Mobila

Condimentați mobilierul cu stil cu folie adezivă – instrucțiuni și sfaturi de proiectare

Cu mobilier din folie adezivă -pice up-diy-marmură-alb-noptieră

Dacă intenționați o renovare și doriți să orientați stilul de amenajare într-o nouă direcție, nu trebuie să vă descurcați fără a fi bine conservat, dar elegant, nepotrivit pentru noul mobilier interior. Mobilierul din lemn poate fi ușor șlefuit în mod diferit și i se poate da un nou strat de vopsea. Mânerele noi și moderne ale dulapurilor conferă fiecărei comode sau dulapuri un aspect nou. Puteți merge cu Mobilier cu folie adezivă decorează frumos din alte materiale și dă-le o valoare nouă.

Condimentați elegant mobilierul cu folie adezivă – reproiectați blatul biroului computerului

Adeziv-folie-mobilier-condiment-instrucțiuni-computer-birou-materiale-marmură

Foliile de mobilier tipărite imaginativ pot fi găsite din abundență în magazinele de hardware sau, în unele cazuri, în magazinele de mobilă. Ele pot fi atașate pe orice suprafață netedă și conferă vechii piese de mobilier un nou finisaj cu puțin efort. Achiziția în comparație cu, de exemplu, înlocuirea unui blat de masă este o alternativă rapidă și ieftină. Cu toate acestea, există riscul ca ceva să nu meargă la fixarea foliei adezive. Vă ajutăm aici cu sfaturi valoroase și două instrucțiuni.

Condimentați elegant mobilierul cu folie adezivă – instrucțiuni

Film-adeziv-mobilier-condiment-instrucțiuni-computer-masă-cadru-metalic-sticlă-marmură

Primul pas înainte de atașarea foliei decorative autoadezive este curățarea atentă a suprafeței pe care se va lipi. Praful, grăsimile și murdăria de tot felul vor afecta negativ rezultatul final. De asemenea, umflăturile trebuie îndepărtate, astfel încât filmul să adere corect. În funcție de designul filmului, acestea pot fi vizibile în mod clar după aplicare și atrag atenția.

Proiectați elegant mobilierul cu folie adezivă din marmură

Mobilier-folie-adezivă-instrucțiuni-condimentare-birou-folie-atașare-placă-de-sticlă

Măsurați exact suprafața pe care doriți să vă lipiți și tăiați piesa de mobilier necesară în funcție de aceste dimensiuni. Lungimea exactă este marcată pe spate pentru a vă ajuta să tăiați cu precizie filmul.

Condimentați mobilierul cu stil cu film adeziv – lipiți filmul adeziv umed sau uscat

Adeziv-folie-mobilier-condiment-sus-instrucțiuni-computer-masă-folie-marmură-alb

Când bucata de film adeziv tăiată exact este la locul său, tot ce trebuie să faceți este să o atașați. Există două opțiuni – metoda umedă sau uscată. În primul caz, este recomandabil să aveți o racletă la îndemână, una poate fi lângă duș sau, opțional, un raclet dur.

Proiectați mobilierul cu folie adezivă – evitați bulele și cutele la lipire

Adeziv-folie-mobilier-condiment-instrucțiuni-masă-computer-marmură-negru-alb

Aplicarea filmului începe dintr-o parte, într-un colț superior al piesei de mobilier. Lipiți filmul exact la colț și trageți spatele filmului bucată cu bucată. În același timp, apăsați dispozitivul de extragere pe film și treceți de sus în jos, către părțile exterioare ale suprafeței. Dacă se formează bule, repetați de mai multe ori până când sunt eliminate. Apoi puteți continua mai departe.

Proiectați mobilier ca nou cu folie adezivă – așa funcționează!

Mobilier-film-adeziv-condiment-instrucțiuni-masă-computer-modern-negru-alb

Dacă ați făcut ceea ce trebuie, restul drumului va funcționa de la sine. În caz contrar, puteți dezlipi căptușeala și puteți încerca din nou. Pentru suprafețe mai mari, se recomandă utilizarea tehnicii de aplicare umedă. Bulele pot fi evitate prin lipire umedă, deoarece forța adezivă a filmului începe să aibă efect doar după o întârziere.

Sfaturi de design elegante – obțineți un efect de marmură cu folie adezivă

film-adeziv-mobilier-condimentat-tava-bricolaj-marmura-accesorii-de-viata

În cazul zonelor mici sau ovale, o cârpă poate fi utilizată în locul unui cojitor și poate fi aplicată o presiune mare asupra zonei pentru a elimina bulele.

Condimentați mobilierul și accesoriile pentru casă cu folie adezivă – raft de perete 

film-adeziv-mobilier-condiment-instrucțiuni-de-bricolaj-marmură-negru-închis

Pentru tehnica umedă de atașare a foliilor autoadezive este necesară o sticlă de pulverizare disponibilă în comerț. Acesta este umplut cu lichid de spălat sau săpun și apă (2-3 picături de rigidizare sau lichid de spălat sunt de obicei suficiente pe litru de apă). Suprafața deja bine curățată este tratată cu această soluție de săpun auto-fabricată înainte de aplicarea adezivului.

Înainte de a atașa folia adezivă – măsurați exact zona

Mobilier-film-adeziv-condiment-up-DIY-instrucțiuni-măsură-rafturi

Desigur, ar trebui să măsurați exact cât folie adezivă este necesară și să tăiați o bucată exact la dimensiune. Acum pulverizați suprafața cu soluția cu săpun și continuați cu aplicarea. Ar trebui să fie posibilă poziționarea liberă a filmului fără a-l lipi.

Atașați cu atenție folia adezivă decorativă – cu ajutorul unui extragător

film-adeziv-mobilier-condimentat-instrucțiuni-de-bricolaj-rafturi-marmură-închisă

Cu o racletă sau, eventual, cu o cârpă, începeți să mângâiați exteriorul în mijlocul suprafeței și eliminați astfel excesul de apă din pelicula adezivă. Aveți grijă ca obiectele ascuțite sau unghiulare să deterioreze filmul. Continuați să mângâiați până când toate bulele și umflăturile sunt îndepărtate.

Condimentați mobilierul cu stil cu folie adezivă și concentrați-vă pe contraste

film-adeziv-mobilier-condimentat-bricolaj-perete-rafturi-marmura-inchisa

Lăsați folia proaspăt lipită să se odihnească o zi, astfel încât apa rămasă între folie și suprafața lipită să fie complet îndepărtată.

Remodelați în mod jucăuș mobilierul cu folie adezivă – model de șah

Film-adeziv-mobilier-condimentat-bricolaj-șah-model-negru-alb

Filmul murdar poate fi în principiu șters cu o cârpă umedă fără probleme. Evitați utilizarea alcoolului sau a agenților de curățare pe bază de acid, deoarece acestea ar putea dizolva amprenta colorată. Suprafețele lipite cu folie de mobilier nu trebuie să fie la soarele aprins, deoarece materialul scapă și poate fi ușor decojit. Pe de altă parte, suprafața este tratată pe scurt cu aer fierbinte atunci când filmul urmează să fie decojit.

Condimentați aparatele de uz casnic – cu folie adezivă

Film-adeziv-mobilier-condiment-bricolaj-idee-schwraz-weiss-mașină de spălat

Folia adezivă este utilizată pe scară largă pentru condimentarea diferitelor mobilier și accesorii pentru casă, deoarece poate fi aplicată relativ ușor pe orice tip de suprafață netedă. Materialul nu contează dacă este curat. Majoritatea suprafețelor pot fi ușor tratate cu un pic de spirit sau cu un curățator universal înainte de lipire și astfel devin repede lipsite de grăsimi, ulei, ceară și silicon.

Proiectați mobilierul cu folie adezivă – aspect de lemn deschis

Film-adeziv-mobilier-condimentat-diy-alb-lemn-imitat

Între timp, nu mai există nicio limită la alegerea foliilor de mobilier. Designurile de înaltă calitate imită atât de puternic materialele precum lemnul și piatra naturală încât cu greu pot fi distinse între ele. Foliile structurate au aspectul lemnului adevărat și atrag atenția datorită gamei lor largi de culori.

Condimentați mobilierul cu stil, cu folie adezivă structurată

film-adeziv-mobilier-condiment up-diy-interiortu% cc% 88r

Proiectați mobilierul în aspectul lemnului cu folie adezivă 

Film-adeziv-mobilier-condimentat-bricolaj-pat-lemn-tăblie-maro

Proiectează peretele bucătăriei într-un aspect rustic 

film-adeziv-mobilier-condiment-bricolaj-rustic-bucatarie-piatra naturala