Iubesc familia

10 sfaturi pentru începerea școlii și un început cu succes de școală după vacanță

Pregătirea vieții școlare pentru copii după vacanțele școlare

Sfârșitul grădiniței și începutul unui nou an școlar merg mână în mână cu multe impresii, experiențe și provocări noi pentru copii. Ei învață, socializează și pot dormi doar în weekend. O bună pregătire și sprijin din partea părinților sunt esențiale. Cu aceste sfaturi pentru un început de școală cu succes va fi mai ușor pentru cei mici să înceapă viața școlară.

Ca părinte, cum puteți face mai ușor pentru copiii dvs. să înceapă școala??

Începerea cu succes a școlii Sfaturi pentru a ușura viața școlară

Pentru a pregăti copiii pentru școală, este recomandabil să se ocupe de noua situație înainte de a începe școala. Anticiparea poate apărea, de exemplu, atunci când se obțin primele rechizite școlare. Deoarece creioane, genti de gimnastica si ghiozdane vor fi folosite de cativa ani, ar trebui sa le alegeti impreuna cu copilul. Deci, poate fi în funcție de propriile interese și preferințe alege un ghiozdan, care aduce bucurie în fiecare dimineață. Împachetarea acestui lucru împreună cu copilul înainte de începerea școlii poate aduce siguranță și poate declanșa o anticipare bucuroasă.

Dacă copilului îi place să doarmă, poate fi util să exersezi să te trezești devreme. Așadar, prima zi reușește fără a fi prea obosită dimineața. Ritmul zilnic modificat poate fi folosit, de exemplu, pentru a face câteva excursii interesante înainte de a începe școala. Aceasta poate fi o distragere bună pentru copiii entuziasmați.

Puteți pregăti jucăușii potențiali școlari pentru situația din clasă. Concentrarea joacă un rol major în acest sens. Pentru a încuraja acest lucru, există diverse sfaturi și exerciții de concentrare. A sta liniștit mult timp și a lucra la o sarcină poate fi un pic mai ușor după aceea.

Frică și emoție înainte de a începe școala: o pregătire bună este importantă

Sfaturi înapoi la școală sarcini bune de pregătire

Încrederea în sine a copiilor vă puteți îmbunătăți cu mici succese de învățare înainte de începerea școlii. Poate că urmașii dvs. ar dori să învețe din timp să își scrie propriul nume. Dar fii atent: nu pune copilul sub presiune, încearcă să integrezi cifrele și literele în viața de zi cu zi într-un mod jucăuș.

Totul s-a întâmplat înainte: vine prima zi de școală și un copil cade sau vomită din emoție. Chiar și cu simptome mai puțin dramatice de emoție, copiii pot beneficia de a avea frați mai mari sau cunoscuți mai mari. Prin explicarea exactă a ceea ce îi este rezervat copilului, aceștia pot atenua tensiunea și anxietatea.

Pentru a le permite copiilor reticenți sau nesiguri să înceapă cu succes școala, este recomandabil ca dvs., ca părinți, să nu puneți presiuni inutile asupra celor mici. Găsirea locului cuiva în clasă și în mediul social al școlii poate fi rapidă, dar poate dura și un timp. Încurajați-vă copilul să consulte profesorul dacă nu este sigur sau are întrebări. Aceștia sunt oameni importanți cu care să se raporteze și ar trebui să aibă posibilitatea de a ajuta cu probleme.

Cum îi puteți ajuta pe copii să se conecteze??

Copii de la școală fete înapoi la școală scriind colegele de creion

Anumite obiceiuri la începutul școlii sunt pur și simplu indispensabile și în același timp utile: nu contează dacă ești una Faceți-vă propriul con de școală sau doriți să cumpărați, este o oportunitate de a intra în contact cu alți școlari și de a vă integra în comunitatea clasei într-un stadiu incipient schimbând sau partajând conținutul.

Dacă contactul copiilor dvs. este puțin accidentat la început, stabilirea întâlnirilor de joacă cu ceilalți părinți vă poate ajuta. Profesorii joacă, de asemenea, un rol important, deoarece pot, de exemplu, să se asigure că copilul dumneavoastră are un vecin în bancă pe care îl cunosc deja. Psihologii școlari pot susține, de asemenea, copiii atunci când suferă de excludere. Nu ezitați să obțineți ajutor, deoarece dacă un copil nu se simte confortabil la școală, poate afecta dorința lor de a învăța.

Și pentru cei mai în vârstă: sfaturi de motivație pentru a începe după vacanțele școlare

Odată ce copiii au început cu succes, vor fi în curând noi provocări de stăpânit. Pentru ca copiii să înceapă noul an școlar motivați după vacanță, ar trebui să luați în considerare următoarele aspecte:

Micul dejun ca cea mai importantă masă: Cu un mic dejun sănătos, micuții tăi au timp să se trezească și să se întărească pentru ziua următoare. Acest ritual de dimineață devreme promovează concentrarea și productivitatea.

Înapoi la colegii de școală, din nou, văd băieți de fotbal

Apropo de ritualuri: Nu toate activitățile de vacanță ar trebui eliminate din calendar odată cu începerea anului școlar din nou. Activitățile sportive și timpul pentru a te juca cu familia sau prietenii sunt o modalitate excelentă de a echilibra lucrurile. Viața de zi cu zi nu constă doar din școală și învățare, dar copiii pot aștepta cu nerăbdare ceva devreme dimineața.

Consolidarea mediului social: În cele din urmă, a vă revedea colegii de clasă poate acționa și ca o injecție motivațională. Pentru aceasta, există întâlniri (regulate) cu colegii de clasă. În aer curat și cu suficient exercițiu, aceasta poate fi o modalitate bună de a compensa multă ședere în timpul școlii. De exemplu, există o zonă de joacă pe care copiii o au pentru ei înșiși și unde își pot trăi creativitatea și energia. O relație bună cu colegii de clasă poate crește, de asemenea, motivația pentru școală.

© FamVeld_shutterstock.com

© Mohd KhairilX_shutterstock.com

© SunKids_shutterstock.com

© CC0 Rawpixel.com

© CC0 pxhere.com