Locui

Sfaturi practice de amenajare pentru spații de locuit mici

Un apartament elegant și puțin mobilat, cu pereți albi, o canapea, o măsuță de cafea, un scaun, o bufet, plante și o ceașcă de cafea în prim-plan

Studenți, stagiari, angajați, persoane singure, tot mai mulți oameni sunt atrași de marile orașe. În consecință, spațiul de locuit devine mai rar, iar apartamentele în sine devin din ce în ce mai scumpe. Pentru mulți, singura soluție este mutarea în apartamente mai mici. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, că mulți chiriași trebuie să fie mulțumiți cu mult mai puțin spațiu. Acest lucru poate fi remediat prin mobilier mic și, mai presus de toate, practic, care poate fi folosit în mai multe scopuri.

Locatarii tineri și nu cu toc bine trebuie să fie în special în orașele mari cu chirii mari numărați și treceți cu puțin spațiu de locuit. Este cu atât mai important să creezi o atmosferă cu resurse mici, care să nu lase un sentiment apăsător nici măcar într-un apartament cu o cameră. Când studenții, stagiarii și angajații se găsesc adesea într-un apartament cu 30 de metri pătrați, iar bucătăria, dormitorul și camera de zi împart o singură cameră, este deosebit de important ca spațiul să fie utilizat cât mai eficient posibil. Vestea bună este că sunt destule Trucuri și trucuri, pentru a vă ajuta într-o astfel de situație și pentru a transforma cei patru ziduri presupuse constrângeri într-o oază confortabilă de bunăstare.

Prețurile de închiriere în marile orașe din Germania, al doilea trimestru al anului 2016

OrașMunichFrankfurt am MainStuttgartHamburgBerlin
Chiria pe metru pătrat 15,83 euro 12,73 euro 12,42 euro 11,25 euro 11,09 euro

Planificare maximă pentru un spațiu de locuit minim

living mic dormitor-dormitor-compartimentare-cameră

În Mobilarea dormitorului ar trebui să acordați atenție următoarelor criterii atunci când proiectați, ca în întregul apartament:

• Cât de mare este camera?

• Există pereți înclinați în cameră?

• Pentru pereți înclinați: la ce înălțime încep?

• Unde sunt amplasate ferestrele și ușile?

Aceasta este singura modalitate de a planifica în avans exact ce mobilier puteți folosi cum și unde cel mai eficient, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu. În general, toți cei care închiriază un mic apartament cu o cameră ar trebui să își reducă inventarul de mobilier la minimum și să se asigure că acest mobilier este potrivit pentru mai multe scopuri.

Amenajare practică a camerei pentru sufrageria mică

living mic dormitor-pat din lemn-noptieră-perdele glisante din lemn

Mai ales dacă nu aveți o a doua cameră și o singură cameră trebuie să îndeplinească mai multe funcții, vă ajută dacă împărțiți camera independent. O opțiune populară este utilizarea rafturilor de perete și a bufetelor. În acest fel, creați iluzia optică a unui aspect de cameră și puteți utiliza, de asemenea, mobilierul ca spațiu practic de depozitare pentru tot felul de lucruri care ocupă spațiu suplimentar într-un apartament. Pentru a vă asigura că zona separată nu pare prea mohorâtă, trebuie să vă asigurați că mobilierul pe care îl alegeți permite să treacă suficientă lumină. Covoarele, pardoselile, laminatele sau plăcile pot servi drept separatoare optice suplimentare de cameră, care pot împărți apartamentul în diferite zone funcționale.

Infografie: numărul de persoane care consideră decorarea caselor drept hobby-ul lor.

Statistici care oferă informații despre câți germani consideră mobilierul pentru casă drept unul dintre hobby-urile lor și câți nu.

Sursa infografică: ilustrare proprie

Creați multe zone într-o cameră

Nișele și proiecțiile de perete pot fi folosite și ca separatoare de cameră. Acestea sunt practic deja încorporate în apartament și așteaptă doar ca creativitatea ta să facă o virtute din necesitate: De exemplu, poți crea zone pentru dormit, locuit și mâncat și poți proiecta aceste zone în funcție de dorințele tale. Patul trebuie așezat într-o zonă care nu poate fi văzută imediat după intrare. Aparatele de uz casnic inestetice, cum ar fi un aspirator, pot fi depozitate într-o nișă și acoperite cu o perdea simplă și ieftină. Dacă apartamentul dvs. nu are nișă sau proeminență de perete și nici măcar nu aveți spațiu pentru a utiliza rafturi sau bufeturi ca separatoare, este, în general, o idee bună să utilizați perdele în acest scop. Piedestalele mici sau mai mari sunt, de asemenea, foarte utile în acest scop.

Oglinzile și dulapurile care fac camera să pară mai mari

living-mic-dormitor-perete-oglinda-cadru-din-lemn-optic-mai mare

Oglinzile, pe de altă parte, sunt un mijloc clasic de a oferi unei camere un aspect mai mare și mai deschis, cel puțin vizual. O oglindă de perete sau o oglindă practică de pe dulap ar ajuta cel mai bine. Acest lucru nu numai că face camera să pară mai mare, dar reflectă și lumina naturală și artificială. În acest fel, camera pare mai luminoasă și mai prietenoasă în general. Asta nu face ca un apartament mic să fie mai mare, desigur, și ocazional apartamentele sunt atât de mici încât trebuie folosit fiecare centimetru pătrat. Vă pot ajuta dulapurile încorporate la înălțimea peretelui, cu care puteți ocupa nu numai lățimea spațiului de locuit, ci și întreaga înălțime. O soluție ideală, astfel încât să puteți păstra cât mai mult spațiu de locuit și să creați spațiu suplimentar de depozitare pentru diverse obiecte de uz casnic. În acest fel, piesa de mobilier arată de fapt ca o parte a peretelui și nu ca un dulap care iese departe în cameră.

Un singur tabel pentru mai multe scopuri

living-mic-masă-masă-birou-masă-mică-rotundă-lemn-alb

Mesele pot ocupa, de asemenea, mult spațiu și spațiu de locuit, mai ales dacă folosiți o masă pentru a lucra și alta pentru a mânca. Mesele de cafea pot fi, de asemenea, adăugate pentru a stoca reviste, telecomenzi și multe altele. Există mai multe trucuri și piese de mobilier care servesc ca o armă generală împotriva irosirii spațiului: Pe de o parte, puteți cumpăra o masă la care lucrați și mâncați. Cu toate acestea, dacă sunteți cineva căruia îi place să invite oaspeții la cină, există opțiuni suplimentare, cum ar fi mesele care pot fi deschise și închise. În loc să cumpărați o măsuță de cafea mare, ar trebui să căutați în jur câteva variante mici pe care să le puteți aluneca unul pe altul atunci când nu sunt necesare.

Mobilier multifuncțional pentru utilizarea eficientă a spațiului de locuit

living-mic-canapea-pat-crem-mobilier-multifunctional

Mobilierul multifuncțional este, în general, o modalitate excelentă de a economisi spațiu. Cu un birou care se află direct sub un pat mansardat, aveți spațiu de lucru și de dormit pe o singură suprafață, fără a sacrifica spațiul din apartamentul dvs. Aproape orice piesă de mobilier care poate fi pliată și din nou este întotdeauna un avantaj pentru un apartament mic. Există tot felul de oferte aici, de la birouri și suprafețe de lucru la paturi și scaune. Canapeaua extensibilă este aproape un clasic printre acest mobilier practic. Mai ales dacă primiți adesea vizitatori care nu ar trebui neapărat să se spargă pe pat, această variantă este cea care este disponibilă în toate modurile posibile Proiecte și game de prețuri există o alternativă mult mai atractivă.

Mobilier eficient pentru balcon

mobilier-balcon-mic-doua-scaune-masa-rotunda-plante-cataratoare-cada-copac

Chiar și un mic balcon cu câțiva metri pătrați poate fi transformat rapid într-un loc frumos la soare pentru o vacanță acasă. Chiar dacă o masă și scaune ar trebui să facă parte din mobilierul balconului, acestea nu trebuie neapărat să ocupe mult spațiu. De exemplu, dacă aveți o logie, un tavan deasupra balconului sau un alt balcon deasupra dvs., puteți, de exemplu, să atașați un ghiveci de flori și să îl închideți în loc să îl așezați pe podeaua balconului. Downpipes sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru acest tip de plantare. Cu siguranță, o zonă de balcon este, de asemenea, o opțiune pentru a închide cutii de flori, dar și pentru a monta mobilier suspendat, cum ar fi o masă suspendată. Mobilierul care îndeplinește mai multe funcții nu joacă doar un rol în casă. Există și utilizări în exterior și sunt foarte la modă: există, de exemplu, bănci de balcon care au trei locuri, dintre care zona din mijloc poate fi pliată și transformată într-o masă.

Figura 1: studio daylightistanbul – 381906610 / Shutterstock.com

Figura 2,3, 7: RainerSturm / pixelio.de

Figura 5: CFalk / pixelio.de

Figura 6: StockSnap / pixabay.com

Figura 8: sylviaromana / pixelio.de