Locui

Mobilarea unei camere de 12 mp – sfaturi despre cum să realizați cel mai bine acest lucru în dormitor și idei de amenajare

Accentele acrilice ca această bancă fac ca camera să pară mai mare

Camerele mici reprezintă o provocare atunci când vine vorba de mobilarea și proiectarea lor perfectă. Numeroase lucruri trebuie să-și găsească locul în camera mică, fără ca după aceea să pară prea aglomerat și dezordonat. În timp ce camerele de zi au de obicei un spațiu de locuit mai mare, se poate întâmpla în dormitor, dar și în camerele pentru copii și oaspeți, pe care trebuie să le faceți față cu mai puțin spațiu. Dar care este cel mai bun mod de a crea confortul și stilul, de a evita haosul și de a găzdui tot ce aveți nevoie? Nu vrem doar să vă ajutăm cu câteva sfaturi cu ajutorul cărora puteți amenaja o cameră de 12 mp, dar vă prezentăm și câteva exemple de astfel de dormitoare. Sunteți sigur că îl veți obține rapid și veți ajunge la o facilitate ideală!

Mobilarea unei camere de 12 mp – pentru ce ar trebui folosită camera?

Amenajați o cameră cu doar 12 metri pătrați - șemineu și birou mic

Dacă doriți să amenajați camera de 12 mp, este importantă o analiză preliminară aprofundată. Mai întâi ar trebui să clarificați singur ce funcții ar trebui să preia. Această regulă se aplică și dacă doriți să configurați o cameră de 10 mp, dar și dacă aveți mai mult spațiu disponibil. Este clar că un dormitor este folosit în principal pentru dormit. Dar poate ați dori, de asemenea, să amenajați o mică zonă de lucru cu un birou acolo? Sau un colț pentru cusut? Atunci, bineînțeles, ar trebui să luați în considerare acest lucru mai târziu cu dimensiunea mobilierului. Ar trebui să existe suficient spațiu între piesele de mobilier individuale pentru a se deplasa liber și pentru a putea ajunge cu ușurință la fiecare zonă.

Ideea pentru camera unui adolescent cu dulap încorporat, birou și pat

Gândiți-vă, de asemenea, câte haine, încălțăminte și alte accesorii ar trebui să găzduiască dormitorul dvs. Dacă aveți opțiunea de a aranja o parte din ea într-o altă cameră (de exemplu, într-un dulap din hol sau într-un sertar din sufragerie), utilizați această opțiune. În caz contrar, cantitatea de articole care trebuie depozitate este un punct important de reținut atunci când alegeți dulapuri, rafturi și sifoane pentru mobilier. Totul ar trebui să fie ușor de depozitat și să nu stea în pericol.

Spațiul de stocare este totul și totul

Amenajați o cameră de 12 mp, cu mobilier alb Ikea și un dressing

Spațiul mic poate fi utilizat în mod optim dacă se creează suficient spațiu de stocare și oriunde este posibil. Sertarele sub pat, rafturile joase sau scândurile sub fereastră, mobilierul încorporat, cum ar fi dulapurile sau rafturile din nișe de perete și altele asemenea, sunt zone care pot fi utilizate atunci când amenajați o cameră mică de 12 metri pătrați. Rafturile deschise arată mult mai ordonate într-o cameră mică, dacă nu doar puneți lucrurile, ci folosiți cutii și coșuri pentru depozitare. De asemenea, puteți depozita mult mai multe lucruri pe raft.

Alegerea corectă a mobilierului atunci când amenajați o cameră de 12 metri pătrați

Mobilați o cameră de 12 mp cu cărămidă, laminat și accente retro pentru stilul industrial

Doar pentru că camera în sine este foarte mică nu înseamnă că trebuie să alegeți și toate mobilierele în format mic. În schimb, combinați modele mici și mari pentru a crea un echilibru. Dacă dulapul este pe partea mică, puteți folosi un pat mare și invers. O comodă mai mare este, de asemenea, o opțiune și în acest fel obțineți și spațiu de depozitare valoros.

Dulap mare cu față din oglinzi pentru a mări vizual camera

Oglinzile sunt extrem de importante și nu doar pentru a-ți verifica ținuta. Dacă amenajați o cameră de 12 metri pătrați sau o oglindă și mai mică, asigurați-vă că camera arată mai mare oglindind totul. Dacă nu mai există un perete adecvat pentru o oglindă de perete și nu există spațiu pentru o oglindă în picioare, optați pentru un dulap mare cu o oglindă din față.

Dacă este puțin spațiu, folosiți pereții cu rafturi

Rafturile suspendate vă ajută să utilizați pe deplin spațiul, chiar și la înălțimea acestuia. Deci, dacă amenajați un dormitor de 12 metri pătrați sau orice altă cameră de această dimensiune, rafturile nu ar trebui să lipsească. Acestea ar trebui, de preferință, să fie deschise și să nu poată fi încuiate sau să fie de tip dulap, altfel par foarte voluminoase și fac ca camera să pară mai îngustă. Și exact asta vrei să eviți.

Piese de mobilier practice, accesorii și sfaturi

Mobilați o cameră de 12 mp, cu dulap încorporat și pat și birou integrate

Dacă amenajați o cameră de 12 mp, aveți la dispoziție o gamă largă de mobilier și accesorii, cu care veți obține nu numai spațiu de depozitare, ci și păcăliți aspectul. Am adunat câteva idei care vă pot ajuta să puneți la punct o facilitate ideală.

Mobilați o cameră de 10 mp cu placă, dulap cu uși glisante și dulapuri de perete

Garderoba

Desigur, dulapul dintr-un dormitor este extrem de important deoarece oferă cel mai mare spațiu de depozitare. Dacă optați pentru un dulap practic încorporat, aveți chiar opțiunea de a folosi întreaga înălțime a camerei și a peretelui, în funcție de ceea ce permite spațiul. Am menționat deja că oglinzile sunt pentru fronturi. Dar ușile glisante nu sunt mai puțin un avantaj în camerele mici. Acestea permit o distanță mai mică între dulap și pat sau alte mobilier, deoarece nu este necesar spațiu pentru a-l deschide în față. Acest lucru economisește spațiu, pe care îl puteți folosi pentru altceva.

Construiește un podium ca zonă de dormit și folosește-l ca spațiu de depozitare în dormitorul mic

Patul

Patul poate fi ceva mai mare dacă compensați spațiul cu piese de mobilier mai mici. Un cadru cu sertare integrate, în care puteți depozita așternuturile, printre altele, este foarte practic. Există, de asemenea, spațiu pentru perne și pături, ceea ce înseamnă, la rândul său, că mai multe haine încap în dulap. Alternativ, mobilierul multifuncțional poate fi utilizat și dacă doriți să amenajați o cameră de 12 mp. Ce zici de o canapea extensibilă care ocupă mai puțin spațiu în timpul zilei sau de un pat pliant? Dacă lucrați în dormitor, acesta este modul perfect de a adăuga spațiu în timpul zilei.

Mobilați o cameră de 12 mp cu pat, covor, comodă și oglindă rotundă

Stiluri de amenajare mai simple și puțin decor

Așa cum am menționat anterior, ar trebui evitate o mulțime de decorațiuni. O cameră mică devine rapid foarte haotică cu ei. În schimb, puneți un accent pe ici pe colo. O lampă de noptieră simplă, de exemplu, este practică, dar și decorativă în același timp. În loc să asamblați un întreg perete foto, alegeți o fotografie preferată pe care o prezentați în format mare pe un perete. Utilizați obiecte decorative cu ușurință atunci când amenajați o cameră de 12 metri pătrați. Atunci când alegeți decorațiuni, alegeți materiale care să reflecte lumina. Oglinda este o posibilitate. Dar sticla, sticla acrilică și metalul sunt, de asemenea, grozave. Aceste materiale sunt simple și moderne în același timp și fac o cameră mică mai luminoasă și mai prietenoasă.

Cameră de 12 mp mobilată în stil minimalist cu pat fără tăblie și oglinzi pe perete

Stilul mobilierului ar trebui să fie, de asemenea, destul de simplu. Dacă nu îți place stilul modern, minimalist, poți să te întorci și pe stilul scandinav dacă amenajezi o cameră de 12 mp. Liniile drepte, picioarele subțiri și paturile fără tăblie, care sunt și ele joase, arată îngrijit și deschid camera optic. Piesele de mobilier ornamentate care sunt, de asemenea, întunecate tind să aibă un efect negativ și să facă camera să pară și mai mică.

Dormitor mic pentru o persoană cu pat din metal și parchet

perdele

Perdelele fac o cameră mai confortabilă și mai primitoare. Puteți să le utilizați în două moduri atunci când amenajați o cameră de 12 metri pătrați: perdelele cu lungimea podelei sunt recomandate în special pe fereastră, deoarece fac camera să pară mai înaltă. Dacă vă bazați și pe țesături ușoare și ușoare, dormitorul dvs. devine adâncime și lățime și pare deja a fi mult mai mare.

Ideea de a furniza o cameră de 12 mp de la Ikea cu un raft deschis și perdele ca un separator de cameră

A doua variantă este utilizarea perdelelor ca separatoare de cameră atunci când configurați camera de 12 metri pătrați. Acesta poate fi un avantaj, mai ales dacă camera are două funcții și puteți închide perdelele după cum doriți sau le puteți lăsa deschise, astfel încât să servească doar ca decor. Țesăturile ușoare și luminoase sunt, de asemenea, recomandate pentru perdele sub formă de separatoare de cameră.

Șină de îmbrăcăminte pentru depozitarea hainelor în locul unui dulap voluminos

Înlocuirea dulapului

Pur și simplu nu există suficient spațiu pentru mai multe comode ca spațiu de depozitare sau ești suficient de norocos să ai un dressing într-o cameră separată? Apoi, puteți folosi și o șină de îmbrăcăminte ca înlocuitor. Prin aceasta ne referim la aceste variante mobile care sunt disponibile și în magazine. Acolo poți atârna bluze, jachete sau alte lucruri pe care ai vrea să le ai la îndemână. O astfel de șină de îmbrăcăminte nu este doar practică, ci și frumoasă. Face camera să arate aerisită, iar hainele iau cumva rolul de decor.

Mobilați o cameră de 10 mp, cu tavan înclinat și ușă din lemn

Un alt substitut pentru garderobă sunt cârligele pentru uși, care sunt acum disponibile într-o mare varietate de forme și culori și care sunt pur și simplu agățate pe ușă. Nu este necesară forarea, astfel încât toată lumea le poate folosi cu adevărat atunci când trebuie să amenajeze o cameră de 12 metri pătrați. Îmbrăcăminte de zi cu zi, cum ar fi o jachetă, centură, eșarfă sau halat de baie poate fi depozitată acolo.

Amenajați o cameră de 12 mp și păstrați-o ordonată

Ideea camerei pentru tineri într-o dimensiune mică, cu toate piesele de mobilier necesare

Chiar și mobilierul cel mai practic și care economisește spațiul pentru o cameră de 10 sau 12 metri pătrați nu este de nici un folos dacă îl livrați cu multe alte lucruri. Din acest motiv, este important să păstrați lucrurile ordonate și să evitați prea multe clopote și fluiere. Utilizați decorațiunile extrem de cumpătat. Cel mai bine este să puneți imediat haine și încălțăminte pe care nu le folosiți. Scaunul vechi bun ca spațiu de depozitare și înlocuire a dulapului nu este o idee bună dacă amenajați o cameră de 12 metri pătrați și doriți să fie confortabilă. Pentru că mai ales cu puțin spațiu, chiar și obiecte mici și câteva obiecte neîngrijite pot apărea haotice.

Dulap încastrat cu tavan înalt, cu birou și raft pentru mobilier la 12 mp

Indiferent dacă vă place sau nu, lucrurile noi se acumulează în timp. Îmbrăcăminte noi în special sunt în mod constant cumpărate și la un moment dat spațiul de depozitare din dulap, care până de curând era insuficient, nu mai este suficient. Puteți evita cu ușurință acest lucru eliminând regulat. Fii fără compromisuri atunci când vine vorba de a scăpa de lucrurile vechi. Aceasta este singura modalitate de a vă menține camera mică ordonată și de a o profita la maximum.

Perete verde măslin în dormitorul din lemn și lenjerie de pat colorată

Dormitor mic cu șemineu și comodă cu oglindă rotundă

Idee pentru un dormitor mic cu piele de vacă ca decor, oglindă și perdele până la podea

Ideea pentru o cameră de oaspeți de dimensiuni mici, în alb și gri

Configurați camera perfectă de dimensiuni mici, cu sfaturi și trucuri potrivite

Spațiu îngust pentru dormitor cu o inimă ca decor pe perete și ca pernă

Idei de design pentru o cameră la mansardă cu o dimensiune mică și pat dublu

Dormitor luminos, cu dimensiuni reduse și puține decorațiuni

Alegeți culori deschise pentru camera mică și măriți optic în acest fel

Mobilați o cameră de 12 mp, cu o zonă de dormit și de lucru, cu un birou și raft

Amenajați o cameră de 12 mp cu dulapuri în loc de dulapuri noptiere lângă pat

Cameră romantică în stil casă de țară cu fotoliu și oglindă, măsuță și perdele ca decor

Ideea de dormitor în alb și cu noptieră rustică

Cameră mică, simplă și frumos proiectată, cu decorațiuni subtile

Frumos cadru de pat în negru pentru un dormitor de 10 mp

Camere de design la mansardă cu pat și noptiere

Cameră la mansardă și cu tavan înclinat de culoare albă