Idei meșteșugărești

Realizarea unei umbrele – 10 idei pentru o după-amiază creativă de artizanat cu copiii

Toamna se apropie cu multe zile ploioase și un simbol tipic este desigur umbrela. Acest accesoriu util este ideal ca motiv pentru o după-amiază de ambarcațiuni tematice. De aceea am pus laolaltă câteva idei grozave cu care puteți face o umbrelă împreună cu copiii dvs. sau la grădiniță. Distrează-te făcând aceste motive interesante și colorate!

Faceți o umbrelă din hârtie - instrucțiuni simple pentru copii

Umbrelă tridimensională Tinker cu picături de ploaie

Faceți o umbrelă 3D frumoasă din cercuri de hârtie și curățătoare de țevi

Aceste umbrele 3D arată deosebit de frumoase atunci când combinați mai multe culori. În plus, puteți lipi picături de ploaie din hârtie pe ecran. Cu toate acestea, acest pas este opțional. Veți avea nevoie de următoarele materiale dacă doriți să realizați o astfel de umbrelă:

 • hartie colorata
 • hârtie de construcție albastru deschis
 • foarfece
 • Lipici
 • linia
 • Curățătoare de țevi
 • scobitoare

Faceți o umbrelă cu cercuri din hârtie - instrucțiuni pentru pliere și lipire

Dacă doriți să faceți umbrela, utilizați șablonul de la sfârșitul articolului pentru a imprima cercuri pe hârtia colorată și tăiați-le (alternativ puteți utiliza și o busolă). Ai nevoie de 9 sau 10 piese per umbrelă. Îndoiți fiecare dintre cercuri în jumătate mai întâi și apoi încă o dată pentru a face sferturi. Apoi deschideți treptat fiecare sfert și puneți niște lipici pe cută. Adezivul se poate răspândi minunat cu o scobitoare. Îndoiți hârtia înapoi și țineți zona cu lipici până se usucă.

Îndoiți cercurile în sferturi și strângeți-le unele peste altele pentru a obține o umbrelă

Acum luați unul dintre sferturi și puneți lipici pe exteriorul pliului. Lipiți încă un sfert deasupra și țineți-le pe ambele în jos până când lipiciul se usucă. Așa lipiți și celelalte sferturi împreună. În cele din urmă, lipiți și cele două capete împreună. Apoi puteți deschide cu grijă deschiderile care nu sunt lipite între ele. Apoi lipiți un mijloc de curățare a țevilor în mijloc, pe care apoi îl scurtați și îl îndoiți.

Faceți o umbrelă frumoasă în albastru și galben sau alte culori

Acum puteți adăuga și picături de ploaie, dacă doriți. Folosiți șablonul pentru a le tipări pe hârtia albastru deschis și tăiați-le. Tăiați bucăți scurte de șir, lipiți un capăt al șirului de picătura de ploaie și celălalt de umbrelă și repetați cu mai multe picături.

Idee cu sârmă și mărgele

Închideți umbrele de casă cu sârmă și margele ca decor

În loc de curățătoare de țevi, puteți face o astfel de umbrelă cu sârmă. Doar puneți-l prin gaura din mijloc și faceți o buclă în partea de sus. Decorați partea inferioară cu margele colorate, după care îndoiți și o buclă mică, astfel încât mărgelele să nu mai poată aluneca în jos. Umbrelele pot fi apoi atașate convenabil prin bucla superioară.

O umbrelă de toamnă se clipește cu copiii cu farfurii de hârtie

Faceți o umbrelă din farfurii și mărgele de hârtie

Plăcile de hârtie reprezintă baza perfectă pentru umbrele frumoase de casă, deoarece sunt rotunde și trebuie doar tăiate și vopsite puțin. Apoi, cu câteva perle de culoare albastră, puteți adăuga picături de ploaie, dacă doriți. Puteți agăța umbrelele finisate pe un perete sau în frigider. Perlele frumoase le fac foarte decorative. De ce aveți nevoie dacă doriți să faceți umbrela:

 • Farfurie de hartie
 • perle albastre
 • Vopsele acrilice sau stilouri sau altele
 • cordon alb
 • Lipici
 • stilou negru
 • pensulă
 • foarfece

Faceți o umbrelă - tăiați placa de hârtie în jumătate și tăiați o margine ondulată

Tăiați placa de hârtie în jumătate sau puțin sub mijloc. Partea mai mare are o margine inferioară ondulată, în timp ce cealaltă parte este pusă deoparte deocamdată. Acum utilizați stiloul pentru a urmări marginile și apoi desenați segmentele individuale pentru pictură. Le puteți colora apoi cu vopsele acrilice, acuarele, pixuri, creioane de ceară sau creioane. În timp ce vopselele se usucă, puteți tăia mânerul umbrelei din cealaltă parte a plăcii. Pentru a face acest lucru, utilizați pur și simplu marginea ondulată a plăcii. Lipiți acest lucru în spatele ecranului.

Faceți umbrela, desenați secțiuni, colorați-le și decorați-le cu sfori cu perle

Dacă doriți să adăugați picăturile de ploaie atunci când faceți umbrela, puteți tăia aproximativ 7 bucăți de sfoară, fiecare de 25 cm lungime. Treceți un șir printr-o mărgea, legați un nod și legați următoarea mărgea în același mod, puțin diferit de prima. Patru perle pe șir ar trebui să fie suficiente. Lipiți șirul în spatele ecranului.

Faceți umbrele în culori curcubeu

Realizați o umbrelă 3D cu o placă de carton - instrucțiuni simple

Pentru aceste instrucțiuni se folosește și o placă de hârtie. Cu toate acestea, de data aceasta veți realiza un ecran 3D din el. Puteți vedea exact cum funcționează mai jos. Apoi, puteți încerca singur și creați o umbrelă creativă.

 • Farfurie de hartie
 • Culori
 • foarfece
 • Lipici
 • Curățător de paie și țevi pentru mâner în aceeași culoare

După cum sa menționat mai devreme, utilizați o placă de hârtie atunci când faceți această umbrelă. Luați placa de hârtie și tăiați-o în șase secțiuni (ca bucăți de tort). Asigurați-vă că lăsați un cerc în mijloc care ține împreună toate secțiunile. Apoi utilizați un curățator de țevi sau un obiect ascuțit pentru a introduce o gaură prin mijloc. Acum copiii pot colora în secțiunile din exteriorul plăcii cu orice culoare.

Umbrelă din plăci de hârtie în culori curcubeu - instrucțiuni pentru copii

După ce vopseaua se usucă, aplicați un pic de adeziv pe o parte a unei secțiuni și așezați secțiunea adiacentă peste ea pentru a lipi cele două împreună. Repetați pentru celelalte secțiuni. Puneți curățătorul de țevi înapoi prin gaură și îndoiți o buclă mică deasupra umbrelor. Așezați paiul deasupra dispozitivului de curățare a țevilor, jos mai întâi, puneți o picătură de adeziv pe dispozitivul de curățare a țevilor chiar sub ecran și glisați paiul peste el pentru a lipi cele două împreună. Îndoiți paiul în partea de jos ca un mâner de umbrelă.

Umbrelă colorată cu resturi de hârtie

Faceți o umbrelă cu bucăți de hârtie colorate și paie

Distrugerea hârtiei este foarte distractiv pentru copii. Profitați de acest lucru, pentru că puteți face o umbrelă grozavă din hârtie! Acum veți afla de ce mai aveți nevoie pentru acest proiect:

 • Hârtie sau farfurie de hârtie
 • resturi colorate de hârtie
 • Lipici
 • Paie sau alt material pentru mâner
 • foarfece

Faceți o umbrelă din carton și fragmente

Bucățile de hârtie pot fi rupte sau tăiate. Apoi tăiați un semicerc din hârtie albă sau tăiați o farfurie de hârtie în jumătate. Copiii pot proiecta acum semicercul pe care l-au primit folosind bucăți colorate de hârtie în conformitate cu propriile idei. În cele din urmă, lipiți un paie pe umbrelă, cu partea mai scurtă îndreptată în jos, astfel încât să puteți forma arcul mânerului umbrelei. Alte materiale sunt, de asemenea, potrivite pentru mâner, cum ar fi produsele de curățare a țevilor, bastoanele pentru gheață, cartonul și altele. Variați materialele după cum doriți atunci când faceți o umbrelă.

Faceți o umbrelă de hârtie din ventilatoare

Faceți umbrele din ventilatoare și decorați-le cu mici pomponi

Aceste umbrele frumoase sunt foarte ușor și rapid de realizat. Puteți decora o bucată simplă de hârtie sau o felicitare drăguță. Le puteți decora cu orice elemente decorative. Iată cât de simple sunt aceste instrucțiuni:

 • Orice hârtie color
 • Curățătoare de țevi
 • Decorațiuni (de exemplu, pompoane, strasuri, perle etc.)
 • Lipici
 • foarfece

Tăiați o bucată dreptunghiulară din hârtie și pliați-o ca un ventilator. Țineți una dintre cele două părți împreună și îndoiți capătul într-o parte, astfel încât să nu se mai desfacă. De asemenea, puteți folosi puțin adeziv, dacă este necesar. Puteți desfășura cu ușurință cealaltă parte a ventilatorului, astfel încât să obțineți forma unei umbrele.

Luați curățătoare de țevi și îndoiți unul dintre capete ca un mâner pentru umbrelă. Apoi, scurtați-l la orice doriți și lipiți-l pe o parte a ventilatorului. Apoi, puteți lipi ventilatorul pe hârtie sau pe un card și îl puteți decora cu orice decorațiuni.

Faceți cărți cu o umbrelă

Faceți un ventilator din hârtie și folosiți-l ca umbrelă pentru un card DIY

De asemenea, puteți utiliza un ventilator pentru a proiecta o felicitare sau o felicitare eficientă. Țineți hârtia împăturită împreună în mijloc. Lipiți suprafețele superioare din stânga și din dreapta împreună, astfel încât să obțineți un semicerc. Lipiți din nou cealaltă parte pe card, cu punctul central pe pliere. Acum copiii pot picta sau desena orice motive sub și în jurul umbrelei.

În exemplu, puteți vedea o fată care ține umbrela și câteva picături de ploaie din amprente. Picăturile pot fi, de asemenea, desenate manual în forma clasică a picăturii. Puteți folosi la fel de ușor un pumn pentru a adăuga orice motiv. Fii creativ!

DIY cu căptușeli de hârtie pentru brioșe

Transformați huse de hârtie pentru brioșe în umbrele cu bastoane de gheață

Ce zici de a face o umbrelă cu o husă de hârtie pentru briose? Dacă sunteți în căutarea unei idei de artizanat deosebit de simple și rapide, aceasta este ideală. Ai nevoie doar de câteva materiale și acestea sunt:

 • Cutii de hârtie
 • Creioane pentru pictura
 • Bastoane de gheață, curățătoare de țevi sau paie
 • lipici fierbinte
 • orice decorațiuni: strasuri, ochi googly, paiete, panglici, pompoane etc..

Copiii mai întâi pot vopsi și proiecta matrițele după cum doresc. Alternativ, puteți cumpăra și cutii cu brioșe cu model. Dacă utilizați un stick de gheață pentru mâner, copiii pot proiecta și acest lucru. Apoi puneți o gaură în centrul matriței, introduceți mânerul și adăugați o picătură de adeziv sub umbră pentru a menține mânerul în poziție.

Varianta 2D cu cutii din hârtie

Tigaie de hârtie cu brioșe pentru proiecte DIY ușoare pentru imagini și carduri

De asemenea, puteți face o umbrelă 2D din matrițe dacă doriți să utilizați umbrelele pentru a crea o carte sau o imagine, de exemplu. Aveți două opțiuni dintre care puteți alege: Fie pliați matrița, lipiți ambele părți împreună și apoi așezați matrița pe carton sau hârtie, sau o tăiați o dată în mijloc și folosiți doar un singur strat. Puteți înregistra apoi mânerul.

Ideea de filtru de cafea

Umbrelele din filtre de cafea sunt foarte potrivite ca imagini cu ferestre

Filtrele pentru cafea sunt utilizate în mod similar. Din nou, acestea pot fi ori pliate sau tăiate în jumătate atunci când creați umbrela. Lucrul frumos al filtrelor este că pot fi vopsite cu orice culoare. Mai ales acuarele se topesc foarte bine cu acest material și creează modele frumoase. Texturi interesante pot fi create cu creioane de ceară. Materialul lor transparent le face perfecte pentru decorarea ferestrelor. Dar pot fi folosite și pentru a crea imagini.

Faceți o umbrelă – Instrucțiuni pentru imagine cu folie cu bule

Faceți o umbrelă și creați o imagine cu picături de ploaie din folie cu bule

Mai întâi, faceți o umbrelă. Cel mai bine este să folosiți o cană sau pahar pentru a menține umbra rotunjită. Acum lipiți umbrela pe o bucată de hârtie și adăugați un mâner. Puneți a doua coală de hârtie pe ecran. Unde este ecranul, așezați cana sau paharul dinainte și trageți din nou conturul de mai sus, trasând liniile până la fund. Ai o formă lungă de U, ca să spun așa, pe care o decupezi și cu care acoperi umbrela.

Faceți o umbrelă, lipiți-o pe hârtie și creați imaginea cu folie cu bule

Luați o bucată de folie cu bule și periați-o cu vopsea albastră folosind o perie burete. Apoi apăsați-le pe imagine cu umbrela. Forma în U va proteja ecranul de vopsea. Compuneți întreaga imagine în acest fel, lăsați vopseaua să se usuce și îndepărtați hârtia U. Acum, dacă doriți, puteți tăia nori din hârtie gri-albastru și le puteți lipi deasupra imaginii.

Idei cu filtre de cafea - vopsirea umbrelelor cu acuarele sau alte culori

Ecran simplu din hârtie cu model de puncte

Ecran simplu realizat dintr-un semicerc realizat din hârtie, curățător de țevi și model de puncte

Faceți o umbrelă – Șablon pentru cercuri.

Șablon picătură de ploaie.