mașini

Mașină electrică Porsche Mission E: primul model de producție exclusiv alimentat electric de la Porsche

porsche electric car mission e mașină sport de lux cu patru uși

Pe scurt, la Salonul Internațional al Automobilului, IAA 2015, Porsche și-a prezentat conceptul pentru o mașină sport „Mission E” complet electrică. În 2020, prima mașină electrică Porsche ar trebui să apară pe piață ca model de serie. Este un coupé sport cu patru uși, cu un motor electric de 600 CP, care nu folosește picături de benzină și are o autonomie de 500 de kilometri, oferind în același timp cel mai înalt nivel de performanță. Acest lucru este garantat de producător. Ce altceva ne putem aștepta de la noul Porsche? Este într-adevăr din viitor? Avem cele mai recente informații despre noua fabrică din Zuffenhausen.

Mașină electrică Porsche Mission E

misiunea mașinii electrice porsche și gama de baterii de reîncărcare

Într-un interviu, noul șef Porsche Oliver Blume a anunțat că noua mașină electrică Porsche vine pe stradă pentru a deschide un nou capitol în istoria mașinilor sport. Trebuia să transfere experiența de conducere de la Porsche la o mașină electrică și astfel să răspundă complet așteptărilor clienților unui model Porsche. Misiunea E ar trebui să fie ca un 918 Spyder în modul E..

Mașină electrică Porsche Mission E

porsche electric car mission e baterie încărcare mașină sport

Pentru primele teste în condiții de iarnă pe Nordschleife, componentele tehnice ale noii mașini electrice Porsche au fost instalate sub placarea tablelor din caroseria Panamera modificată. În prezent se dezvoltă un nou coupé sportiv. Un punct culminant deosebit este conceptul ușii – două uși care se deschid în direcții opuse fără un stâlp B. Acest lucru nu va intra în producția de serie, cu toate acestea, se va căuta un design similar.

Mașină electrică Porsche Mission E

porsche electric car mission e detail lights în față

Inițial, urma să fie folosită platforma EV de la Volkswagen, dar pentru noua mașină electrică Porsche este pregătită o nouă platformă electrică. Scopul este de a atinge o autonomie de 500 km și o încărcare rapidă a bateriei de 15 minute. Cu toate acestea, Porsche este conștient de faptul că în prezent nu există o infrastructură de încărcare adecvată care să poată furniza această performanță. Statul și, de fapt, nu numai Germania, ci și alte țări ar trebui să investească în îmbunătățirea infrastructurii de încărcare și, astfel, să promoveze electromobilitatea. Prioritatea ar trebui să fie o rețea de încărcare rapidă cu peste 150 kW de putere pe stație de încărcare.

porsche electric car mission e model masina sport lumini fata alb

În ceea ce privește designul, noua mașină electrică Porsche amintește în același timp de 911 și Panamera. Corpul cupei sport cu patru uși este fabricat din aluminiu, oțel și plastic armat cu fibră de carbon. Numeroase intrări și ieșiri de aer sunt încorporate în față, lateral și spate, ceea ce ar trebui să îmbunătățească semnificativ aerodinamica și, astfel, eficiența. În partea din față, Misiunea E este echipată cu faruri matrice cu LED-uri în patru puncte. O bandă îngustă și întunecată de lumină sub buza spoilerului asigură aspectul mașinii sport în spate. Roțile de 21 și 22 inch sunt fabricate din laminat din fibră de carbon.

jante auto electrice porsche e jante mașină sport albastru

Un punct culminant al întregului concept sport coupé au fost cu siguranță ușile articulate în direcții opuse, care fac interiorul și intrarea mult mai ușoare, dar nu sunt fezabile în producția de serie. Ceea ce face o impresie specială în interior sunt scaunele sport tapițate din piele, care sunt instalate în aceeași formă în față și în spate. O consolă centrală îngustă cu un touch pad integrat conectează cele două zone ale cupei. Locul de muncă al șoferului, care este proiectat similar cu cel al modelului 918 Spyder, arată deosebit de impresionant. Numeroase afișaje din spatele volanului oferă informații de conducere, date și imagini de la camerele externe. Desigur, noua mașină electrică Porsche este conectată în rețea și astfel pasagerii pot intra online în timp ce conduc. Producătorul rămâne fidel unei caracteristici speciale a modelelor orientate spre viitor – butonul de pornire din stânga.

porsche electric car mission e lumini portbagaj mașină sport spate

Prețul mașinii electrice Porsche Mission E

porsche electric car mission e lumini silueta spate

La un preț de 95.000 de euro, vă puteți delecta cu un model entry-level al mașinii electrice Porsche Mission E, eficiente din punct de vedere energetic și dinamic..

porsche electric car mission e mașină sport cu patru uși

porsche electric car mission e interior senzori tehnologie cockpit

porsche electric car mission e interior scaune sport auto față spate

porsche electric car mission e interior portbagaj negru albastru accente