Locui

Curățați caloriferele cu vârfuri pentru praf, decolorare și multe altele

curățarea radiatorului vârfuri casnice-perie lamelară-vârfuri-creștere-performanță

În timp, caloriferele, ca orice altceva din casă, se murdăresc. Dacă fumați în cameră, radiatorul devine galben și praful pătrunde în cele mai mici fisuri și găuri. Acest lucru este deosebit de inconfortabil cu radiatoarele vechi cu nervuri. Însă curățarea este destul de complicată, deoarece în cele mai multe locuri sunt greu accesibile. Am dori să vă împărtășim câteva sfaturi pe care le puteți folosi atunci când vă faceți propriile dvs. Curățați radiatorul vrei.

Cea mai bună curățare a radiatoarelor?

curatarea-caloriferului-camera-de-zi-vopsea-moderna-rosie-moderna

Cel mai bun moment pentru curățarea caloriferelor este înainte și după sezonul de încălzire. Dacă intenționați să curățați încălzitorul la sfârșitul verii sau toamna, rețineți că praful și murdăria vor fi atrase din nou de căldură în timpul sezonului de încălzire iarna și probabil va trebui să îl curățați din nou după sezonul de încălzire. Motivul pentru aceasta este și circulația aerului creată de căldura din radiator. Este mai ușor să curățați radiatorul cu nervuri, deoarece puteți intra cu ușurință în crăpături cu un praf de pene sau chiar cu un aspirator, dar are și multe alte fisuri și deschideri care se pot murdări. La modelele mai noi, praful acumulat nu este vizibil. Acest lucru se datorează faptului că se acumulează în interiorul acoperit al radiatorului. Cu timpul, însă, acest lucru afectează performanța radiatorului, care poate fi de până la patru ori mai slabă. De aceea, este important să curățați regulat radiatorul. Dar cum?

Curatarea caloriferelor – sfaturi

radiatoarele curăță pene-coaste-curăță-alb-lac

Cum puteți curăța radiatoarele din interior? La modelele mai noi, puteți curăța interiorul radiatorului de praf numai prin îndepărtarea capacelor. Pentru a face acest lucru, unele șuruburi trebuie să fie îndepărtate. În unele modele, capacele sunt chiar doar decupate. Acum aveți trei opțiuni pentru a alunga praful din interior. Puteți curăța radiatorul de praf folosind o perie specială pentru radiatoare. Aceasta se mai numește și o perie lamelară.

Îndepărtați praful cu un uscător de păr sau cu un aspirator

sfaturi pentru curățarea radiatoarelor-efectiv-praf-uscător de păr-aspirator

Pentru a nu fi nevoie să ieșiți să cumpărați o perie, puteți folosi și un uscător de păr ca alternativă. Cu ajutorul acestuia, eliminați praful din radiator de sus în jos. Acum spune-ți că praful va zbura apoi prin tot apartamentul. Și ai dreptate și despre asta. Din acest motiv, puneți în prealabil o cârpă umedă sau o foaie sub radiator, care va prinde perfect praful. Puteți folosi acest sfat și cu vechile radiatoare cu nervuri. Aspiratorul este la fel de bun ajutor atunci când vine vorba de curățarea caloriferelor. Tot ce aveți nevoie este un accesoriu adecvat, cu care să puteți intra și în interiorul încălzitorului.

Curățați caloriferele eficient

radiator-curățare-casă-curățare-realizare-arcuri-curățare-sfaturi

Și, deși puteți da o mână cu calorifere normale, convectoarele ar trebui curățate numai de profesioniști. Puteți curăța cu ușurință convectorul cu un aspirator și, eventual, puteți șterge singur suprafețele. Cu toate acestea, convectorul ar trebui să fie deschis numai de către un specialist care este bine versat și îl poate curăța fără a deteriora interiorul.

Curățarea sfaturilor de uz casnic pentru calorifere

curățarea radiatorului-capacul-îndepărtarea-aripioarelor-curățarea prafului

O altă variantă este curățarea radiatorului cu un aparat de curățat cu abur. Dacă doriți să curățați încălzitorul în acest fel, rețineți că apa care se scurge din fundul încălzitorului poate fi destul de murdară, în funcție de cantitatea de praf. În acest caz, cel mai bine este să așezați un covor. O foaie veche se potrivește foarte bine pentru aceasta, deoarece absorb cea mai mare parte a apei murdare. De asemenea, ar trebui să acoperiți peretele din spatele și din jurul radiatorului pentru a evita stropirea. Această variantă de curățare a caloriferelor pare foarte consumatoare de timp, dar este eficientă. Aburul ucide bacteriile și acarienii în același timp. De asemenea, nu trebuie să țineți aparatul de curățat cu aburi prea aproape sau prea mult de lamele. Temperatura ridicată a aburului poate provoca descuamarea vopselei.

Curățați suprafața radiatorului

pictură-curățare-radiator-pictură-roz-mov-perete-floare-design

Dar murdăria se adună și din exterior, care ar trebui îndepărtată în mod regulat. Radiatoarele din bucătărie, de exemplu, se decolorează în timp din fumurile și grăsimile care sunt transportate prin aer. Cel mai bun mod de a curăța radiatoarele din exterior este cu curățarea cuptorilor sau degresanții. Pentru aceasta, însă, decolorarea și murdăria ar trebui să fie relativ proaspete. În cele din urmă, ștergeți suprafața încă o dată cu o cârpă umedă. Puteți utiliza, de asemenea, un aparat de curățat cu abur. În cazul apartamentului unui fumător, la rândul său, nicotina provoacă decolorarea în timp datorită depunerilor, care din păcate nu pot fi îndepărtate cu agenți de curățare. În acest caz, puteți revopsi pur și simplu încălzitorul. Va arăta ca nou după aceea.

Vopsea radiatoare

element de încălzire-curățare-pictură-perie-suprafață-albă

Selectați un timp în afara sezonului de încălzire pentru a vopsi radiatorul. Radiatorul trebuie pregătit prin asprirea ușoară a suprafețelor cu șmirghel. Acest lucru garantează că noua culoare va adera mai bine mai târziu. Consultați magazinul dvs. de hardware pentru sfaturi despre culoarea potrivită. Ar trebui să fie rezistent la căldură. În plus, noua culoare nu trebuie neapărat să fie un alb clasic sau bej. Acum există o mare varietate de nuanțe de culoare, iar radiatoarele colorate sunt în prezent foarte la modă, deoarece înfrumusețează interiorul. Se recomandă lac acrilic. Acest lucru are mai multe avantaje. Pe de o parte, este mai puțin mirositor și, pe de altă parte, este mai ecologic și nu îngălbeneste la fel de repede ca și alte vopsele, inclusiv vopseaua de rășină alchidică utilizată în mod obișnuit. Cel mai bine este să vopsiți zonele mari ale încălzitorului cu o rolă. Elementele mai mici, cum ar fi țevile, conectorii și consolele, sunt mai dificil de lucrat cu rola, motiv pentru care o perie cu peri naturali este mai practică.