Mobila

Plantarea varzei – o legumă perfectă pentru începători, cu sfaturi

frunze salată de varză mâncare sănătoasă verde de grădină

Varza este o legumă populară care poate fi folosită pentru a prepara o mare varietate de feluri de mâncare. Este unul dintre superalimente și este adesea folosit ca ingredient în smoothie-uri sănătoase. Din acest motiv, ar trebui să aveți și acest lucru în grădina dvs. Plantarea varzei nu uita. Varza aparține familiei de salată. Deci, este doar logic ca el să fie foarte ușor de îngrijit și crescut. Culorile frunzelor pot varia între verde-gălbui, roșu, albastru-verde și multe alte nuanțe de verde, în funcție de varietate. În acest fel, grădina dvs. de legume va capătă, de asemenea, o anumită culoare. În plus, frunzele plantelor de varză pot fi ondulate sau ondulate.

Plantarea de varză și decorarea grădinii în același timp

idee plantă varză grădină pat de legume roz violet

La varză, la fel ca la salată, gustul se îmbunătățește cu temperaturi mai reci. Varza devine deosebit de delicioasă după primul îngheț. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la prima zăpadă. O pătură de zăpadă nu-l deranjează deloc. Cu toate acestea, condiția prealabilă este ca rădăcinile să nu devină prea umede. În acest articol am dori să vă explicăm la ce trebuie să fiți atenți atunci când doriți să plantați și să recoltați varza în grădina dvs. Vei descoperi că nu este deloc dificil să stăpânești. Nici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dăunători și boli, deoarece acestea sunt extrem de rare și atipice.

Plantarea și îngrijirea varzei

plante verzi verzi frunze ondulate

Pentru plantarea varzei, alegeți un loc în grădină care să fie însorit, dar cu umbră garantată după-amiaza. Acest lucru este deosebit de important în regiunile cu un climat cald. Semințele sunt plantate la o adâncime de numai 6 milimetri. Lăsați aproximativ 2,5 cm liberi între cuiburi individuale. De îndată ce apar primele răsaduri, este necesară subțierea. Lăsați un spațiu nou între 20 și 45 cm. Puteți transplanta răsadurile îndepărtate sau le puteți folosi pentru consum, deoarece sunt și foarte sănătoase.

Varză în alb și verde

creați grădină de legume varză plantă verde alb

Când plantați varză, rețineți că plantele pot atinge înălțimi de până la un metru. Din acest motiv, ar fi un avantaj dacă setați suporturi sub formă de grămezi sau ceva similar. Udarea trebuie făcută în mod regulat. Cu toate acestea, este întrerupt de la primul îngheț. Ar trebui să fertilizați solul după însămânțare. Apoi repetați totul din nou după o lună. Varza are nevoie de 55 până la 75 de zile pentru a se coace.

Plantați cultura după varză

violet lila culoare varza plante varfuri colorate de gradina

La recoltare, puteți fie să îndepărtați frunzele individuale. Începeți cu cele exterioare. Sau puteți tăia întreaga plantă.

Varză ondulată într-un violet izbitor

varză plante vase violet ciufulit sfaturi de grădină

Varză cu frunze netede și o margine cret

frunze netede de margine de varză curbate ideea legumelor începători