mașini

Piața automobilelor electrice – obiective ambițioase și fapte dificile

Piața mașinilor electrice - compararea țărilor - Germania - finanțarea

Guvernul federal din Germania și-a stabilit un obiectiv remarcabil în 2013. Aproximativ un milion de mașini electrice sunt așteptate să fie pe drumurile germane până în 2020. Speranța pentru mai multe vehicule de acest tip a fost și mai mare la acea vreme. Între timp, valoarea țintă pare să se fi îndepărtat mult. 55.000 de mașini electrice (inclusiv hibrizi conectabili) sunt în prezent folosite activ în Germania. Conform estimărilor actuale, în 2020 vor exista maximum 200.000 de vehicule. Dar care este motivul acestei reticențe în domeniul e-mobilității și cum arată de fapt piața mașinilor electrice în alte țări?

Piața mașinilor electrice într-o comparație directă a țării

SUA are cel mai mare număr de aproximativ 400.000 de mașini electrice, urmate îndeaproape de China, cu aproximativ 300.000. Cu toate acestea, dacă luați în considerare populația în raport cu numărul de locuitori, o altă valoare apare în mod clar în prim plan. Mult mai important într-o comparație de țară este luarea în considerare a cotei de piață a e-mobilității pe drumuri. Aici Norvegia este de departe un pionier important. Peste 18% din vehiculele de pe stradă sunt în prezent mașini electronice. Acestea sunt în principal Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf și Tesla Model S. Tot în Olanda, cu o cotă de piață de 8,4% mașini electrice și 43.970 noi înmatriculări în 2015, există o tendință clară spre e-drive-uri. În comparație, Germania are un scor foarte slab, cu o cotă de 0,77% mașini electronice pe drumuri.

Motivele exploziei mașinii electrice

electro-automobile-piață-statistici-cifre-Germania-protecția mediului

Care este motivul exploziei mașinilor electrice din alte țări? La urma urmei, în comparație cu Norvegia și Olanda, Germania are un număr mai mare de stații de încărcare, ceea ce ar trebui să simplifice în esență utilizarea unei mașini electronice. Boomul mașinii electrice din Norvegia poate fi explicat prin mentalitatea ecologică și deosebit de durabilă a norvegienilor. Subvențiile de stat din Germania și Norvegia în ceea ce privește mașinile electrice, precum scutirea de la taxa pe vehicule și un bonus de cumpărare de până la 4.000 EUR, nu diferă între ele. Un alt avantaj pe care îl au proprietarii de mașini electronice din Olanda față de proprietarii germani de mașini electronice este o infrastructură excelentă. De exemplu, în orașele mari precum Amsterdam, unde este de obicei deosebit de dificil să găsești locuri de parcare, au pus la dispoziție facilități speciale de parcare pentru mașinile electrice.

Piața mașinilor electrice în comparație – Creștere conservatoare în Germania

comparație piață mașini electrice Germania stație de încărcare

În general, nemții nu doresc prea mult pentru mașinile electrice, deoarece acestea sunt încă prea scumpe pentru mulți oameni. Nici prima de cumpărare de 4.000 EUR nu este suficientă pentru a-i convinge pe șoferii de combustibil să treacă. Guvernul federal ar trebui probabil să ia în considerare creșterea subvențiilor de stat, așa cum este cazul în Franța. Acolo se obișnuiește o primă de achiziție de 6.300 EUR, care la rândul său se reflectă în numărul de noi înregistrări. Dar nu numai prețul este decisiv, trebuie luată în considerare și extinderea infrastructurii, cum ar fi facilitățile de parcare pentru mașinile electrice din orașele mari precum Țările de Jos sau tehnologia de încărcare inductivă care utilizează bobine magnetice pe carosabil, așa cum este cazul în Marea Britanie. Posibilitățile sunt aproape nelimitate, iar piața mașinilor electrice abia începe să se dezvolte. Prin urmare, va fi interesant să vedem în ce măsură Germania va profita de aceste oportunități și când și noi ne putem aștepta la un boom al mașinilor electrice.

mașini electrice Renault stație de încărcare parcare

masina-electrica-tesla-model-s-grey-station-de-incarcare