Iubesc familia

Idei de joc cu cercuri hula pentru copii – la ce poți juca cu cercuri

Hula Hoop, pe care îl știm cu toții din copilărie, dar care cumva fusese uitat de mulți ani, a fost redescoperit acum și este distractiv pentru tineri și bătrâni. În timp ce adulții îl folosesc în principal pentru a rămâne în formă și pentru a obține o siluetă subțire, mai ales distracția face ca anvelopa să fie atât de populară printre copii. Copilul dumneavoastră a primit o astfel de anvelopă cadou sau intenționați să o faceți cadou? Apoi, am dori să vă oferim câteva idei de joc minunate pe care le puteți încerca cu cercul hula pentru copii. Distracția este garantată!

Hoola Hoop pentru copii - jocuri de interior și de exterior

Desigur, leagănul clasic în jurul taliei este asociat cu multă distracție. Cu toate acestea, este mai dificil să legănăm două cercuri în același timp sau să folosim brațele sau gâtul în locul șoldurilor. Dar cercul este, de asemenea, accesoriul perfect pentru multe alte jocuri de cerc de hula pentru copii. Vă vom oferi idei și instrucțiuni pentru astfel de jocuri pe care le puteți juca oricând – fie în weekend pentru a trece timpul, fie la o petrecere pentru copii!

Hula hoop pentru copii ca țintă

Hoola Hoop pentru copii - cercuri în loc de ținte ca idee de joc pentru practicarea aruncărilor

Aruncarea inelului, dar invers – folosiți cercul hula pentru copii ca o țintă. O puteți sprijini de un perete, pe două scaune separate sau pe podea. Apoi, copiii trebuie să arunce obiecte prin sau în inel la orice distanță. În interior, acestea pot fi bile mici sau șosete înfășurate; în exterior, sunt potrivite chiar bombe de apă sau obiecte mai grele, cum ar fi sacii de fasole. Dacă sarcina trebuie să fie mai dificilă, anvelopa cu cercuri poate fi închisă. Chiar și în vânturi ușoare, se va întoarce din când în când și va fi mai greu să-l lovești.

… sau aruncă un inel?

Aruncarea inelului cu Hoola Hoop pentru copii - idee simplă pentru jocuri spontane

Desigur, acest lucru funcționează și invers și la fel ca în cazul aruncării inelului clasic. Puneți un obiect (o sticlă de apă, un con de hârtie, pantof sau orice vă puteți gândi) și îndreptați cercul. Cu cât stai mai departe de obiect, cu atât sarcina devine mai dificilă în mod natural.

Muncă în echipă în cercul hula pentru copii

Jocuri Hula Hoop pentru copii care încurajează spiritul de echipă

Dacă aveți mai mulți copii sau la o petrecere pentru copii, puteți încerca următoarea idee: în funcție de dimensiunea anvelopei și de copii, puneți trei sau patru copii în anvelopă. Apoi îl puteți ridica la înălțimea șoldului și apoi trebuie să îl țineți fără ajutorul mâinilor. În această poziție de plecare, acum sunt posibile mai multe provocări. Invitați copiii să meargă cercul în sus spre gât. Folosirea mâinilor pentru a ajuta este, desigur, interzisă! Cealaltă direcție este, de asemenea, posibilă, adică până la picioare și înapoi.

Sau ce zici să lași grupul să alerge pe cauciuc? Lucrul dificil aici este că copiii trebuie întotdeauna să păstreze distanța corectă unul de celălalt, astfel încât cercul hula pentru copii să nu alunece. Deci, ceea ce sună ușor la început este de fapt foarte dificil.

Jocuri simple cu cercuri hula pentru copiii mai mici

Cercurile Hula pentru copii se rostogolesc cu sau fără băț și în parkour

Pur și simplu să rotiți hula hoop pentru copii înainte pe podea cu mâna este foarte distractiv pentru cei mici și este, de asemenea, o idee de joc potrivită pentru copiii mai mici, deoarece nu este prea dificil. Cu toate acestea, puteți crește nivelul de dificultate nu împingând anvelopa cu mâna, ci, de exemplu, cu un băț. O altă idee grozavă cu un grad mai mare de dificultate este de a proiecta o „pistă de curse”. Creta poate fi folosită pentru a trasa linii pe podea de-a lungul cărora copiii trebuie să ruleze anvelopa. Obstacolele din conuri, sticle, scaune și alte obiecte care trebuie evitate sunt, de asemenea, o idee minunată. Faceți o competiție din ea!

Jocuri Hula Hoop pentru grupuri mai mari – The Wave

Joacă val cu copiii pentru distracție extraordinară la o petrecere, la grădiniță sau la școală

Valul este un joc deosebit de popular și distractiv, care promovează spiritul de echipă și necesită agilitate. Chiar și așa, valul este unul dintre jocurile cu simple anvelope pe care chiar și cei mai mici dintre copii le pot juca. Jocul cu hula hoop pentru copii este deosebit de potrivit pentru un număr mare de jucători – perfect pentru o petrecere de ziua de naștere sau pentru grădiniță, educație fizică la școală sau într-o excursie de clasă. Și suntem siguri că adulții vor dori să se alăture curând după aceea!

Idei amuzante pentru grupuri - joacă valurile la rând sau în cerc pentru mai multă flexibilitate

Se joacă după cum urmează: Jucătorii stau în cerc sau în rând și se țin de mână. Anvelopa trebuie apoi transportată de la un capăt la altul (sau o dată în jurul cercului) fără ca copiii să se lase unii pe alții – de-a lungul primului braț, apoi al primului picior și al capului prin anvelopă, apoi al doilea picior și peste al doilea braț până ajunge la următorul jucător și așa mai departe. Nu sună amuzant? Este! Deoarece jocul este relativ silențios, este, de asemenea, potrivit pentru interior.

Cerul și pământul – un clasic care este întotdeauna distractiv!

Cu Hoola Hoop pentru copii, cerul și pământul se joacă în aer liber sau în interior

Acest joc de sărituri nu a fost popular doar în copilăria noastră. Chiar și în zilele noastre este una dintre activitățile preferate ale copiilor în aer liber. Dar dacă vremea nu cooperează și nu puteți ieși afară sau dacă nu aveți cretă la îndemână pentru a desena? Ia doar o pereche de cercuri hula pentru copii! Le puteți aranja oricum doriți și apoi puteți juca clasicul ca de obicei. Chiar și pe gazon, unde nu puteți picta cu cretă, versiunea cu cerc de hula pentru copii este potrivită.

“Inelul” sărit

Jocuri Hoola Hoop pentru copii și adulți pentru mai multă activitate și mișcare

Doriți să săriți coarda, dar nu există coardă disponibilă? Folosiți cercul hula pentru copii. Deoarece acesta este un exercițiu necunoscut, copiii ar trebui să-l încerce mai întâi pe o suprafață moale. De exemplu, gazonul din grădină sau o pajiște este potrivit. De asemenea, este important ca inelul să nu fie prea mic pentru a evita poticnirea și astfel încât copilul să poată intra în el.

Aruncă și prinde

Aruncă și prinde Hoola Hoop pentru copii

Aruncarea hula hoops a copiilor în aer și apoi prinderea lor din nou este plictisitoare și simplă? Mă glumești? Vorbești serios când spui asta! Ceea ce sună foarte ușor este mai mult o provocare decât se aștepta. Asigurați-vă că toți copiii sunt păstrați la o distanță suficientă unul de altul pentru a evita coliziunile. În loc să arunce anvelopele în aer, doi copii o pot arunca unul pe celălalt. Sau toți stau într-un cerc și îl aruncă unul către celălalt în cerc. Cu cât distanța este mai mare, cu atât sarcina este mai dificilă. Cât de des funcționează înainte ca pneul să cadă la pământ?

Hula Hoop pentru copii – joacă greierul XXL

Crocheta Tinker din cercuri în grădină sau nisip și joacă-te cu mingea

Croquetul este, de asemenea, un joc care a fost uitat în mare măsură, dar este perfect pentru distracție în grădină sau parc la un picnic. Asamblați jocul cu cercuri pentru a-l face supradimensionat. O opțiune ar fi să luați anvelope vechi și să le tăiați în jumătate pentru a obține jumătățile de inele. Dar dacă cercurile hula pentru copii sunt prea bune pentru dvs., folosiți tot cercul. Pentru aceasta, însă, ai nevoie de o suprafață foarte moale, astfel încât să le poți lipi în pământ. Un loc de joacă cu mult nisip sau o plajă sunt ideale pentru această variantă.

Apoi, veți avea nevoie și de bile mai mari în loc de bilele mici obișnuite. Aceste mingi pot fi apoi jucate cu o liliecă sau un băț adecvat sau pur și simplu cu picioarele.

Jocul rechinilor

Începeți să vă jucați cu jocul rechinilor în sala de sport sau în grădină

Această variantă a jocului de prindere, pentru care se folosește cercul hula pentru copii, este și un joc pentru mai mulți copii. Este necesară o zonă de joacă mai mare, deoarece există multă alergare (grădină, plajă sau sală de sport, de exemplu). Unele anvelope sunt întinse pe sol. Acestea sunt, ca să spunem așa, insule protectoare. Este desemnat un captor (rechinul) care trebuie să-i prindă pe toți ceilalți. Ceilalți jucători se pot salva singuri și se pot odihni scurt, stând rapid într-un cerc. Vă puteți decide dacă mai mult de un copil poate face o pauză acolo la un moment dat.

Pentru ca jocul să fie corect și să nu tragă prea mult, ar trebui stabilite câteva reguli suplimentare. În primul rând, nu ar trebui să distribuiți prea multe „insule”. În plus, ați putea determina o anumită perioadă de timp pe care o puteți petrece într-o anvelopă. De asemenea, ar avea sens să scoateți o anvelopă din când în când. În caz contrar, captorul își va pierde rapid dorința de a juca.

Aruncă lazo

Aruncă lasso cu un cerc și prinde mingi

Legați o frânghie de cerc, apoi folosiți-o ca un lazo! O idee super distractivă pentru toți micii cowboy în timpul unei petreceri de cowboy, de exemplu! Jocul este apoi după cum urmează: Puneți multe mingi pe podea. Acestea pot fi de diferite dimensiuni și nu trebuie să fie prea apropiate. Apoi este setată o linie de joc pe care copiii nu au voie să o traverseze. Din această linie copiii încearcă să arunce cercul peste orice minge. Apoi trageți cu atenție mingea capturată către voi cu ajutorul funiei. Pentru a face jocul mai interesant, puteți face o competiție din el. Mingile de diferite dimensiuni marchează puncte diferite. Cine are cele mai multe puncte la final câștigă.

Țeseți în cercul hula pentru copii

Țeseți-vă în cerc și faceți singur un covor rotund

Jocul cu Hula Hoop pentru copii ar trebui să fie un pic mai liniștit? Atunci ai putea țese o mandala atât de frumoasă în inel. Rezultatul este un covor frumos care poate decora creșa sau poate fi oferit cadou. Folosiți orice benzi de țesătură în acest scop. Poate ai niște tricouri vechi pe care le poți tăia pentru asta. Apoi întindeți câteva benzi de țesătură în inel și copilul poate începe să țese. Începe la mijloc, unde se intersectează toate benzile întinse. Copilul înfășoară apoi toate benzile într-un cerc. De îndată ce o bandă este terminată, următoarea este legată de ea și așa mai departe.

Țeserea covoarelor cu copiii ca o idee creativă și distractivă de ambarcațiuni cu anvelope

Copilul se poate juca cu culorile și își poate crea propriile gradiente de culoare. În cele din urmă, benzile întinse inițial sunt tăiate din anvelopă și cele două capete sunt înnodate împreună pentru a închide designul țesut. Anvelopa poate fi folosită din nou și din nou pentru această activitate distractivă. Ideea perfectă pentru o după-amiază normală, dar și ca joc de petrecere.