Locui

Să trăiești cu stil: care stil de viață mi se potrivește?

Trăind cu stil mobilier stil francez culori neutre gri

Modul în care este mobilat un apartament spune multe despre o persoană. Găsirea mobilierului potrivit este un subiect larg care vă preocupă nu numai atunci când vă mutați în noul dvs. apartament sau casă. De obicei, este nevoie de mult timp pentru a vă face o idee clară despre cum ar trebui să arate casa dvs. și cum v-ați simți cel mai confortabil în ea. În căutarea stilului de viață care se potrivește cel mai bine personalității dvs. individuale, aveți nevoie de sprijin sau cel puțin câteva idei grozave. Așa vă îmbogățim în acest articol. Indiferent dacă sunt linii clare sau mai degrabă vintage, colorate sau destul de simple, selecția este mare și a trăi cu stil înseamnă ceva diferit pentru toată lumea. Mai presus de toate, este recomandabil să vă luați timp și să nu cumpărați rapid instalația. Merită să investiți în mobilier principal de înaltă calitate și să beneficiați de calitate. Puteți găsi mai multe sfaturi utile în postare.

Trăind cu stil în diferite țări

Locuind cu stil mobilier stil culori neutre mobilier gri inclusiv canapea

Stilul de viață este influențat în primul rând de locația respectivă. Facilitatea diferă foarte mult de la țară la țară. Puteți arunca o privire asupra țărilor vecine pentru inspirație. Există o țară care îți este aproape de inimă și pe care ai vizitat-o ​​sau ai visat-o? Diverse elemente dintr-o țară străină, care pot fi deosebit de îndepărtate, dau o notă exotică și creează o atmosferă foarte specială. Vă prezentăm pe scurt câteva stiluri de amenajare deosebit de populare, care s-au stabilit de-a lungul deceniilor.

Trăind cu stil: stil de mobilier asiatic

Locuind cu stil mobilier stil lemn asiatic ușor perne scaune mobilier

Tonuri calde, mobilier mic și mult spațiu, multă lumină și un plus de natură – așa vă imaginați că trăiți într-un stil asiatic. Cu toate acestea, acest lucru este foarte divers și este modelat de diferitele țări din Asia – China, Japonia și India. Cu toate acestea, există câteva semne generale care reprezintă stilul de viață asiatic. Mobilierul constă în mare parte din materiale naturale, cum ar fi lemnul sau piatra cu aspect natural: bambus, lemn de mango, tec, lemn de ulm, ardezie, piatră de lavă, etc. Incidența naturală a luminii este de o mare importanță și nimic nu ar trebui să-i stea în cale. . În locul pereților solizi, ecranele și pereții despărțitori flexibili asigură mai multă intimitate. Decorul și plantele verzi de apartament, care creează un fler special, sunt foarte importante. Elementele bine cunoscute ale stilului de mobilier asiatic sunt: ​​mese laterale mici, perne de podea și piese mici de mobilier, personaje asiatice, flori de cireș și statui Buddha ca elemente decorative. Stilul asiatic este atrăgător pentru oamenii cărora le place minimalismul și, în același timp, nu doresc să renunțe la o notă de exotism și decor.

A trăi cu stil: mobilier în stil oriental

Living cu stil mobilier stil covor oriental living canapea albă

Într-o cameră mobilată oriental te simți puțin copleșit la început, dar confortabil și pregătit pentru relaxare. Accentul se pune pe lux: covoare și covoare mari opulente, mobilier de înaltă calitate decorat cu multă țesătură, catifea și mătase atârnă ca perdele pe ferestre. Elementele ingenioase decorează fiecare piesă de mobilier și fiecare zonă. Stilul oriental este deosebit de popular în rândul persoanelor care iubesc detaliile, luxul și desenele atrăgătoare.

Trăind cu stil: ambianță mediteraneană

living stil mobilier stil mediteranean living mobilier tapitat din lemn luminos

A trăi cu un stil care amintește de o vacanță pe Marea Mediterană este un vis al multora. Între timp, stilul de mobilier fermecător a devenit cunoscut în întreaga lume și este foarte popular în multe culturi. Accentul se pune pe tonuri de pământ, cum ar fi crem, bej și portocaliu. Acest lucru permite combinarea frumosă a materialelor naturale, precum teracota, clincherul și lemnul, suprafețele aspre, cum ar fi ratanul și ipsosul, care se caracterizează printr-o structură grosieră, și fierul vechi. Podelele sunt adesea cu gresie și adesea decorate cu elemente de mozaic. Bolurile și vasele din lut servesc ca un decor minunat. Oamenii cărora le place în mod special soarele și lumina și pentru cei care se concentrează pe confort vor găsi cu siguranță stilul mediteranean de mobilier atrăgător.

Trăind cu stil: chic francez 

stil de viață stil de amenajare franceză culori pastel neutre

Combinația dintre clasic și modern este tipică stilului de viață francez. Elementele jucăușe sunt combinate în mod optim între ele, dar nu sunt amestecate modele diferite. Atenția la detalii nu lipsește, ceea ce face un personaj jucăuș. Culorile pastelate delicate și elementele filigranate din Provence franceză sunt combinate armonios cu un design modern și simplu. Decorarea este foarte importantă: candelabre magnifice, produse din email, optică metalică în toate fațetele și feluri de mâncare simple. Viața în stil francez se potrivește tuturor celor care apreciază detaliile mici și o ambianță caldă.

Viață scandinavă cu stil

living stil mobilier stil gri negru șemineu canapea catifea lemn

Țările scandinave nu sunt foarte confortabile din cauza climatului, dar designul lor are un efect foarte pozitiv. În primul rând, sunt folosite tonuri foarte deschise, neutre și combinate frumos cu elemente colorate. O mulțime de culori albe, gri, pastelate delicate și mici accente în negru pot fi adesea găsite acolo. A trăi în stil scandinav înseamnă a păstra totul cât mai simplu și simplu posibil și a crea o zonă de living confortabilă pentru acesta. Domenii precum masa de masă și canapea, unde familia se reunesc, sunt foarte importante. Sunt preferate canapele supradimensionate și mese mari și robuste. Când vine vorba de decor, accentul este pus pe textilele de uz casnic, cum ar fi perne, pături și huse. Elementele lucrate manual, cum ar fi piesele mici de mobilier, decorarea și obiectele antice sunt foarte importante aici. Stilul de viață scandinav se potrivește tuturor celor cărora le plac culorile deschise, îi place să facă fără bibelouri și vrea să trăiască confortabil în același timp.

Trăind cu stil: minimalism pur

living stil mobilier stil modern minimalist bucătărie alb-negru

Interpretat într-un mod modern, stilul scandinav se învecinează cu minimalismul. De asemenea, culorile deschise, în special albul, puțin decor și mobilierul simplu de designer caracterizează stilul de viață minimalist, care este acum foarte popular. Cei care doresc să trăiască minimalist se bazează pe forme clare, suprafețe simple mate sau lucioase, materiale de înaltă calitate și culori neutre precum alb, bej, crem, gri și negru. Oamenii care se distrag cu ușurință, cărora le place ordinea și designul clar, pentru care mai puțin este întotdeauna mai mult, vor putea trăi bine cu minimalismul.

Trăind cu stil: vintage și stil casă la țară

living stil amenajare stil casă țară bucătărie gresie albă vintage

Poate că opusul minimalismului este stilul country. Deși vintage-ul este caracterizat în principal de vechile preferate din moștenirea generațiilor vechi, nici măcar nu trebuie să excludeți în mod necesar mobilierul „nou”. Există multe piese de mobilier care sunt păstrate în stilul unei case de țară și în același timp corespund celor mai noi tendințe în ceea ce privește funcționalitatea și tehnologia. Lemnul natural și combinațiile romantice de modele albe și florale nu trebuie să lipsească. Locuința într-o casă de țară este pentru oricine se simte mereu confortabil la țară și căruia îi plac mobilierul rustic.

A trăi cu stil: care stil de viață mi se potrivește?

living stil mobilier stil alb modern living minimalist

Dacă încă nu sunteți sigur care este stilul de viață cel mai potrivit pentru dvs., următoarele întrebări vă pot fi de ajutor.

living stil mobilier stil alb-negru lemn scandinav modern

  • Trecut sau prezent?

Dacă sunteți inspirat de aspectul retro din anii 20 sau 60, inspirat de obiecte antice și mobilier tapițat confortabil, atunci puteți alege între casă de țară și „chic francez”. Oricine visează spații de locuit ultra-curate și dorește doar o cantitate mică de mobilier de foarte bună calitate ar trebui să opteze pentru mobilier minimalist sau scandinav.

living stil mobilier stil oriental exotic eclectic dormitor boem

  • Colorat sau mai degrabă neutru?

Viața minimalistă cu stil nu este foarte colorată și nu pare deosebit de confortabilă. Stilurile de mobilier orientale și mediteraneene inspiră prin accentele lor colorate. Compromisul perfect este decorul scandinav cu accente colorate. Dacă îți plac culorile neutre, poți alege între casa de țară și stilul francez.

living stil mobilier stil scandinav masă din lemn alb

  • Mai mult este mai puțin sau mai mult este pur și simplu mai mult?

Conform acestei devize, stilurile de amenajare pot fi împărțite în două grupe. Mobilierul minimalist și asiatic sunt dominate de linii clare și forme simple. Pe de altă parte, decorul este în prim plan în celelalte stiluri de amenajare enumerate.

stil de locuit mobilier stil rustic casă de țară lemn vintage piatră naturală

  • oraș sau țară?

Acest punct este mai puțin legat de locația apartamentului sau a casei. Este mai mult despre ambianța pe care doriți să o creați. Mobilierul în casă la țară sau în stil mediteranean este potrivit pentru persoanele care apreciază confortul rural. Locuitorii urbani, în special, vor să trăiască într-un stil minimalist sau asiatic. Compromisul perfect este stilul de mobilier francez.

living stil mobilier stil asiatic mobilier minimalist podea din bambus