mașini

Caroserie interschimbabilă în diverse scopuri – un viitor proiect de la Mercedes-Benz

vehicul interschimbabil transport marfă diverse scopuri proiect viitor mercedes benz

Dezvoltatorii de la Mersedes-Benz își prezintă viziunea pentru transportul inovator al viitorului cu caroserii auto schimbabile. Proiectul se numește „Urbanetic”, iar conceptul său autonom de mobilitate elimină separarea dintre transportul de persoane și mărfuri, activându-le la cerere. Este o idee foarte practică și durabilă, care permite o mișcare eficientă.

Cărucior modern de transport cu caroserie mobilă

transport marfă viziune viitoare mercedes benz carpooling caroserie șasiu platformă oraș

Varianta Urbanetic poate fi echipată cu un corp de mașină sau un modul de deplasare a persoanelor pentru a reduce traficul, pentru a ușura infrastructura din interiorul orașului și pentru a contribui la o mai bună calitate a vieții urbane. Ca parte a unui sistem holistic, mașina cu caroserie sportivă se bazează pe un șasiu alimentat electric, care poate schimba caroseriile după cum este necesar. Concept-car-ul oferă spațiu pentru până la doisprezece pasageri, în timp ce modulul de transport poate transporta până la zece paleți.

vehicul interschimbabil transport marfă viitor viziune mercedes benz plimbare-pod pod râu orizont

Viziunea Urbanetic este un concept de mobilitate complet nou pentru orașul inteligent, în care există transporturi răspândite, complet automatizate și fără șofer sau sunt definite zone pur autonome, spune Volker Mornhinweg, șeful Mercedes-Benz Vans. El adaugă că, datorită designului său inteligent și a caroseriei auto interschimbabile pentru transportul de pasageri și mărfuri, noul proiect va lua o presiune mare asupra centrelor orașului. Vision Urbanetic face parte dintr-un ecosistem holistic care analizează nevoile de transport ale oamenilor și mărfurilor și creează o flotă extrem de flexibilă, bazată pe nevoi.

Mai puțin trafic și mai multă mobilitate

transport marfa viziune viitoare mercedes benz carpooling pietoni pasageri nu mai construiesc strada

Cu viziunea Urbanetic, Mercede-Benz intenționează să transporte mai mulți oameni și mărfuri cu mai puține vehicule pentru a permite o mai bună calitate a vieții urbane. Evaluarea informațiilor locale, cum ar fi situația traficului datorată concertelor sau evenimentelor, precum și sistemul inteligent de control pot analiza nevoile actuale și pot identifica nevoile viitoare. De exemplu, dacă sistemul identifică o mulțime de oameni care se adună într-o anumită zonă, poate trimite vehicule cu caroseria corespunzătoare acolo rapid și eficient pentru a satisface cererea.

transport marfa viziune viitoare mercedes benz prezentarea telespectatorilor înapoi

Pentru a atinge acest nivel de flexibilitate, dezvoltatorii auto au echipat Vision Urbanetic cu diferite caroserii interschimbabile, în funcție de utilizarea intenționată, care pot fi comutate automat sau manual în câteva minute. Șasiul autonom poate ajunge chiar la următoarea sa locație fără caroseria mașinii.

transport de marfă viziune viitoare mercedes benz lift auto scaune interioare auto roșu gri

Lipsa cabinei șoferului creează spațiu intern pentru designul interior și lasă în afară volanul, pedalele, bordul și întreaga cabină. În schimb, spațiul este utilizat pentru pasageri suplimentari sau pentru un volum mai mare de mărfuri. Acționarea electrică a viitorului cărucior de transport asigură mobilitatea fără emisii la fața locului, care este aproape fără zgomot și oferă noi opțiuni pentru livrarea pe timp de noapte.

vehicul interschimbabil transport marfă diverse scopuri proiect viitor mercedes benz plecare informa

La urma urmei, deoarece mulți oameni încă văd vehicule autonome cu un anumit grad de scepticism, Vision Urbanetic folosește mai multe camere și sisteme de senzori pentru a observa și a comunica cu mediul. Un afișaj de format mare pe partea din față a vehiculului informează, de asemenea, pietonii că le-au observat.

vehicul interschimbabil transport marfă viziune viitoare mercedes benz car sharing

vehicul interschimbabil transport marfă diverse scopuri proiect viitor Mercedes faruri retractabile cu logo retractabil

transport marfa viziune viitoare mercedes benz carpooling expoziție vizitatori

transport marfa viziune viitoare mercedes benz carpooling pietoni pasageri îmbarcare clădire ușă glisantă stradă