Iluminat, decor și sărbători

Iluminat modern de candelabru

Mass Light - suport pentru lampă din marmură

Termenul „candelabru” este asociat cu opulență și măreție, dar cele mai vechi candelabre au fost proiectate mult mai modest. Au fost pur și simplu ridicate sub forma unei cruci de lemn. Știfturi metalice ascuțite au fost ciocănite în aceasta pentru mai multe lumânări, astfel încât acestea să fie fixate. Suspendat de un lanț pe o grindă de acoperiș, candelabrul ar fi luminat multe banchete medievale de către domni nobili. Este fascinant să crezi că este superb iluminat modern de candelabru, Cu multe exemple complexe și stil complicat prezentate, toate au evoluat de la acest design relativ simplu.

Lampă suspendată de Kundalni

lampă pendulă modernă de la KUNDALINI

Formele mai complexe și decorative ale candelabrului au început să apară în secolul al XV-lea. Acestea au devenit populare în palatele regale, precum și în gospodăriile aristocratice și bogate din nordul Europei. Candelabrul a devenit un simbol al vieții de lux din cauza costului ridicat al arderii atâtelor lumânări. Deținerea unui candelabru a devenit un simbol semnificativ al statutului, care a fost asociat cu o bogăție mare. Din fericire, astăzi iluminat modern de candelabru alimentat de electricitate și nu este mai scump de utilizat decât orice alt ansamblu ușor.

candelabru modern din plexiglas

Pendula din plexiglas de la KUNDALINI

Cel prezentat aici iluminat modern de candelabru variază de la modele simple la modele foarte ornamentate, toate aceste modele au asociații istorice interesante. Cele mai elaborate modele moderne de candelabre probabil se referă la secolul al XVIII-lea, când desenele „ormolu” au devenit culmea modei. Acest stil a fost complex și flamboyant, cu mai multe ramuri curbate care susțin un număr mare de lumânări. La acea vreme, s-au adăugat elemente decorative suplimentare, inclusiv forme de flori sau frunze, iar picăturile de cristal de plumb împrăștie lumina în forme fascinante.

Lampă suspendată din policarbonat

Lămpi suspendate din policarbonat

Așadar, odată a fost un atrăgător minunat în designul interior al palatelor și conacelor și accesibil doar pentru cei mai bogați, dar fabulosul candelabru este acum disponibil pentru toată lumea. Popularitatea iluminat modern de candelabru este incontestabil. Moda candelabrelor este acum inclusă în toate stilurile de design interior. Cu modele care se potrivesc tuturor bugetelor, candelabrele sunt accesibile pentru oricine dorește unul. Dar, dacă ești incredibil de bogat, poți desigur să alegi și să plătești o mică avere pentru o versiune excelentă de cristal realizată manual sau pentru un antic original, cum ar fi cel mai mare candelabru din lume. Acesta a fost un cadou de la Regina Victoria și este situat în „Palatul Dolmabahce” din Istanbul. Această operă de artă remarcabilă are 750 de lămpi în total și cântărește 4,5 tone. Îmi pare rău că te dezamăgesc, dar nu este de vânzare!

de Jaz

Lumini răsucite de Erwin Zwiers

lumini răsucite - design Erwin Zwiers

instalație de lumină modernă de Ramon Esteve

instalare ușoară de ramon esteve

Candelabru Aura de Oceane Delain

lampă aura de delain și durandard

lampă modernă de la Formează-ne cu dragoste

Lampă suspendată din silicon de Arturo Alvarez

pendulă din silicon de arturo alvarez

Candelabru de cristal

lumina pendulului PREARO COLLEZIONE