Mașini, lumea bărbaților, VIDEO

Defender 2020 – noul model Land Rover este dezvăluit în cele din urmă

vehicul verde plictisitor circulă în nisip în mijlocul deșertului

În sfârșit este aici – noul Defender 2020 al Land Rover vine și va fi mai puternic ca niciodată. După toată drama, toate teaser-urile, toate imaginile filtrate și toate specificațiile și presupunerile presupuse, producătorul a dezvăluit în cele din urmă noul Land Rover Defender 2020 în toată splendoarea sa. Din punct de vedere vizual, însă, modelul pare din nou greu, ceea ce nu ar trebui privit ca o abatere semnificativă de la versiunile de odinioară. Având în vedere nenumăratele provocări cu care se confruntă astăzi designerii auto, acestea vor fi decenii în viitor. Primul model a apărut la începutul anilor 1980. În ceea ce privește cerințele privind consumul de combustibil și, mai presus de toate, standardele de testare în caz de accident, cele câteva modificări nu sunt decât surprinzătoare.

Defender 2020 de la Land Rover

aventură în natură cu un nou model de vehicul off-road în canotaj pe râu

Proporțiile de bază ale celor două modele noi sunt o variantă cu două uși numită Defender 90 și un model cu patru uși numit Defender 110. Ampatamentele reale sunt de 101,9 și respectiv 119 inci. Acestea sunt, după cum puteți ghici, în mod clar din Land Rover. Cu toate acestea, arcul curbat și farurile unghiulare sunt cu siguranță noi pentru Defender 2020. Rezervăm verdictul final până îl putem vedea personal. Dar când ne gândim cât de bine Mercedes-Benz a reușit să actualizeze Clasa G pentru epoca modernă fără a sacrifica stilul iconic al SUV-ului, nu putem să nu dorim ca Land Rover să se apropie puțin de acea tradiție.

sistem de infotainment de la land rover defender 2020 cu transmisie automată și afișaj pentru nivelul apei

Land Rover se asigură, de asemenea, că cumpărătorii au o mulțime de opțiuni pentru a personaliza aspectul Defender 2020 pentru a se potrivi gusturilor lor personale. Sunt disponibile șapte vopsele metalice și 12 roți diferite. Acestea includ jante de 18 inci într-un aspect drăguț, care sunt prima alegere pentru autovehiculele reale și jante din aluminiu de 22 inci, care sunt dragul setului Rodeo Drive. Noul Land Rover Defender oferă, de asemenea, un capac de protecție din fabrică, care conferă culorii metalice un finisaj satinat și oferă un strat suplimentar de protecție împotriva zgârieturilor și a loviturilor..

Capacitate off-road și design compact

Land Rover SUV conduce un munte într-un canion

De parcă nu ar fi fost de ajuns, noul vehicul off-road de la producătorul englez oferă o selecție de patru așa-numitele pachete de accesorii. În acestea, dezvoltatorii au adăugat caracteristici și detalii pentru diferite stiluri de viață. Există „Urban Pack”, care oferă mai multă strălucire în zona în aer liber. Este, de asemenea, probabil să provoace injurii de la alți șoferi. Există, de asemenea, „pachetul Explorer”, care conține un raft de acoperiș și un suport pentru roți atașat lateral, precum și un capac de roată de rezervă, un protector pentru arcurile roților și o decalcomanie a capotei negru mat. Există, de asemenea, „Adventure Pack”, care conține și suportul pentru roți atașat lateral. Cu toate acestea, are un rezervor de apă sub presiune de 1,7 galoane și un compresor de aer montat pe portbagaj. În cele din urmă, există, de asemenea, „Country Pack”, care este alcătuit din elementele menționate mai sus și include protecție a arcului roții, sistem de spălare și placă de abraziune spate lucioasă.

Capacitatea off-road a noului land rover Defender 2020 pe stânca din râu, în mijlocul pădurii

Din fericire, orice altceva despre noul model pare să fie exact ceea ce așteptau clienții. Cea mai importantă parte este capacitatea off-road. Fiecare Land Rover Defender din 2020 vine standard cu tracțiune integrală cu raza de acțiune cu normă întreagă, pentru a crea o bază solidă pe care să se construiască. Diferențialele din centru și din spate pot fi blocate dacă este necesar, în timp ce sistemele standard Terrain Response și sistemele opționale Terrain Response 2 optimizează vehiculul pentru diferite tipuri de suprafețe, de la noroi la nisip până la zăpadă.

Partea din spate a vehiculului de teren în apă echipată cu anvelope și portbagaj

Când trenul de aterizare este setat la înălțimea off-road, Defender oferă o gardă la sol de 11,5 inci, un unghi de apropiere de 38 și 40 de grade, un punct de basculare de 31 de grade și o adâncime maximă de 35,4 inci fără snorkel. Modelul este chiar suficient de inteligent pentru a trage frâna și a evapora apa atunci când urcă din adâncuri. Aceste cifre înseamnă că Defender 2020 s-ar putea dovedi a fi un demn adversar off-road al Jeep Wrangler și Toyota Land Cruiser. Puteți adăuga chiar și un troliu sau un snorkel frontal integrat ca accesoriu.

Variante de motoare ale Defender 2020

munți înalți cu zăpadă și vehicul off-road land rover verde

În SUA, a existat o alegere între două motoare la start. Tehnicienii au echipat versiuni inferioare cu patru roți în linie de 2,0 litri cu turbocompresor. Acest lucru poate fi găsit în Discovery Sport și Range Rover Evoque și oferă 296 CP și 399 Nm cuplu. Este suficientă energie pentru a porni mașina de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 7,7 secunde.

nou model de design auto potrivit pentru snow land rover defender 2020

Turbocompresorul hibrid ușor inline 6 al celui mai recent Range Rover Sport se caracterizează prin dotări de înaltă calitate. Acest lucru face ca 395 CP și 550 Nm de cuplu, precum și un timp de 5,8 secunde între 0 și 100. În ambele cazuri, aceeași automată cu opt trepte controlează acționarea tuturor celor patru roți. Acesta este utilizat în majoritatea modelelor Jaguar Land Rover. Este practic standard pentru jumătate din noile mașini oferite astăzi. Trenul este suficient de puternic pentru a trage până la 3 tone.

Interior modern și multifuncțional

habitaclu interior al land rover defender 2020 cu afișaj digital cu volan multifuncțional ecran de 10 inch

În interior, Defender oferă o cantitate neașteptată de spațiu, datorită unui banc standard din rândul din față al lui Defender 90, care poate găzdui teoretic șase persoane (Defender 110 oferă configurații de cinci, șase și cinci plus două locuri, acesta din urmă fiind unul mic Include scaunul din spate). Există trei tipuri de tri: scaune textile, piele și combinate. Lemnul cu pori deschiși este o opțiune pentru piesele care nu sunt tapițate, cum ar fi metalul acoperit cu pulbere sau metalul vopsit în alb.

scaune parțiale din piele în maro și negru în noul vehicul de teren Land Rover

Comenzile și detaliile tehnice sunt localizate în principal în cadrul de magneziu. Aceasta extinde lățimea tabloului de bord și face din Defender 2020 cel mai rigid Land Rover din toate timpurile. Cu toate acestea, accentul este pus pe un nou sistem de infotainment numit „PIVI Pro”. Acesta se bazează pe un ecran tactil de 10 inch cu funcții Apple CarPlay și Android Auto. Land Rover susține că este mai simplu și mai ușor de utilizat decât variantele anterioare ale companiei. Desigur, nu există un punct de referință clar, având în vedere că sistemele anterioare de infotainment JLR sunt unele dintre cele mai frustrante din industrie. Există, de asemenea, un panou de instrumente digital de 12,3 inci și un afișaj opțional full-color head-up. Acestea oferă șoferului informații într-un mod care îi ține ochii mai aproape de drum.