Iubesc familia

Copii doritori: ceea ce este important chiar înainte de sarcină

Când se trezește dorința de a avea un copil, multe cupluri sunt pline de anticipare și emoție. Lunile următoare nu numai că decid dacă și cât de repede se împlinește dorința de a avea copii. Viitorii părinți pun deja bazele pentru sănătatea bebelușului lor. Deși nu puteți controla fiecare detaliu, există câteva lucruri care ar trebui luate în considerare înainte de a rămâne gravidă.

Nutrienți: Cât de important este acidul folic înainte de sarcină?

Cât timp acidul folic înainte de sarcină

Acidul folic este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru femeile gravide și persoanele care doresc să aibă copii. Chiar dacă o cantitate bună de numeroși micronutrienți este de o mare importanță în timpul sarcinii, în special acidului folic ar trebui să i se acorde o atenție specială în timpul „fazei de exercițiu”.

Cu toate acestea, mulți oameni nu sunt siguri de cantitatea de acid folic să ia de fapt și când să înceapă. Prin urmare, vă recomandăm o vizită la cabinetul ginecologic pentru a discuta despre cele mai importante aspecte ale timpului în care doriți să aveți copii. Aici, viitoarele gravide vor afla că ar trebui să ia acid folic cu cel puțin patru săptămâni înainte de începerea sarcinii și, de asemenea, în următoarele săptămâni.

De ce este atât de important? Potrivit „ginecologilor online” În plus față de defectele tubului neural, defectele cardiace, defectele tractului urinar și fisurile buzelor și ale palatului sunt atribuite deficitului de acid folic în timpul dezvoltării embrionare. Deci, dacă începeți suplimentarea cu acid folic în timp util și discutați doza corectă cu personalul expert, reduceți riscul unor malformații.

Abstinență: primele zile pot afecta și copilul nenăscut

Nu beți alcool înainte de sarcină

Momentul în care doriți să aveți copii este deosebit de interesant, deoarece cuplurile nu știu când testul de sarcină va fi în cele din urmă pozitiv. Pentru unii, timpul de așteptare este de doar câteva săptămâni, în timp ce alții trebuie să-l încerce timp de o jumătate de an sau chiar mai mult.

În acest timp merită deja reducerea și evitarea cât mai mult posibil a posibililor factori de risc pentru sănătatea copilului. Alcoolul și țigările, de exemplu, nu trebuie consumate la fel ca alte alimente de lux sau chiar substanțe dependente. Acest lucru nu numai că ar putea dăuna sănătății bebelușului, dar și în cazul alcoolului ar putea crește riscul de avort spontan.

Deci, dacă vrei să rămâi însărcinată, ai face bine să trăiești ca și cum testul de sarcină s-ar fi dovedit deja pozitiv. Acest lucru reduce semnificativ riscurile pentru sănătate și protejează viața nenăscută chiar și în perioada în care sarcina este încă nedescoperită.

În mod regulat sau nu? Cunoașteți ciclul

înainte de sarcină, cunoașteți ciclul și calculați zilele de ovulație

Mulți factori determină cât de ușor sau dificil este să rămâi însărcinată. Un detaliu crucial este ciclul feminin. Poate fi mai scurtă și mai lungă decât cele 28 de zile menționate frecvent, ceea ce schimbă și timpul ovulației.

Mai ales la persoanele cu un ciclu destul de lung sau scurt, este de asemenea posibil ca ovulația să nu fie chiar la mijloc. Observarea propriului ciclu vă poate ajuta puțin. După câteva luni devine clar cât durează în medie. Atunci se poate Calculatorul de ciclu poate fi folosit ca calculator de ovulație.

Oricine are un ciclu destul de neregulat, a cărui lungime variază mai mult de șapte zile, ar trebui, de asemenea, să solicite sprijin în practica ginecologică. Există modalități de armonizare a ciclului prin administrarea diferitelor medicamente, astfel încât ovulația să poată fi determinată și mai fiabil. Cu toate acestea, automedicația nu este recomandată în niciun caz.

Relaxare: rareori funcționează imediat

Cuplu trist după rezultatul negativ al testului de sarcină

După cum sa menționat deja, cuplurile ar putea fi nevoite să aștepte diferite perioade de timp. Dacă sarcina nu se instalează în câteva săptămâni sau un sfert, acest lucru provoacă adesea îngrijorare și frustrare. Cu toate acestea, în acest moment este important să știm că un timp lung de așteptare nu trebuie neapărat să fie neobișnuit.

Există mulți factori care influențează succesul în timpul în care doriți să aveți copii. Cu toate acestea, dacă aveți senzația că sarcina a durat prea mult, ar trebui să cereți ajutor în practică. În funcție de vârstă și situație, următoarea cale poate duce la o clinică specială de fertilitate. Aici se verifică cu atenție dacă există anumiți factori care acționează ca fiind cauza dorinței neîmplinite de a avea copii.

Rămâneți activ: femeile însărcinate sportive sunt adesea mai în formă

Se recomandă activitatea fizică la începutul sarcinii până la sfârșitul sarcinii

Timp de mulți ani, sarcina a fost considerată a fi o fază în care femeile însărcinate ar trebui să aibă cât mai multă grijă posibil. Nu prea mult exercițiu și cu siguranță să nu te mai exersezi, acesta a fost motto-ul. Între timp, însă, acest lucru se schimbă și se recomandă chiar și activitatea fizică la începutul sarcinii până la sfârșitul sarcinii. Femeile însărcinate în formă se bucură de unele avantaje și, potrivit experților, sunt mai puțin susceptibile să sufere de complicații. O sarcină activă ar trebui, de asemenea, să ajute la o naștere mai ușoară.

Atunci când doriți să aveți copii, este, prin urmare, absolut corect și important să continuați să vă mișcați. Jurnalul german de medicină sportivă, cunoscut și sub numele de Jurnalul german de medicină sportivă, arată într-un articol la ce să fii atent în timpul sarcinii.

exercițiu în timpul sarcinii în al doilea trimestru

Bineînțeles, este important ca evitarea efortului fizic excesiv, ridicarea grea și anumite secvențe de mișcare, precum și vibrațiile puternice. Cum poate arăta exact rutina de exerciții la începutul sarcinii până la sfârșitul sarcinii ar trebui clarificată într-o discuție detaliată cu un ginecolog.