobila

Scaun clasic de design BKF – Scaun Butterfly Istorie și design

Scaun clasic de design -bkf-scaun confortabil-negru-modern

Clasicii designului sărbătoresc o renaștere pe piața mobilei și sunt considerați la modă, ceea ce este de fapt opusul. Piesele de mobilier atemporale sunt numite moderne și motivul pentru aceasta se datorează practic cultului stilului sau efortului de a fi elegant. Clasicele de design sunt practic mobilier realizat în număr mare care nu și-a pierdut valabilitatea de-a lungul anilor. Sunt simple, funcționale și durabile, așa că se încadrează în orice mediu de viață. Pentru un Scaun clasic de design este caracteristic unei forme concise, materiale robuste, culori reduse și o calitate fără compromisuri. Vă prezentăm scaunul fluture.

Scaun clasic de design BKF – predecesorul „Tripolina”

Design scaun clasic -bkf-predecesor-scaun-camping-tripolina-țesătură

Scaunele clasice de design ar trebui să fie simple, dar și funcționale. Scaunul Butterfly îndeplinește complet aceste cerințe și le extinde într-un mod practic – este pliabil. Încă cunoscut sub numele de BKF Chair sau Bat Chair, acesta rămâne de la bun început practic. Predecesorul său, prezentat doar în anii 1880, era un scaun de camping cu un cadru din lemn și oțel conceput pentru tabere militare. Stabil și ușor de demontat și asamblat, James B. Fendy a făcut o descoperire cu scaunul său „Tripola” sau „Tripolina”.

Scaun clasic de design – BKF numit după primele litere ale numelui designerului

Scaun de design clasic -bkf-designer-austral-group-le-corbusier

În 1938 a urmat un nou design, care este deja considerat a fi „nașterea” scaunului Butterfly. Firma argentiniană de arhitectură Austral Group, care a lucrat cu Le Corbusier, printre altele, a reinterpretat scaunul de camping și l-a adăugat la amenajarea unui bloc de apartamente din Buenos Aires. Catedra a fost numită BKF după prima literă a numelui de designer – Antonio B.onet, Juan Kurchan și Jorge F.errari Hardy, numit. După ce catedra a fost prezentată la Buenos Aires la cea de-a treia expoziție de design „Salon de Artistas Decoradoresinterior”, aceasta este recunoscută de MoMA. Unele piese fac, de asemenea, parte din decorul celebrei case „Fallingwater” a lui Frank Loyd Wright.

Proiectați scaunul clasic BKF în casa „Fallingwater” a lui Frank Loyd Wright

design-clasic-scaun-bkf-căderea-casei-Frank-Loyd-Wright

Modul în care un scaun de camping devine un adevărat clasic al designului depinde de mai mult decât pur noroc. Nu este doar funcțional stabil, designul său se adresează oamenilor din diferite sfere de viață. Prin urmare, un design devine foarte popular și este adesea copiat în acest lanț de gândire. Knoll a primit licența pentru design de la scaunul BKF în 1947, dar nu a redus numărul contrafacerilor și a fost obligat să oprească producția.

Proiectați scaunul clasic BKF ca o piesă de mobilier pentru mase

design-clasic-scaun-bkf-copy-midcentury-camera-tineretului

După producția inițială, la acea vreme de către Knoll, scaunul a fost reeditat de mai multe ori din nou și din nou, desigur cu proprietăți calitative deteriorate. Rama din aluminiu și tapițeria din țesături nu garantează un scaun confortabil și nici nu corespund rezervărilor făcute de designerii Bonet, Kurchan și Ferrari-Hardoy, care au fost uitate de atunci. ce distinge piesa originală de fals:

  • Cadru – din fier, acoperit cu vopsea epoxidică sau cromat, fixat ferm cu patru suduri
  •  Scaun din patru părți din piele naturală, nu mai subțire de 1,6 mm, întărit din spate (tăierea specială are ca rezultat o cavitate care asigură confortul scaunelor)
  • Stabilitatea și echilibrul scaunului

Design-uri clasice și falsuri

design-clasic-scaun-bkf-accesibil-60s-midcentury

Nu degeaba scaunul Butterfly a primit premiul clasic de design. El a câștigat și dovedit acest lucru de-a lungul timpului și a rămas fidel utilizării sale practice. A fost folosit de militari ca scaun de camping „Tripolina”, deoarece este ușor de transportat. Când Austral Group a proiectat BKF, el a atras atenția lui Le Corbusier, care este bine cunoscut pentru designul minimalist și din toate punctele de vedere sustenabil și, prin urmare, a dat un impuls. Deși de o calitate semnificativ slabă, copiile ar putea fi cumpărate de la 25 USD, ceea ce le-a făcut să apară rapid la festivalurile hippie din anii 60-70. Motivul pentru aceasta nu este din cauza premiului pe care l-a câștigat, ci din cauza designului funcțional care este util.

Scaun clasic de design BKF Revival and Re-Editions

design-clasic-scaun-bkf-două-scaune-alb-piele-reedition

La 57 de ani după ce Knoll a încetat producția, MoMA a lansat 75 de modele speciale noi, reeditate, pentru a 75-a aniversare. Acestea au primit o actualizare cu un cadru din oțel inoxidabil negru acoperit cu pulbere și capac din piele de vacă. Scaunul Butterfly trăiește revigorarea sa din 2010, când designerul argentinian Bárbara Giménez Weinbaum a început producția. Ea însăși a proiectat un scaun BKF cu două locuri și un design analog. În 2013 a primit un punct roșu de MoMa, cu care împărtășește deja o poveste comună.

Proiectați scaunul clasic BKF în casa modernă

design-clasic-scaun-bkf-modern-dormitor-alb

Scaunul BKF oferă scaune confortabile, informale și, datorită aspectului său casual, discret, poate fi cu adevărat utilizat în orice zonă, potrivită pentru orice mediu de viață. Ca mobilier tipic de la mijlocul secolului, este adesea preferat de tineri datorită aspectului său necomplicat. Recent, există, de asemenea, mai multe variante pentru design, precum și rama și țesătura scaunului. Puteți alege între huse realizate din pânză de velă sau piele în culori naturale. Un cadru din oțel este disponibil opțional în negru sau alb. Datorită utilizării unor materiale deja mai moderne și mai robuste, acesta poate fi instalat atât în ​​interior, cât și în exterior.

Proiectați astăzi scaunul clasic BKF – atrăgător din punct de vedere vizual și durabil

design-clasic-scaun-bkf-acoperire-piele-carbon-blană-negru-alb

Scaunul nu s-a schimbat vizual de-a lungul timpului, ci și din punct de vedere pur tehnic. Dimensiunile sale originale, în producția Knoll, nu corespund cu scara oamenilor contemporani, așa că a crescut cu câțiva centimetri. Recent a fost optimizat pentru a satisface cerințele ridicate ale utilizatorului modern. Deci, nu este surprinzător faptul că el continuă să apară în case și birouri pentru o vreme.

Scaun clasic de design BKF pentru exterior

design-clasic-scaun-bkf-acoperire-de-exterior-vel-țesătură-negru-alb

Versiunea actuală a scaunului BKF poate fi utilizată și în exterior fără probleme. Opțional, există, de asemenea, huse de tapițerie adecvate detașabile, lavabile în interior și sunt disponibile în mai multe culori vesele. Materialul este respirabil și rezistent la mucegai, ceea ce promite o utilizare de lungă durată. Cadrul poate fi pliat și depozitat cu ușurință într-un mod economisitor de spațiu atunci când scaunul nu este utilizat. De asemenea, este proiectat, în funcție de utilizare, vopsit pentru interior și acoperit cu pulbere pentru exterior.

Scaun clasic de design BKF cu înveliș din piele și cadru din oțel inoxidabil acoperit cu pulbere 

design clasic-scaun-bkf-cadru-negru-husa-piele

Pernele potrivite pentru uz interior sunt confecționate din piele și piele de căprioară (culoare cogniacă) sau, la cerere, în alte culori. O altă variantă ar fi o învelitoare din pânză de pânză de culoare naturală sau neagră. Scaunul este piesa de mobilier perfectă care creează o conexiune elegantă între mai multe stiluri de viață din cameră.

De obicei mijlocul secolului – design clasic scaun BKF 

design clasic-scaun-bkf-tampon-piele-cadru-pernă

Cât de multifacțial este acest scaun clasic de design și idei de design interesante cu acesta pot fi găsite în seria foto.

Stil indian de vară cu scaun clasic de design BKF din piele

design clasic-scaun-bkf-tampon-piele-piele-de-vaca-maro

Scaunul clasic de design BKF poate fi utilizat în orice zonă

design clasic-scaun-bkf-piele-acoperire-cadru-minimalist

Scaun clasic de design BKF într-un stil de viață eclectic

design clasic-scaun-bkf-țesătură-acoperire-parchet-podea-stuc