Mobila

Mobilare cu mobilier din lemn masiv – senzație de bine într-o ambianță naturală

Mobilier-mobilier din lemn masiv-masă de sufragerie-scaune tapitate cenușă

Lemnul aduce natura în propriii patru pereți – materialul creează o ambianță confortabilă, conferă căldurii și confortului interior și asigură un climat sănătos în cameră. Poate de aceea mobilarea cu mobilier din lemn masiv a fost foarte populară în ultimii ani. Aveți grijă însă – nu fiecare piesă de mobilier din lemn este considerată solidă. În articol puteți afla ce se află în spatele termenului și cum pot fi recunoscute mobilierul de înaltă calitate fără poluanți.

Mobilarea cu mobilier din lemn masiv – ce înseamnă termenul „lemn masiv”?

Mobilier-mobilier din lemn masiv-idei de masă

Termenul „mobilier din lemn masiv” (încă numit mobilier din lemn masiv) este reglementat în mod expres în standardul DIN 68871. Piesele de mobilier care nu sunt furnirizate și care sunt realizate în întregime din lemn masiv, cu excepția bazelor sertarului și a spătarului, sunt considerate mobilier din lemn masiv. Piesele de construcție individuale, invizibile, pot fi realizate din lemn de esență moale.

Lemnul solid / lemnul solid / este sculptat în secțiunea transversală a unui trunchi de copac – lamelele și tijele măcinate sunt mai întâi depozitate și uscate și apoi prelucrate în panouri de lemn lipite. Atât tratamentul chimic, cât și cel mecanic sunt excluse. Cel mai important avantaj al acestei prelucrări este că permite materialului natural să-și păstreze proprietățile.

În schimb, placajele, plăcile MDF și plăcile din fibră sunt fabricate din bucăți de lemn mărunțite. Prin urmare, materialul natural își schimbă proprietățile – de aceea acestea sunt marcate ca materiale pe bază de lemn și nu ca lemn masiv.

Mobilarea cu mobilier din lemn masiv – avantajele lemnului masiv dintr-o privire:

Mobilier-mobilier din lemn masiv-dulapuri de bucatarie-stejar

– Lemnul solid respiră și reglează umiditatea din cameră;

– Lemnul solid nu conține substanțe nocive, respinge praful și, prin urmare, este o alegere bună pentru persoanele alergice;

– Mobilierul din lemn masiv este extrem de robust și durabil;

– Unele păduri solide precum pinul au un miros foarte plăcut de rășină;

Mobilarea cu mobilier din lemn masiv – ce ar trebui luat în considerare la cumpărare?

Mobilier-mobilier din lemn masiv-raft de perete-sufragerie

Chiar dacă mobilierul este fabricat în conformitate cu standardul DIN 68871, acest lucru nu înseamnă automat că respectă și alte standarde de calitate și principii de durabilitate. Prin urmare, aceste criterii ar trebui să joace un rol în alegerea mobilierului:

– Durabilitate – lemnul provine din silvicultură certificată? Dealerii renumiți acordă o mare valoare acestui lucru.

– Fără substanțe nocive – mobilierul (inclusiv accesoriile precum saltelele și tapițeria) este cu adevărat testat și fără substanțe nocive?

– Cum este tratată suprafața lemnului – este prevăzută cu un sigiliu sau producătorii recomandă tratarea acestuia cu ceară și ulei (a doua variantă este de fapt avantajoasă, deoarece acest lucru permite lemnului să respire)

Mobilarea cu mobilier din lemn masiv – îngrijirea potrivită

Mobilier-mobilier din lemn masiv-noptiere

Mobilierul din lemn masiv poate servi toată viața dacă este îngrijit corespunzător. Și acest lucru ar trebui să înceapă din prima zi – mai întâi, mobilierul trebuie pus într-o cameră uscată, bine ventilată, timp de 24 de ore. Apoi aranjați mobilierul în zona de living / dormitor, astfel încât fiecare piesă de mobilier să fie expusă uniform razelor solare – acest lucru previne decolorarea neregulată. Curățarea zilnică este extrem de ușoară – ștergeți mobilierul cu o cârpă uscată, îndepărtați petele cu săpun din lemn.