Locui

Sfaturi privind asigurarea conținutului gospodăriei: asigurați-vă în mod corespunzător bunurile

sfaturi pentru asigurarea conținutului casei-comparație-costuri-tarife

În special de Crăciun, hoții ies acolo. Și chiar și o coroană de Advent poate lua foc. Sau au existat pagube cauzate de scurgerea apei de la robinet? De exemplu, din cauza unei țevi de explozie sau a unei mașini de apă defecte? Vă protejați proprietatea cu asigurarea de conținut pentru locuințe. Dar ce anume asigură? În ce cazuri se aplică protecția? Și ce trebuie să luați în considerare atunci când încheiați un contract? Răspunsurile le puteți găsi aici.

Ce face asigurarea de conținut pentru locuințe?

sfaturi pentru asigurarea conținutului casei daune-numere-acoperiș

Ofera informații despre ceea ce oferă o asigurare pentru gospodărie Asociația industriei germane de asigurări V. (GDV): Asigurarea înlocuiește valoarea financiară a bunurilor care au fost furate, distruse sau deteriorate – de exemplu în caz de spargere sau incendiu. Serviciile includ prețul de înlocuire a inventarului furat sau distrus complet, costurile de reparații ale articolelor deteriorate sau o reducere a valorii pentru articolele care pot fi utilizate în continuare într-o măsură limitată.

Potrivit test.de Tarifele de bază includ „daune după efracție, jaf, vandalism, incendiu, daune cauzate de apa de la robinet, furtuni și grindină”. Bicicletele care nu sunt furate din casă, dar pe stradă, pe de altă parte, ar trebui asigurate separat.

Ce articole sunt asigurate?

sfaturi-de-asigurare-gospodărie-ce-este-asigurat

Toate obiectele mobile din gospodăria dvs. sunt asigurate – aceasta include mobilier și articole decorative, covoare, lămpi și dispozitive electronice, îmbrăcăminte, cărți, instrumente muzicale și jucării, bijuterii și numerar. Aceasta include, de asemenea, aparatele de uz casnic depozitate în subsol sau garaj – cum ar fi scule, mobilier de grădină sau mașini de tuns iarba. Mașinile, motocicletele și motoretele sunt un caz special – acestea pot fi asigurate cu o asigurare cuprinzătoare a vehiculului.

Când nu este responsabilă asigurarea pentru gospodărie??

casă-asigurări-sfaturi-sensibil-robinet-apă-inundații

Asigurarea privind conținutul gospodăriei plătește numai daunele materiale asupra propriei proprietăți. Dacă mărfurile sunt deteriorate accidental de către terți, asigurarea de răspundere civilă este responsabilă. Nici asigurarea privind conținutul gospodăriei nu acoperă daunele aduse clădirilor; asigurarea clădirii oferă protecție în acest sens.

Ce costă o asigurare pentru gospodărie?

asigurare locuință-sfaturi-costuri-poștale

Asigurarea de conținut pentru gospodărie este deja disponibilă pentru o sumă anuală mai mică de o sută de euro. Valoarea contribuției depinde de mărimea gospodăriei dvs., de suma sumei asigurate și, desigur, de riscurile asigurate. Nu toate tarifele asigură toate riscurile. Serviciile suplimentare posibile includ, de asemenea, costurile de cazare temporară la hotel dacă spațiul de locuit nu mai este utilizabil după un eveniment.

Ce trebuie să fac pentru ca protecția să aibă efect?

asigurări pentru locuințe-sfaturi-comparare-costuri-daune-apă

Este important să puteți dovedi pierderea obiectelor în caz de urgență, așa că test.de. Este logic să pregătești o listă a tuturor obiectelor de valoare ca măsură preventivă, să le fotografiezi și să documentezi valoarea cu „chitanțe, chitanțe, certificate de garanție, facturi de reparații”. Această listă nu trebuie păstrată în propria gospodărie, ci depusă la o persoană de încredere sau într-o cutie de valori. În caz de daune provocate de incendiu, atunci nu ar exista riscul ca bonurile să fie distruse.

Pentru a nu putea fi acuzat de neglijență în cazul unei spargeri, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că încuiați ferestrele și ușile pe timp de noapte și când sunteți absent. Obiectele de valoare speciale ar trebui depuse în seifuri.

Asigurarea conținutului gospodăriei – ce ar trebui să luați în considerare atunci când contractați

asigurări la domiciliu-sfaturi-costuri-comparare-tarife

Diferitii asigurători de conținut pentru uz casnic diferă în ceea ce privește serviciile și prețurile. Înainte de a decide asupra unei polițe de asigurare specifice, ar trebui, prin urmare, să comparați diferiți furnizori și tarife.

Comparațiile online vă economisesc mult timp. Portalul de comparație, de exemplu, vă oferă calculatoare de comparație gratuite și fără caracter obligatoriu tarifcheck24.com – Dacă doriți, puteți căuta acolo și module tarifare specifice.

sfaturi pentru asigurarea locuinței-ce-asigurat-sachscaeden-proprietate