mașini

Folie de ambalare auto – revopsirea este un lucru din trecut

folie de culoare galbenă în loc de idei de lac

În ceea ce privește culoarea mașinii lor, majoritatea oamenilor din Germania preferă în prezent varianta conservatoare. Aceasta se bazează pe statistici de la Autoritatea Federală pentru Transporturi Automobile din Flensburg. În consecință, culorile alb, gri și negru au dominat mașinile noi în 2013 – pentru proprietarii ambelor sexe. Cu toate acestea, mult mai multe femei decât bărbați au optat pentru culoarea roșie, care este în mod tradițional foarte frecventă și în mașini.

Chiar și cei care au fost destul de mulțumiți de culoarea mașinii lor se pot regăsi în situația în care este necesară sau dorită o schimbare. În acest caz, revopsirea nu mai este singura opțiune astăzi. În schimb, poate fi folosit și un film de ambalare a mașinii. Foiling are unele avantaje față de aplicarea unei vopsele și, prin urmare, se bucură de o popularitate crescândă. Următorul este, prin urmare, menit să arate de ce este necesară o schimbare de culoare și ce diferențe există între pictură și folie.

Folie de ambalare a mașinii – de ce propria mașină ar trebui să își schimbe culoarea

Folie de ambalare auto de culoare albastră

Există câteva motive posibile pentru care o mașină ar trebui să capete o culoare diferită:

  • La un moment dat, șoferul se poate plictisi. La urma urmei, există întotdeauna oameni care preferă culorile neobișnuite și găsesc plictisitorul alb sau negru.
  • Oricine cumpără ieftin o mașină uzată îl trece cu vederea de obicei dacă nu este în culoarea dorită. Cu toate acestea, pe termen lung s-ar putea să nu vrea să fie nevoit să suporte asta. Pentru unii cumpărători, posibilitatea de a schimba culoarea mașinii poate fi chiar un factor decisiv în cumpărarea lor.
  • Dacă piesele trebuie înlocuite pe o mașină, nu este întotdeauna garantat că o piesă de schimb ieftină va fi disponibilă în culoarea potrivită. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de un vehicul mai vechi și sunt disponibili puțini bani.

În trecut, soluția într-un astfel de caz a fost vopsirea mașinii în cauză cu o culoare diferită. Acum există o alternativă. Folia de ambalare a mașinii are câteva caracteristici speciale care o fac o opțiune reală. În comparația noastră, cele două alternative sunt acum comparate între ele.

 Vopsea vs. film de ambalare auto – o comparație

Vopseaua colorată cu folie înlocuiește ideile

Dacă doriți să dați mașinii dvs. o nouă culoare astăzi, există în principiu două metode dintre care puteți alege: vopsirea și împachetarea cu o folie specială pentru împachetarea mașinii. Amândouă sunt lăsate de mâna specialistului, dar puteți face acest lucru și dvs. Între timp, mulți titulari optează pentru foiling, deoarece această metodă are o serie de avantaje în comparație directă:

  • Este evident ca o privire asupra prețurilor Furnizori ca YOW spectacole, mai ieftin decât pictura, în multe cazuri se poate economisi 50% din costuri. Cu toate acestea, costurile variază foarte mult în funcție de furnizor. Foiling-ul este cel mai ieftin dacă este făcut chiar de proprietar. În acest caz, trebuie luate în considerare doar costurile materiale.
  • Vopseaua de dedesubt este deosebit de bine protejată de film. Acest lucru se aplică și protecției împotriva influențelor precum lumina puternică a soarelui. Prin urmare, deteriorarea poate ajuta la păstrarea valorii unui vehicul cât mai mult timp posibil.
  • Dacă există vătămări ale vopselei pe corp, este de obicei mult mai ușor de retusat. Acest lucru economisește timp și bineînțeles bani.
  • Dacă doriți să vindeți vehiculul, puteți pur și simplu să îndepărtați din nou filmul. Astfel, culoarea vehiculului nu este practic specificată.
  • Din punct de vedere vizual, rezultatul nu este de obicei inferior niciunei mașini vopsite.

Vopsirea, pe de altă parte, are principalul avantaj al durabilității mai mari. Chiar și foliile bune trebuie îndepărtate sau înlocuite la un moment dat. În plus, sunt specificate culorile foliilor, în timp ce un lac poate fi amestecat în funcție de dorințele personale. Selecția de folii este acum destul de mare. Există, de asemenea, opțiunea de a nu atașa acest lucru la întregul vehicul, ci doar de a-l înfășura parțial. În acest fel, mașina poate fi păstrată și într-o combinație de culori fără ca acest lucru să fie asociat cu un efort deosebit de mare.

 Înfășurați singură mașina – la ce să aveți grijă?

Culoare folie de ambalare metalică argintie

Dacă îți înfășori singur mașina, economisești foarte mulți bani. Dar munca nu trebuie subestimată. Pentru a obține un rezultat foarte bun, este important să țineți cont de câteva lucruri:

  • Lucrarea nu trebuie întreprinsă în întregime singură. Este recomandat cel puțin ajutorul unei alte persoane.
  • Înfășurarea unei mașini necesită o anumită perioadă de timp. Mai ales dacă faceți acest lucru pentru prima dată, ar trebui să vă luați timp și să planificați 6 – 8 ore pentru o mașină mică (chiar mai mult pentru mașinile mai mari!).