Lumea bărbaților

Ghid pentru trabucuri pentru începători: cele mai importante sfaturi și reguli

Țigările fumează în combinație cu whisky

Fumatul de trabuc nu este pentru toată lumea. Știm asta, dar credem totuși că fiecare domn modern ar trebui să știe ceva despre această artă. Există multă istorie și o întreagă cultură în spatele acestei tradiții vechi de secole. Iată ghidul nostru detaliat pentru trabucuri pentru începători, care vă spune totul despre producția, structura și istoria trabucurilor, precum și cunoștințe despre diferitele tipuri de trabucuri și cultura fumatului. Mai presus de toate, trabucurile ar trebui savurate conștient și nu pur și simplu consumate rapid.

Istoria trabucurilor

Fabricarea trabucurilor Colectează frunze de tutun din Cuba

Odată cu descoperirea Americii, planta de tutun s-a răspândit în Europa și restul lumii. Cristofor Columb și marinarii săi au văzut cum localnicii din Caraibe au uscat tutun și au fumat, lucru străin exploratorilor de atunci. Le-a plăcut atât de mult să fumeze aceste trabucuri primitive, încât au introdus această specie de plante în Spania. Curând, tehnicile de rulare a trabucului au fost perfecționate, iar fumatul de țigări s-a răspândit în toată lumea.

În cele din urmă, fumatul de trabuc a devenit o activitate foarte populară în rândul bărbaților la începutul secolului al XX-lea. Bărbați celebri precum Babe Ruth și John Wayne au fost în mod constant înfățișați în mass-media cu trabucuri în mână. Se spune că Mark Twain fuma peste 30 de trabucuri pe zi. El ar fi fost, de asemenea, citat spunând: „Dacă nu am voie să fumez în Rai, nu mă duc!”

De-a lungul timpului, trabucurile au devenit principalul produs de export al Cubei și sunt considerate a fi cele mai bune din lume. Din cauza Fidel Castro și a crizei rachetelor cubaneze, John F. Kennedy a aprobat un embargo comercial împotriva Cubei în 1962, care a făcut trabucurile cubaneze ilegale în Statele Unite. Dar Kennedy, înțeleptul iubitor de țigări, a cerut secretarului său de presă să ordone 1.200 de trabucuri cubaneze rulate manual cu câteva ore înainte de semnarea embargoului. Țigările cubaneze sunt încă ilegale în America și astăzi embargoul este încă în vigoare. Din fericire, acestea sunt disponibile legal în Germania în orice magazin de tutun bine aprovizionat.

Țigări laminate manual vs.

Ghid pentru trabucuri pentru începători Fabricarea frunzelor de tutun sunt rulate manual

În funcție de procesul de fabricație, se face distincția între trabucurile laminate manual și cele fabricate automat.

Țigările rulate manual sunt alegerea preferată atât pentru începători, cât și pentru cunoscători. Țigările fabricate automat pot conține conservanți și substanțe chimice, în timp ce trabucurile rulate manual sunt fabricate din frunze de tutun 100%.

În plus, tutunul din țigări este cultivat în mai multe locuri din întreaga lume, dar frunzele de tutun din Brazilia, Cuba, Republica Dominicană și Honduras sunt de cea mai înaltă calitate. În general, tutunul din trabucurile rulate manual are un gust mai bun decât cel din trabucurile fabricate automat.

Țigări fabricate automat

Țigările rulate manual sunt, de asemenea, mai susceptibile de a introduce tutunul de umplere corect, ceea ce permite un flux de aer adecvat prin trabuc. Mașinile, pe de altă parte, pot rula umplutura prea strâns sau prea slab. Dacă un trabuc este rulat prea strâns, nu va fi suficient spațiu între frunzele din trabuc, ceea ce înseamnă că trabucul va arde inegal și va fi dificil de puf.

Există mulți alți factori care afectează calitatea și gustul trabucurilor. Tipul de ambalaj, materialele de umplutură și lianții, precum și dimensiunea și forma trabucului, îi afectează puterea și gustul, care au un impact direct asupra plăcerii.

Structura unui trabuc

Ghidul pentru trabucuri pentru începători Structura inserează foaia de acoperire a liantului

coperta

Înfășurarea unui trabuc este ea însăși o frunză de tutun în locul hârtiei folosite în țigări. Puterea și gustul oricărui trabuc sunt în mare măsură determinate de frunzele învelitoare, iar gustul lor depinde de condițiile în care frunzele de tutun sunt cultivate, îmbătrânite sau fermentate. De obicei, vă puteți da seama de culoarea frunzelor. Cele mai comune tipuri de foi de copertă sunt enumerate mai jos.

Ghid pentru trabucuri pentru începători Învelitori Culori Diferențe Aroma Gust

Șapte categorii se disting de la lumină la întuneric:

Candela sau Double Claro are culoarea verde pal recunoscută și o aromă de frunze foarte proaspătă. Frunzele de candela au de obicei gust de iarbă, cedru și piper cu puțină dulceață.

Claro este maro deschis, gălbui și are un gust blând. Lemnul dulce, pământul și notele din plante sunt dezvăluite atunci când fumezi.

Colorado Claro are o culoare roșu-maroniu, deoarece plantele de tutun sunt plantate la soare. Gustul este mediu.

Colorado Țigările sunt de culoare roșiatică până la maro mediu și au un gust distinctiv, delicat picant.

Colorado Maduro este maro închis și se găsește adesea pe trabucurile din Honduras.

Maduro este uneori cunoscut sub numele de Double Maduro. O perioadă mai lungă de coacere pe parcursul câtorva ani conferă acestor frunze o culoare maro închis și o dulceață caracteristică. Cu cât frunzele au îmbătrânit, cu atât zaharurile naturale din frunze devin mai puternice.

Oscuro sunt cele mai întunecate frunze, aproape negre, cu un gust puternic, intens.

Ghid pentru țigări pentru culorile învelișului pentru începători

mozaicar

În timp ce tutunul de ambalare este, în general, cel mai mare factor în gustul unui trabuc, amestecul de tutun folosit ca umplutură este, de asemenea, crucial, în special pentru trabucurile care folosesc ambalaje mult mai blânde, cum ar fi Claro. Țigările cu inel mai mare conțin în general mai mult umplutură, care se reflectă în profilul de aromă al trabucului. Cantitatea suplimentară, precum și spațiul dintre fiecare frunză, permit o complexitate extraordinară de arome.

În funcție de modul de procesare a frunzelor de tutun, se face distincția între umpluturile lungi, umpluturile medii și umpluturile scurte. Cu trabucuri de umplutură lungi, frunzele întregi de tutun sunt pliate pe lungime și rulate într-un trabuc, ceea ce le face și mai scumpe.

Tipurile de trabucuri colorează tutunul și lasă gazul mai ușor

În plus față de țară, climă și tipul de tutun, părțile plantei de tutun din care au fost smulse frunzele contribuie, de asemenea, la corpul final al gustului. Frunzele, care au fost culese din partea de jos a plantei, se numesc “Volado” în spaniolă, se ard ușor și au un gust foarte blând. Frunzele din partea centrală a plantei, cunoscută sub numele de „seco”, au o aromă puțin mai puternică. Frunzele recoltate din vârful plantei care au fost cele mai expuse la soare se numesc „Ligero” și sunt cele mai puternice și mai fierbinți frunze de tutun. Frunzele Ligero sunt întotdeauna rulate întotdeauna în centrul trabucului, deoarece ard mai încet decât frunzele seco sau volado.

Țigară care face frunze de tutun rulate manual

Liant

Liantul ține insertul împreună și conferă trabucului dimensiunea și forma sa. Liantele sunt de obicei mult mai groase decât frunzele învelitoare și, în general, au puțină sau deloc aromă, ceea ce permite ca aromele amestecului de tutun să pătrundă mai bine în inserție și învelitoare. Frunzele Seco sunt deosebit de populare ca ingredient liant.

Prezentare generală a tipurilor și dimensiunilor de trabucuri

Dimensiunea și formatul trabucurilor

Forma și dimensiunea trabucului determină „vitola” acestuia, termenul tehnic pentru formatele de trabuc. Formatele de țigări sunt aproximativ împărțite în două categorii: Parejo și Figurado. Formatele de țigări sunt diferențiate în funcție de numele lor. Cele mai populare formate includ, de exemplu, Cigarillo, Corona, Churchill, Robusto, Presidente, Toro și Double Corona.

Parejo se referă la forma standard a trabucurilor cilindrice cu laturile drepte, indiferent de lungimea sau ecartamentul lor. Toate celelalte trabucuri în formă diferită sunt figurado, care pot varia, de asemenea, în lungime și dimensiunea inelului. Figurado vine în multe soiuri. Cateva exemple:

– Torpilă (capăt ascuțit)

– Perfecto (capete ascuțite, atât cap, cât și bază de trabuc)

– Piramidă (trabuc ascuțit cu baza lată și cap ascuțit)

– Culebras (trei trabucuri scurte, subțiri, împletite și bandate împreună).

Dimensiunea și forma tipurilor de trabuc

Ce rol joacă forma trabucului în ceea ce privește gustul? Răspunsul este mult. Forma afectează plenitudinea aromei, căldura fumului și durata de timp în care țigara arde. În general, se acceptă faptul că parejo-urile ard mai mult decât majoritatea figurado-urilor. Pentru formate conice, în special torpile și piramide, capul acționează ca o pâlnie pentru a concentra fumul pe inhalare și pentru a oferi o aromă mai intensă, mai plină. Țigările care sunt rulate lung și lat, precum Churchill menționat mai sus, vor arde mult mai mult decât trabucurile mai scurte și mai subțiri.

Accesorii pentru trabucuri

Există câteva accesorii de bază care sunt necesare pentru a vă bucura în mod corespunzător de un trabuc. Unii satisfac nevoile imediate, cum ar fi B. iluminarea, în timp ce altele sunt necesare pentru depozitarea corectă.

Tăiați corect accesoriile pentru țigări

Taietor de trabucuri

Înainte de a fuma o țigară, trebuie mai întâi să tăiați capul țigării și să scoateți capătul, astfel încât fumul să poată fi atras. Există multe tipuri diferite de tăietoare de țigări, deoarece tăierea poate afecta subtil gustul, precum și senzația fizică de inhalare din țigară. Frezele cu două lame sunt cele mai fiabile și populare freze de trabuc, deși pot fi folosite și burghie și foarfece. Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că găsiți un tăietor bun cu lame foarte ascuțite.

Brichetă cu gaz de trabuc

Bricheta cu gaz

După tăierea capului de pe trabuc, aprindeți trabucul. O brichetă standard nu va aprinde capătul unui trabuc în mod uniform și eficient, mai ales cu un manometru mai mare. Brichetele cu gaz sunt tovarășii mai fierbinți ai fumătorului de trabuc. Sunt reumplibile și disponibile în multe modele. Meciurile lungi sunt, de asemenea, ideale.

Accesorii scrumieră cristal

Scrumieră

Nimeni nu vrea să arunce cenușă de trabuc pe hainele și mobilierul lor, așa că fumătorii de trabucuri au nevoie de o scrumieră bună. Scrumierele cu spații mai largi de depozitare sunt special concepute pentru formatele mai mari de trabucuri. Luați în considerare acest lucru atunci când căutați trabucul potrivit.

Cigar humidor container lemn de cedru umiditate

Humidor

Humidorul este esențial pentru trabucuri. Un humidor este un recipient care este în mare parte din lemn și în care trabucurile sunt păstrate în calitatea lor originală pentru perioade lungi de timp. Humidorul protejează trabucurile de uscarea sau infestarea cu gândaci de tutun și larvele lor. Umidificarea corectă și o etanșare bună sunt cele mai importante cerințe ale unui umidor, deși un higrometru și un umidificator încorporat sunt incluse în modelele mai scumpe.

Tăierea trabucului Reguli Knigge pentru începători

Sfaturi pentru începători pentru fumatul de țigări

1. Tăiați trabucul

Faceți o tăietură dreaptă la capătul țigării cu un tăietor de ghilotină. Introduceți capul trabucului – capătul închis – în tăietor. Apoi tăiați capacul, la aproximativ 15-30 mm de sus.

Aprinde țigara cu un chibrit lung

2. Aprindeți trabucul

Folosiți o brichetă cu gaz sau un chibrit lung pentru a vă aprinde trabucul. Ținând flacăra chiar sub celălalt capăt al trabucului, nu inspirați, nu suflați și rulați trabucul. Aveți grijă să nu vă lăsați trabucul să atingă flacăra.

Continuați acest proces până când tutunul din jurul marginii exterioare a trabucului începe să strălucească din căldură. Fumul ar trebui să fie ușor vizibil în acest moment.

Cum să suflăm un trabuc Sfaturi pentru începători

3. Cum se pufează un trabuc?

Nu respiri fumul unui trabuc adânc în plămâni. Lăsați fumul să vă umple gura, astfel încât să puteți „gusta” aromele fine de tutun și să le aruncați. Luați aproximativ un puf pe minut și lăsați aromele să funcționeze prin receptorii gustativi din mucoasa bucală. Dacă fumezi prea repede sau tragi prea tare, fumul se va încălzi prea mult și va strica gustul trabucului.

Poate doriți să alegeți o băutură pentru a merge cu trabucul. Deși cunoscătorii recomandă în mod repetat whisky-ul, băuturile cu cafea, martini și romul merg la fel de bine cu gustul complet al trabucului.

După ce ați ales trabucul preferat, turnați băutura preferată și activați muzica relaxantă. S-ar putea să descoperiți că, în afară de problemele de sănătate, fumatul de trabuc poate fi o modalitate plăcută de a trece timpul.

Acest ghid pentru țigări este destinat doar să ofere informații de bază despre cunoștințele enorme despre trabucuri și să faciliteze începătorii în lumea fumatului de țigări..