iluminat

6 sfaturi pentru iluminare optimă în dormitor

Iluminat în dormitor sfaturi-lumini pandantive-lumini de citit-perete-toaletă-lumină directă

La proiectarea unui dormitor, lumina joacă un rol central. Camerele întunecate sunt minunate pentru dormit, dar prea puțină lumină nu ar fi suficientă pentru activități de zi cu zi, cum ar fi citirea și îmbrăcarea. Prin urmare, iluminatul din dormitor nu trebuie să fie doar atmosferic, ci și funcțional. Am adunat 6 sfaturi utile de la profesioniști în domeniul iluminatului care vă pot ajuta să vă transformați dormitorul într-o oază de bunăstare.

1. Iluminat în dormitor – Observați dimensiunea camerei

iluminat-dormitor-dulap-spoturi de tavan

Înainte de a cumpăra lumini de dormitor, trebuie mai întâi să determinați dimensiunea camerei, prizele de lumină și poziția mobilierului. Locația și destinația surselor de lumină sunt apoi adaptate la aceste informații.

2. Iluminat în dormitor – înălțimea potrivită pentru lampă

Iluminare în dormitor plafon-lampă-perete-lămpi-uniformă-lumină

În primul rând, aveți nevoie de o lampă de tavan care să distribuie uniform lumina în cameră. Cu tavanele înalte, luminile suspendate și suspendate sunt o idee bună. Dar dacă atârnă prea jos, se aprinde doar o zonă limitată. Corpurile de iluminat care sunt montate direct pe tavan, pe de altă parte, asigură o iluminare optimă.

3. Iluminarea funcțională este importantă

iluminat-dormitor-birou-masa-lampa-pat-lampa-de-citit

Lămpile din dormitor ar trebui să ofere luminozitate acolo unde este necesară o vizibilitate bună. Rețineți că anumite activități necesită iluminare adecvată. Zona de lucru și colțul de lectură din dormitor ar trebui să fie iluminate cu lumină puternică și directă, în timp ce scaunele și paturile au nevoie de lumină intimă, care poate fi redusă.

4. Citirea în pat

iluminat-dormitor-lumini-de-perete-pat-de-citit-brat-flexibil

Oricui îi place să citească seara în pat înainte de culcare are nevoie de o lumină strălucitoare, aliniată exact. Iluminarea prea slabă îți poate încorda ochii, în timp ce lumina puternică reduce calitatea somnului. Lămpile de perete cu brațe flexibile care pot fi reglate individual sunt, prin urmare, printre favoritele absolute în dormitorul modern. Nu ocupă spațiu pe noptieră și oferă lumină ideală exact acolo unde este nevoie. În acest fel, persoana de lângă tine nu este deranjată. Lămpile de perete din stânga și dreapta patului creează, de asemenea, un cadru armonios și renunță la cabluri enervante. pe leuchtenzentrale.de De exemplu, există o gamă largă de lumini de perete pentru orice gust.

5. Lumina din dulap

Iluminare în dormitor-dulap-interior-exterior

Pentru ca hainele dvs. să nu dispară în garderoba întunecată, aveți nevoie de iluminare adecvată a garderobei în interior sau în exterior. În multe dulapuri de azi, lumina se aprinde automat atunci când ușile sunt deschise. O alternativă bună la iluminarea integrată a dulapului sunt spoturile sau spoturile încorporate care sunt atașate la tavan în fața dulapului la o distanță de aproximativ 50 – 70 de centimetri.

6. Iluminare difuză pentru o atmosferă atmosferică

iluminat-dormitor-cu-lumină-indirectă-led-benzi-în-spatele-patului-lumini-negre

Lumina indirectă și reglabilă în dormitor asigură o atmosferă relaxată și bună. Pot fi create diferite stări de iluminare folosind lumini cu funcție de estompare și benzi LED pe perete sau tavan.

Iluminat în dormitor – listă de verificare

Pentru a vă asigura că aveți iluminatul potrivit în dormitor, puneți-vă următoarele întrebări.

1. Pot să văd camera suficient de bine ca să mă îmbrac??

2. Dulapul este bine luminat.?

3. Există lumini de lectură în stânga și în dreapta patului?

4. Iluminatul general luminează întreaga cameră?

5. Am suficientă lumină pentru a determina culorile hainelor din sertarele mele??

6. Am prize electrice în locații adecvate din dormitorul meu?

7. Pot lumina colțurile întunecate cu lumini mobile??

Misiunea este îndeplinită atunci când ați răspuns da la toate întrebările.

iluminat-dormitor-indirect-led-benzi-lumini-de-perete-pandantive-lumina de birou