Locui

Cu sprijin financiar în propria casă – sfaturi despre Riester, credit și împrumuturi rudelor

Pentru mulți oameni, a avea proprietatea lor este o dorință cea mai dragă. Nu numai pentru a evita creșterea chiriei, ci mai ales pentru a face provizii pentru bătrânețe și pentru a realiza visele personale de viață. Puțini dintre ei se pot descurca fără ajutor financiar. Capitalul împrumutat este necesar pentru o finanțare solidă a locuințelor. Pentru a facilita achiziția, sunt furnizate următoarele informații despre economiile de locuințe, împrumuturile și împrumuturile aferente Riester.

Riester Bausparen – planificarea securității și a indemnizațiilor

Casă din cărămidă roșie cu patio și iarbă verde și copaci

Ați dori să cumpărați sau să construiți o casă în câțiva ani și apreciați securitatea planificării? Atunci un contract de împrumut și economii la domiciliu Riester poate fi o soluție sensibilă. Subvenționat de stat Single cu 175 de euro anual. Alocația pentru copii este de 300 de euro pe copil (născuți după 2008). Accentul economiilor de împrumut la domiciliu Riester îl constituie acumularea de credite cu ajutorul sprijinului guvernamental pentru a solicita ulterior un împrumut cu dobândă redusă. „În plus față de indemnizații, o altă componentă a finanțării este că ratele de economii pentru contractul de împrumut și economii Riester de până la 2.100 de euro pe an pot fi deduse din impozit ca cheltuieli speciale”, adaugă portalul de finanțe și afaceri ftd.de într-un ghid pentru economiile la domiciliu Riester. Acolo veți găsi informații suplimentare și factori cheie care sunt importanți atunci când căutați un împrumut de locuință adecvat și un contract de economii. În ceea ce privește comparația societăților de construcție, printre altele Împrumut și dobânzi de credit numite drept criterii de decizie.

Important: Schema de economii a societății de construcție Riester se bazează pe principiul impozitării din aval. Aceasta înseamnă că economisitorii societății care beneficiază de construcții beneficiază de economii de impozite pe durata vieții lor profesionale, iar impozitele pentru subvenții devin datorate doar la bătrânețe. Deoarece rata de impozitare este de obicei mai mică la bătrânețe, datoria fiscală este redusă.

Credit – Câtă casă vă puteți permite?

Finanțarea locuințelor cu împrumuturi bancare și capitaluri proprii

Cu cât aveți mai mult capital, cu atât mai repede băncile sunt dispuse să ofere capital extern. Capitalul suficient are un efect pozitiv asupra bonității, ceea ce la rândul său are un efect benefic asupra ratelor de creditare. Este recomandabil un raport de capitaluri proprii de 20 până la 40%. Înainte de a obține oferte pentru împrumuturi bancare pentru finanțarea locuințelor, este important să luați în considerare toți factorii de cost și să calculați în mod realist rata lunară a împrumutului. Pe lângă prețul de achiziție sau costurile reale de construcție, costurile suplimentare pe care le cauzează achiziția sau construcția nu trebuie subestimate. Impozitul pe transferul imobiliar, taxele notariale, comisioanele de brokeraj și registrul funciar sunt doar câteva dintre cheltuielile care trebuie luate în considerare. În mod ideal, nu numai costurile auxiliare pot fi plătite cu capital propriu, ci și 20% din costurile totale.

Pentru finanțarea imobiliară este recomandabilă o rată a capitalului propriu între 20 și 40%

În principiu, este recomandabil să nu investiți întregul capital propriu în proprietate. O rezervă de fier cu un venit net de trei luni previne blocajele financiare și servește ca un tampon important. La urma urmei, ceva se poate sparge oricând. Așteptați costuri neplanificate de atelier pentru mașină, aparate electrocasnice defecte și impozite rambursate pentru a evita probleme cu cheltuieli neprevăzute!

Sfaturile noastre pentru planificarea financiară în viața de zi cu zi vă pot ajuta să economisiți.

Consilierul financiar explică principiile schimbării ratei dobânzii

Atunci când se compară ofertele de împrumut se bazează în principal pe rata procentuală anuală apreciat. În cele din urmă, această cifră cheie permite compararea costurilor împrumutului într-o manieră simplă. Totuși, concentrarea exclusivă asupra acestei rate a dobânzii ar fi neglijentă. În plus, aceste puncte sunt cruciale:

• Timpul pentru alergat

• Rambursare specială

• Rata dobânzii fixă

• Dobânzi de debit în perioada de împrumut

• Flexibilitate în rata de rambursare

Contractul de împrumut trebuie să corespundă în mod optim posibilităților financiare ale unei gospodării. În caz de îndoială, sfatul unui consilier financiar independent este util pentru a evita asumarea riscurilor inutile.

Împrumutul rudelor – un contract scris previne conflictul

un împrumut relativ crește capitalul propriu în finanțarea imobiliară

Puteți obține capital împrumutat în mod special ieftin cu ajutorul unui împrumut relativ. Rudele, cunoștințele și prietenii pot acționa ca împrumutători. Deci banii nu provin din surse oficiale. Aceasta are avantajul că fără întrebări la biroul de credit Schufa are loc și accesul la capital extern este posibil chiar și cu un rating de credit scăzut. În plus, un împrumut relativ mărește capitalurile proprii și acest lucru întărește poziția față de bănci.

Împrumutul rudelor - un contract scris previne conflictul

bacsis: În timp ce împrumutul unei rude ar trebui să se bazeze pe încredere, ambele părți beneficiază de un contract de împrumut scris. Un document nu este necesar din cauza libertății de formă, dar previne neînțelegerile și furia. Dacă documentul lipsește, reglementările BGB se aplică în cazul unei dispute și acestea pot avea consecințe negative masive. În plus față de împrumutat, creditor, suma împrumutului și rata dobânzii convenite, ar trebui specificate termenul și termenele de rambursare. Cu semnătura lor, împrumutații și creditorii își confirmă consimțământul.