Iubesc familia

Cum copiii pot juca sport acasă – idei pentru a-ți menține copilul activ pe vreme rea

Actuala carantină sau zonele restricționate în public din cauza Covid-19 solicită foarte mult de la părinți – copiii nu au voie să meargă la locul de joacă pentru a lăsa abur și excesul de energie care se acumulează odată cu ei poate fi destul de epuizant atât pentru mamă, cât și pentru tată. Dar chiar și în zilele normale ploioase sau cu vânt deosebit, jocul afară trebuie anulat. Apoi, ar trebui căutat un alt mod de a-i determina pe copii să facă mișcare și să scape de energia lor. O astfel de opțiune este de a lăsa copiii să joace sport.

Exerciții sportive pentru copii pentru interior și exterior

Sporturi pentru copii - idei pentru exerciții distractive cu coronavirus și ploaie

La urma urmei, sportul este întotdeauna bun, deci nu poate face rău dacă tu, ca părinți, participi. Dimpotrivă, servești de fapt ca un model bun și motivezi. Dar ce exerciții sunt cele mai potrivite atunci când copiii vor sau ar trebui să facă sport? Vă vom explica!

Sport pentru ca copiii să se elibereze

Jucați sport cu copiii și petreceți timp activ acasă

Desigur, toate exercițiile sportive enumerate nu pot fi desfășurate numai în interior. Întotdeauna este mai bine afară în aer curat. Dar dacă vremea nu cooperează, propriile patru pereți sau o sală de sport sunt o alternativă bună. Oricum ar fi, activitatea fizică nu poate fi niciodată dăunătoare sănătății dvs. – atâta timp cât nu vă suprasolicitați corpul, desigur.

Copil și Sport – Alergare

Copiilor le place să alerge și pot face asta în interior și în aer liber

Ceea ce de obicei nu-i place în mod deosebit adulților este foarte distractiv pentru copii: alergarea și alergarea. Și asta nu funcționează doar în aer liber, în pajiște. De asemenea, copiii pot juca acest tip de sport în casă gândind diferite jocuri pentru copii și motivându-i pe cei mici să facă mai multă mișcare. Puteți alerga în jurul mesei sau mai multe distanțe înainte și înapoi în sufragerie. Un hol lung este, de asemenea, ideal.

Copiilor le plac în special competițiile (și laudele pe care le primesc de la părinți după aceea). Ce zici, de exemplu, dacă ai făcut o mică cursă de ștafetă prin apartament? De asemenea, alergarea devine mai interesantă dacă vă schimbați mișcările între: tastarea, ridicarea genunchiului sau atingerea feselor cu tocurile în timp ce alergați. De asemenea, puteți încuraja copiii prin exerciții fizice și sport, dacă trebuie să schimbe direcțiile, să varieze viteza și să combine diferite mișcări. După cum puteți vedea, sportul poate fi conceput într-un mod foarte divers pentru copii.

Exerciții de sărituri

Sărit și practicarea sportului cu copiii - variații pentru sărituri

Saltul întărește mușchii și îmbunătățește capacitatea cardiovasculară și rezistența. Și un simplu salt în sus nu este în niciun caz singura opțiune. Dacă vrei ca copiii să facă sport, de ce să nu încerci?

 • Saltul cric
 • Strângeți picioarele când săriți
 • Salt înainte și înapoi sau în lateral
 • Salt pe un picior (de asemenea, echilibru trenuri)
 • Sari în aer și încrucișează-ți picioarele la aterizare. Schimbați la următorul salt.

Squats și lunges

Squats și lunges întăresc mușchii din picioare și fese

Ghemuiturile întăresc mușchii picioarelor și gluteilor. La rândul său, aceasta este cea mai bună bază pentru a putea efectua în siguranță diverse exerciții sportive în viitor. Deci așa-numitele genuflexiuni sunt perfecte atunci când copiii vor să facă sport. În plus față de genuflexiunile clasice, lunges sunt, de asemenea, potrivite. Acestea nu funcționează doar înainte și înapoi, ci și în lateral. Și cu aceste exerciții ca bază, puteți veni cu un antrenament distractiv pentru copii, cum ar fi:

 • Ghemuit urmat de un salt
 • Alternând genuflexiuni și lunges în direcții diferite
 • Ține-ți ghemuitul
 • Ghemuit cu picioarele la lățimea umerilor sau în poziția sumo (picioarele sunt despărțite și picioarele și genunchii îndreptate în aceeași direcție)

Atunci când faceți acest lucru, asigurați-vă că păstrați poziția corectă, astfel încât să nu strângeți articulațiile. Genunchii nu ar trebui să fie niciodată deasupra vârfurilor degetelor de la picioare și greutatea trebuie să fie pe tocuri.

Sporturi pentru copii acasă – relaxări, flotări și scânduri

Scândurile ca sport pentru copii și pentru adulți - organizați o competiție cu părinții

Partea superioară a corpului, în special (dar nu numai), este antrenată cu așezările și flotările clasice. Apoi, există scândurile, care sunt la fel de populare printre adulți și sunt un mod excelent de a trezi spiritul de luptă în copiii tăi. De exemplu, puteți organiza o mică competiție. Cine va dura cel mai mult? Ca adult, nu ești doar arbitru. De asemenea, sunteți responsabil pentru asigurarea menținerii poziției corecte.

Și pentru ca repriza clasică să nu devină plictisitoare, puteți adăuga mișcări suplimentare: când ridicați portbagajul, țineți picioarele în diagonală în aer sau în sus, efectuați mișcări cu bicicleta cu picioarele, dați cu piciorul în aer etc. Toate aceste exerciții pot fi făcute pot fi combinate cu cele menționate mai sus pentru un antrenament distractiv atunci când copiii ar trebui să joace sport.

Idei pentru jocuri pentru sporturi pentru copii

Jocuri sportive pentru acasă - rămâneți activ pe vreme rea

 • Cursa de ștafetă cu ghemuit: Copiii formează două rânduri de ambele părți ale camerei și se uită unul la celălalt. La semnalul de start aleargă unul către celălalt, se întâlnesc în mijloc și fac trei genuflexiuni. După fiecare ghemuit, cei doi copii care se confruntă trebuie să se lovească mâinile. Apoi aleargă înapoi la poziția inițială și repetă pașii.
 • Coltul: Fiecare copil primește un colț în cameră. Apoi ar trebui să alerge în jurul camerei (de exemplu, într-un cerc) și, la semnalul dvs., să se întoarcă în colțul lor și să efectueze anumite exerciții acolo (așezări, flotări, genuflexiuni, sărituri, etc.). Cel mai bine este să lăsați copiii să decidă singuri care ar trebui să fie.
 • Alergarea cu exerciții: Marcați o pistă de curse cu conuri, perne, cutii goale, sticle sau orice alt obiect. La „du-te” copiii fug și imediat ce strigi „înapoi” trebuie să se întoarcă și să fugă înapoi la început. Cu toate acestea, înainte ca copiii să ajungă acolo, dați un nou semnal prin care le cereți să facă orice exercițiu (ghemuit, sărit, rulat, flotări sau variații ale acestuia etc.). Acordați în prealabil cum ar trebui să arate semnalul și ce exercițiu ar dori să facă copiii.

Sport mama-copil – exerciții de întindere ca o concluzie

Exercițiile de întindere trebuie făcute înainte și după exercițiu

Pentru a menține mușchii puternici și sănătoși după ce copiii au făcut mișcare, exercițiile de întindere sunt importante. Acest lucru previne și rănirile. De asemenea, întinderile după exerciții și exerciții fizice sunt o modalitate excelentă pentru copii să se liniștească și să coboare.