Mobila

Cumpărarea și întreținerea mobilierului real din ratan – la ce ar trebui să fii atent?

mobilier real din ratan, interior natural din răchită

Rattanul este un produs natural și este din nou în creștere ca material pentru mobilier, deoarece mobilierul din rattan este o potrivire perfectă pentru un stil de mobilier de inspirație mediteraneană sau asiatică. Un expert ne-a spus într-un interviu de unde provine materialul stabil și unde diferențele se află în mobilierul din ratan. În plus, el dezvăluie în articolul următor ce criterii ar trebui luate în considerare la cumpărare.

Întrebări și răspunsuri: Tot ce are legătură cu mobilierul din ratan

Mobilier din ratan poli-curățenie-exterior-viață de serviciu

Nivelul de conștientizare a mobilierului pentru șobolani este încă relativ scăzut. Am vorbit cu Moritz, expertul din www.rattanmöbel.org, entertain, care a răspuns la câteva întrebări cheie despre acest subiect:

Echipa editorială DEAVITA: De unde provine efectiv ratanul și din ce gen de plante aparține ratanul?

Moritz de la rattanmöbel.org: Rattan palmele sau, de asemenea Palmele din ratan, care aparțin genului de plante Calamus, cresc mai ales în zone tropicale, de exemplu în India de Sud sau Africa. Lianele lor au o lungime de până la 200 de metri și au un diametru de până la cinci centimetri.

Mobilierul din ratan este realizat din această palmă din ratan

Sursa imaginii: Robert Adrian Hillman – 2339354 / Shutterstock.com

Palma din ratan este unul dintre cele mai durabile materiale pentru construcția de mobilier

Echipa editorială DEAVITA: La ce ar trebui să aibă grijă cei interesați să cumpere ratan??

Moritz de la rattanmöbel.org: În primul rând, se pune întrebarea dacă mobilierul trebuie utilizat în interior sau în aer liber. Rattanul poli, fabricat din polietilenă, este deosebit de rezistent la condițiile meteorologice externe. Aceasta înseamnă că vântul și, mai presus de toate, umezeala nu afectează materialul de împletit artificial, precum și nimic. Rattanul neprelucrat, pe de altă parte, nu ar rezista mult în aer liber.

Echipa editorială DEAVITA: Care este diferența exactă dintre ratan și poli ratan?

Moritz de la rattanmöbel.org: Rattan și poli ratan sunt foarte asemănătoare, dar acesta din urmă este produs artificial și este deosebit de ieftin de produs. De aceea, mobilierul din poliester din ratan este de obicei oferit mai ieftin decât mobilierul realizat din fibre naturale reale.

Echipa editorială DEAVITA: Ce zici de întreținerea acestui mobilier? Ușor sau complex?

Moritz de la rattanmöbel.org: Ambele materiale sunt extrem de ușor de întreținut. Deoarece polirattanul este o materie primă artificială, are marele avantaj față de produsul natural că poate sfida un mers oarecum mai aspru în cazul murdăririi grele fără ca materialul să sufere ca urmare.

Mobilierul din ratan trebuie umezit în mod regulat cu un atomizor de apă, astfel încât materialul să rămână suplu. Cu toate acestea, apa nu trebuie folosită prea generos, deoarece materialul tinde să devină fragil atât de repede. Rattanul Kubu necesită ceva mai multă îngrijire și ar trebui să fie uns din când în când. Se poate folosi același ulei ca și pentru îngrijirea mobilierului din tec.

Diferența dintre ratan, poli ratan și ratan kabu

mobilier din ratan-grădină-poli-ratan-plastic-rezistent la intemperii

Echipa editorială DEAVITA: Ce este kubu ratan?

Moritz de la rattanmöbel.org: Aceasta este o formă specială de ratan, care poate fi foarte fină, dar și grosieră. Rattanul Kubu este, de asemenea, utilizat pentru mobilierul de grădină, dar este utilizat în principal pentru mobilierul de interior. Deoarece este important să păstrați întotdeauna mobilierul din ratan Kubu sub un singur acoperiș. Rattanul Kubu arată foarte bine, dar nu tolerează foarte bine lumina soarelui, frigul și ploaia.

Echipa editorială DEAVITA: Pot face rezistent la intemperii??

Moritz de la rattanmöbel.org: Este ușor de făcut. Dacă produsul a fost livrat în stare naturală, acesta poate fi vopsit pentru a-l proteja de influențele externe. Alegerea lacului potrivit joacă un rol decisiv aici. Acest lucru nu trebuie să devină complet solid. De asemenea, ar trebui să aibă o anumită flexibilitate după uscare. În caz contrar, pot apărea fisuri pe suprafața vopselei în timp ce mobilierul este utilizat. Ca urmare, umezeala se va scurge și va degrada durabilitatea dispozitivului.

Echipa editorială DEAVITA: Poate fi reparat mobilierul din ratan deteriorat?

Moritz de la rattanmöbel.org: Da, există posibilitatea. Oricine poate repara daunele independent cu puțină abilitate. Efectuarea propriei reparații economisește costuri de reparare inutile. Există opțiunea fie de a reînnoi o parte a împletiturii, fie de a înlocui complet graba individuală. Fibrele respective sunt în mare parte disponibile în culorile corespunzătoare în magazinele specializate.

Bucurați-vă de o seară de vară confortabilă cu prietenii pe piese de mobilier elegante și robuste

Mobilier din ratan în salonul-terasă-set de sfaturi pentru îngrijirea în aer liber

Sursa imaginii: rodho – 75356974 / Shutterstock.com

Criterii importante atunci când cumpărați mobilier din ratan

Așa cum am menționat, împletitul natural poate fi utilizat și în aer liber, dar numai dacă este tratat în consecință. Cu toate acestea, deoarece acest lucru implică un efort suplimentar considerabil, acest lucru nu este de obicei implementat. În plus, rattanul lăcuit de multe ori nu mai arată natural, iar aspectul natural este factorul decisiv pentru mulți oameni. De aceea este indicat să cumpărați mobilier din polyrattan pentru grădină sau balcon.

Când cumpărați, asigurați-vă că piesele de mobilier sunt conectate cu dibluri și lipici sau tenoane din lemn. Dacă se folosesc cuie, se poate aștepta ca acestea să ruginească. Acest lucru are ca rezultat o decolorare mai puțin frumoasă. Pentru a evita astfel de pete în structurile cu unghii, este recomandabil să protejați mobilierul de grădină cu un capac atunci când nu este utilizat.

Statistici privind sondajul privind cele mai importante criterii atunci când cumpărați mobilier în Germania

Infografie: Pentru majoritatea clienților, un aspect atractiv este mai important decât o culoare sau o formă modernă atunci când cumpără mobilier. Unde te recunoști din nou? Sursă grafică: ilustrare proprie

Avantajele și dezavantajele mobilierului din ratan

Avantaje:

• O greutate foarte mică în comparație cu mobilierul din piele, lemn sau metal

• Mobilierul poate fi mutat cu puțin efort

• Rattanul este la fel de stabil ca și lemnul

• Rattanul este rezistent și elastic

• Rattanul este o materie primă care se reînnoiește rapid; o plantă va crește complet în termen de cinci până la șapte ani, făcându-l un material durabil

• Rattanul poate fi reciclat

• Fiecare piesă de mobilier este unică deoarece bunurile sunt realizate manual

Dezavantaj:

• Rattanul netratat nu este rezistent la intemperii

• Dacă rattanul este lăsat în ploaie, acesta va deveni gri și fragil după câteva averse

• Mobilierul din ratan trebuie să fie acoperit cu huse de protecție după utilizare

Mobilele trebuie păstrate întotdeauna sub un singur acoperiș pentru a le proteja de ploaie.

Recunoașteți calitatea mobilierului din ratan

O durată lungă de viață a mobilierului din ratan este importantă pentru mulți oameni care caută o calitate nouă și de înaltă calitate Fitinguri de mobilier din ratan investi. Dar cum poate fi recunoscută această calitate??

Cu cât împletitul este mai strâns și mai dens, cu atât producătorul lucrează mai mult la produs. Ca urmare, piesa de mobilier este, de asemenea, mai scumpă, dar cu siguranță și mai durabilă. Dar și materialul de bază este crucial. Dacă materialul este aspru și unghiular, fibrele se rup mai repede la margini. Dacă, pe de altă parte, fibrele împletite sunt netede și rotunde, ele se cuibăresc una cu cealaltă, cedează și se rup mai repede.

Pentru a asigura elasticitatea materialului pe termen lung, se folosește un anumit proces. Tulpinile de Liana sunt îndoite cu ajutorul aburului. Sunt încălzite până la 350 de grade Celsius cu abur. Drept urmare, devin atât de moi încât pot fi îndoite. O altă metodă pentru a face materialul mai flexibil este utilizarea unui pistol cu ​​căldură. După ce liana s-a răcit, forma curbată este păstrată mult timp.

Surse de imagine:

Robert Adrian Hillman – 2339354 / Shutterstock.com

rodho – 75356974 / Shutterstock.com