mașini

Pauză de iarnă: așa vă păstrați cauciucurile corect în timpul iernii

Depozitarea corectă a anvelopelor fără jante Sfaturi Extindeți durata de viață

Când temperaturile se răcesc toamna, ar trebui să vă echipați vehiculul cu anvelope de iarnă. Dar ce ar trebui să faceți cu anvelopele scoase din mașină? Iată câteva sfaturi despre cum să vă păstrați corect anvelopele. Radiațiile UV, căldura, ozonul și umiditatea sunt doar câțiva dintre factorii care influențează procesul de îmbătrânire al unei anvelope. Cu toate acestea, puteți prelungi durata de viață a anvelopelor dvs. dacă le depozitați corespunzător.

1. Curățați corect anvelopele

Curățați anvelopele imediat după scoaterea acestora pentru depozitare corectă

De multe ori, când scoateți anvelopele de pe mașină, acesta este cel mai bun moment pentru a le curăța. Anvelopele pot fi curățate cu ușurință cu apă și săpun ușor. Roțile pot fi, de asemenea, curățate cu un produs de curățare a roților necoroziv, non-acid. Nu utilizați un detergent care trebuie îndepărtat în câteva minute, deoarece acesta este de obicei un produs pe bază de acid. Nu utilizați solvenți, cum ar fi lustruirea anvelopelor, înainte de a vă depozita anvelopele. Asigurați-vă că anvelopele sunt reci la atingere înainte de curățare și complet uscate înainte de depozitare.

2. Marcați corect anvelopele și împachetați-le în pungi

Marcați sezonul schimbării anvelopelor Scoateți anvelopele și depozitați-le corect

Marcați anvelopele cu poziția lor înainte de a le scoate. Acest lucru se face cel mai bine cu cretă de grăsime pe suprafața interioară de rulare și marcajele VR, VL, HL, HR. „VR” înseamnă „față dreapta”, „HL” pentru „spate stânga” etc. Aceasta înseamnă că mai târziu puteți atribui sau schimba pozițiile roților individuale pe vehicul.

Împachetați anvelopele în pungi de gunoi mari și etanșe (pungile pentru gazon și frunze sunt de asemenea bune aici). Profesioniștii folosesc pungi speciale pentru anvelope care protejează atât anvelopele de influențele mediului, cât și baza lor de murdărie. Gama largă de Cerințele atelierului de la HERMANN Pe lângă pungile pentru anvelope, are și alte oferte excelente pentru sezonul de schimbare a roților. Odată ce anvelopele au fost ambalate în saci, îndepărtați cât mai mult aer și sigilați bine sacul cu bandă adezivă. Dacă anvelopele sunt umede sau acoperite de zăpadă, lăsați-le să se usuce complet înainte de a le împacheta pentru a evita umezeala în saci.

3. A se păstra într-un loc răcoros și uscat

Cel mai bine este să depozitați anvelopele fără jante în pungi pe verticală

Cauciucul pentru anvelope devine poros și fragil prin căldură și lumină, astfel încât anvelopele trebuie păstrate într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Un subsol, un garaj sau o cameră de hobby cu aer condiționat funcționează cel mai bine, în timp ce o magazie de grădină, un garaj sau o mansardă au adesea diferențe mari de temperatură și umiditate ridicată. Nu expuneți anvelopele la lumina directă a soarelui. Razele UV și căldura soarelui sunt nocive pentru cauciucul din anvelope. Nu depozitați anvelopele lângă motoare electrice, cuptoare, sisteme centrale de vid și pompe de apă murdare, deoarece acestea sunt surse de ozon.

4. Depozitați corect anvelopele cu și fără jante

Depozitarea anvelopelor fără jante diferă corect de cele cu jante

În timp ce sfaturile date mai sus pentru iarnă și Anvelope de vară sunt aceleași, cerințele de depozitare diferite se aplică anvelopelor care sunt pe jante.

Roți complete – cel mai bine este să le depozitați orizontal

  • nu trebuie depozitat în poziție verticală
  • poate fi închis în timpul depozitării
  • pot fi stivuite una peste alta

Anvelope fără jante – cel mai bine să le păstrați în poziție verticală

  • nu trebuie așezate una peste alta
  • nu trebuie închis în timpul depozitării
  • ar trebui să stea vertical unul lângă celălalt

Dacă este posibil, depozitați anvelopele fără jante într-o poziție verticală, în loc să le suprapuneți una peste alta, pentru a reduce sarcina. Dacă aveți un raft deschis cu câteva compartimente goale, cel mai bine este să depozitați anvelopele acolo. De asemenea, pot fi sprijinite de un perete, dar trebuie întoarse puțin în fiecare săptămână, astfel încât să nu existe puncte de presiune. De asemenea, așezați-le pe un palet de lemn curat, mai degrabă decât direct pe podea, pentru a le proteja de frigul pământului.

Anvelopele îmbătrânesc, cu depozitare adecvată, poate încetini acest proces

Anvelopele îmbătrânesc în timp, indiferent de stres. Cu toate acestea, aceste câteva sfaturi vă vor ajuta să încetiniți procesul și să prelungiți durata de viață a anvelopelor în timpul depozitării. Înainte de a vă monta anvelopele stocate înapoi pe vehicul, asigurați-vă că un specialist în anvelope verifică mai întâi anvelopele.