ingrijire dentara

Mijloace inovatoare împotriva cariilor dentare – untul de cocos pentru smalțul sănătos al dinților

Antibiotic cu unt de cocos-Împotriva cariilor-Sfaturi de îngrijire dentară

Tu stii mijloace inovatoare împotriva cariilor dentare? Am dori să vă prezentăm unul dintre acestea – untul de cocos. Incredibil, dar adevărat – untul de cocos este folosit ca una dintre cele mai noi metode de prevenire a cariilor dentare neplăcute. Untul de cocos este un ulei vegetal obținut din nuci de cocos (din miezul lor). În timpul digestiei, se secretă enzime care distrug practic o mare parte din agenții patogeni care cauzează cariile dentare.

Unt de cocos împotriva cariilor dentare

Spălați-vă corect dinții - ulei de cocos - unt - smalț bun

Doctorul Brady de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, consideră că untul de cocos este un antibiotic care ar putea fi foarte util în combaterea bolilor din cavitatea bucală și pentru igiena orală. Această enzimă, care se găsește în untul de cocos, combate rapid streptococii (bacterii care colonizează cavitatea bucală și cauzează cariile dentare).

cauza cariei unt de nucă de cocos - smalț dinte sănătos

Streptococcus mutans este o bacterie care este prima cauză a cariilor dentare. Această bacterie este cauzată de igiena orală deficitară. S. Mutans este o bacterie gram pozitivă în formă ovală care se lipeste de smalțul dinților, formează colonii și toate acestea provoacă placa dentară. Aceste colonii de bacterii se hrănesc cu resturile de alimente care se lipesc de dinții noștri. De-a lungul timpului, datorită metabolismului activ al oamenilor, aceste bacterii folosesc zaharuri care se depun pe dinții noștri, secretând acid lactic și astfel deteriorându-ne smalțul dinților. Acest smalț dentar devine atât de subțire încât este perforat – apare o cariă dentară.

Idei pentru mijloace extrem de eficiente împotriva cariilor dentare

Uleiul vegetal din untul de cocos remediază problemele orale sfaturi de igienă orală

S-a descoperit că untul de cocos împiedică aceste procese. Bacteriile nu se pot înmulți și coloniza – dinții rămân curați. Primul test de laborator arată foarte clar că această enzimă din untul de cocos reduce semnificativ numărul de bacterii S. mutans și previne astfel dezvoltarea cariilor dentare.

îngrijire dinți-carii igienă-smalț dinți sănătos

Potrivit doctorului Brady, acest unt poate fi utilizat nu numai împotriva cariilor dentare, ci și împotriva altor bacterii și ciuperci, cum ar fi Candida albicans, de exemplu.

Periați dinții albi strălucitori Unt de nucă de cocos de îngrijire dentară