Locui

Încălzirea cu infraroșu – ce tip de încălzire cu infraroșu în ce zonă?

încălzire cu sticlă cu infraroșu încălzire cu perete negru încălzire cu infraroșu

La fel ca razele soarelui într-o zi călduroasă – așa se simte căldura încălzitoarelor cu infraroșu. Sistemul alternativ de încălzire este un tip de încălzire electrică care nu încălzește aerul din cameră, ci corpurile din cameră. Acestea apoi degajă din nou căldura și o distribuie uniform în cameră. Încălzitoarele cu infraroșu sunt, de asemenea, versatile: radiatoarele pot fi montate independent pe perete sau pe tavan în orice cameră. Dacă este utilizată corect, încălzirea IR poate duce la economii mari de energie. În articol, dezvăluim unde are sens încălzirea cu infraroșu și ce tipuri de încălzitoare cu infraroșu se potrivește cu ce zonă!

Când merită încălzirea cu infraroșu??

imagine cu încălzire în infraroșu motiv popular sticlă cu încălzire

Pentru ca încălzirea în infraroșu să merite, ar trebui să fie utilizată corect. Un astfel de sistem de încălzire, de exemplu, nu ar fi o decizie sensibilă pentru o clădire veche fără o izolație bună. Pe de altă parte, pentru clădirile noi bine izolate sau ca încălzire suplimentară în perioada de tranziție, încălzitoarele cu infraroșu oferă o alternativă bună la sistemele de încălzire convenționale. Sunt mult mai ieftine de cumpărat și se încălzesc foarte repede, ceea ce asigură un confort optim de utilizare.

Spre deosebire de radiatoarele standard, încălzitoarele cu infraroșu nu ocupă atât de mult spațiu în cameră și pot fi instalate aproape oriunde în care există o priză. the Încălzire cu infraroșu este, de asemenea, oferit în diferite versiuni, astfel încât să puteți găsi soluția potrivită pentru fiecare zonă a apartamentului. Cu furnizori precum Digel Heat, varietatea de modele este cu adevărat grozavă. Fie că optați pentru încălzire cu imagine, oglindă, tablă sau sticlă cu radiații infraroșii, depinde mai ales de domeniul de aplicare.

Încălzire cu infraroșu în zona de living

încălzire cu imagine cu infraroșu încălzire cu infraroșu zonă de living

Mai ales în perioada de tranziție, când încălzirea centrală este oprită, aveți nevoie de o soluție alternativă pentru a nu vă răci picioarele. În acest moment, încălzirea cu infraroșu oferă o alternativă mai ieftină la convectoare sau încălzitoare cu ventilator, care consumă mai multă energie electrică și nu distribuie uniform căldura produsă. În zona de locuit, radiatorul poate fi așezat astfel încât să stați direct în zona de radiații. În acest fel corpul se încălzește mai repede și simți o căldură plăcută, asemănătoare cu un șemineu.

Din punct de vedere al sănătății, încălzirea cu infraroșu este recomandată în sufragerie, în special pentru persoanele alergice. Deoarece încălzirea nu generează nicio mișcare de aer prin căldură radiantă, nu se învârte praf în jurul camerei.

zona de aplicare a încălzirii cu infraroșu camera de zi încălzirea imaginii

În sufragerie, încălzitorul cu infraroșu poate fi montat fie pe perete, fie pe tavan. Încălzitoarele de imagine sunt foarte populare deoarece transformă radiatorul într-un decor frumos de perete. Puteți alege singur motivele și le puteți adapta la interior. Folosind o tehnică specială de imprimare, orice motiv poate fi imprimat cu ușurință pe radiator. În cele din urmă, caloriferul este abia perceptibil ca atare, dar încă radiază căldură plăcută în cameră.

Încălzirea cu tablă este alegerea potrivită pentru bucătărie sau birou acasă. V-ați gândit la ceva pentru următoarea dvs. achiziție? Pe un încălzitor pentru tablă, puteți lua notițe, puteți face liste de sarcini sau puteți deveni creativi.

Încălzire cu infraroșu pentru casa de vacanță

oglindă cu încălzire în infraroșu, zonă de intrare în hol

Încălzirea cu infraroșu este o opțiune ieftină, unde rareori este încălzită. Instalarea încălzirii centrale în casele de vacanță și în casele de weekend nu merită de obicei, deoarece ar fi asociată cu costuri mai mari decât funcționarea unui încălzitor electric. La încălzirea cu infraroșu, pe de altă parte, nu există costuri de întreținere și doar costuri mici de achiziție. În plus, camerele pot fi încălzite rapid chiar și cu o vizită spontană, care ar dura mult mai mult cu un alt sistem de încălzire. Ce tip de încălzire cu infraroșu alegeți pentru casa dvs. de weekend depinde în principal de zona de aplicare.

Încălzire cu infraroșu în baie

încălzire cu infraroșu cu încălzire cu infraroșu baie oglindă încălzire

În baie, temperatura camerei joacă un rol major în starea de bine. Dacă doriți ca baia să fie mai caldă cu câteva grade dimineața și seara, puteți încălzi camera cu infraroșu. Datorită termostatelor programabile, temperatura din camera umedă poate fi controlată cu ușurință. Deoarece încălzitorul cu infraroșu încălzește suprafețele și nu usucă aerul camerei, poate preveni și formarea mucegaiului.

Băile sunt de obicei mici și adesea nu există suficient spațiu pentru un radiator. Cu toate acestea, dacă decideți să utilizați încălzirea cu infraroșu, puteți economisi spațiu cu încălzirea prin tavan sau oglindă. Încălzitoarele cu oglindă sunt practic invizibile în cameră și pot fi combinate cu un suport pentru prosop.

Terasa și grădina de iarnă sunt încălzite cu infraroșu

sfaturi pentru încălzirea grădinii de iarnă pe terasă

Încălzirea cu infraroșu este adesea o opțiune pentru terasă sau grădina de iarnă. Căldura radiată se simte foarte plăcută și este bună și pentru plantele dumneavoastră. În aceste zone, cel mai bine este un încălzitor de sticlă cu sau fără tipărire. Suprafața acestor radiatoare este rezistentă la stropirea apei și poate fi curățată ca un geam normal.

Sursa imaginii: digel-heat.com, pixabay.com (CC0 Public Domain)