Idei meșteșugărești

Idei de aluat de sare pentru grădină – faceți decorațiuni de grădină și instrumente utile

Aluatul de sare este unul dintre cele mai populare materiale de artizanat pentru copii și adulți. Are avantajul practic față de argila artizanală că nu trebuie să o cumpărați mai întâi. Puteți face aluat de sare spontan din ingrediente simple pe care le aveți deja acasă. Deci, dacă vremea rea ​​te-a prins nepregătit și acum vrei să treci timpul în propriii tăi pereți, faci alegerea corectă cu idei de bricolaj pentru aluat de sare. Dar, bineînțeles, nu puteți deveni creativi cu el pe vreme ploioasă. A început sezonul cu vreme bună și din acest motiv vă prezentăm câteva obiecte de artizanat grozave realizate din materialul simplu, special pentru zona în aer liber. Aceste idei de aluat de sare pentru grădină nu sunt doar frumoase, ci uneori chiar practice și o idee minunată de cadou.

Idei de aluat de sare pentru grădină - decorațiuni frumoase

În cele trei linkuri de mai jos, veți găsi nu numai sugestii pentru ocazii specifice, cum ar fi Paștele și Crăciunul, ci și o selecție de rețete pe care le puteți utiliza și pentru ideile de aluat de sare de astăzi pentru grădină. Cu unele rețete trebuie să coaceți aluatul, cu altele veți obține aluat de sare fără coacere.

Idei de aluat de sare pentru grădină – semne pentru ghivece de flori și paturi

Idei de aluat de sare pentru grădină - marcați plantele cu semne făcute de sine

Dacă ați plantat o mulțime de condimente, ar fi bineînțeles util să le etichetați, astfel încât să știți și unde este. În special, noii veniți nu pot distinge cu ușurință plantele optic și pot primi informații rezistente la intemperii cu astfel de etichete. Dar chiar și profesioniștii ar putea uita ce plante sunt în ce ghiveci sau unde în pat imediat după însămânțare și atâta timp cât plantele nu sunt încă vizibile. Oricum ar fi, aceste idei de aluat de sare pentru grădină se dovedesc a fi cu adevărat practice. Sau ce zici de ce ai pune împreună un set cadou? Un ghiveci de flori, semințe, sol de ghiveci și, bineînțeles, eticheta potrivită și veți primi cadouri grozave de aluat de sare cu care puteți face pe cineva fericit.

 • aluat de sare
 • ștampile mici cu litere (sau, alternativ, creion pe care să scrieți)
 • Cuțite, tăietoare pentru biscuiți sau alte instrumente pentru tăiere
 • lac transparent opțional

Idei de aluat de sare pentru grădină - semne de plante pentru ghivece și paturi

Folosiți orice rețetă de aluat de sare pentru a pregăti aluatul, întindeți-l subțire și apoi tăiați orice forme pentru etichete. La fel ca în exemplu, pot fi forme lungi, înguste, cu o latură conică, dar și cercuri la care adăugați un punct, triunghiurile și alte forme interesante sunt ideale. Doar experimentați! Dacă utilizați ștampile, faceți acest lucru înainte de a coace aluatul. Doar apăsați literele în aluatul moale. Dacă folosiți un stilou sau alte culori pentru a scrie, puteți face acest lucru după coacere și răcire. În cele din urmă, puteți oferi strălucire etichetelor finite vopsind aluatul de sare. Cu toate acestea, acest lucru este opțional (rețineți că lacul poate dizolva eddingul, în funcție de ce tip de lac utilizați).

Grădina zânelor ca decor de aluat de sare

Idei de aluat de sare pentru grădină - faceți figuri pentru o mini grădină

Cu siguranță ați văzut aceste mini grădini într-o oală sau într-un castron. Așa-numitele grădini de zâne sunt foarte la modă și decorează tot mai multe zone în aer liber – fie pe terasă, pe balcon, verandă și zona de intrare sau o zonă de relaxare în grădină. Dar nu este întotdeauna ușor să găsești exact elementele cu care vrei să decorezi. Deci, fă-o singur! Următoarele idei de aluat de sare pentru grădină sunt special concepute pentru o mini grădină într-un castron – apropo, de asemenea, o idee minunată dacă doriți să faceți cadouri din aluat de sare!

Baia de păsări și fântâna clipește cu aluat de sare - idei pentru o grădină de zane într-un castron

În principiu, din aluatul de sare puteți face singură orice siluetă pe care o doriți.

 • Pentru pietre de pas De exemplu, puteți forma bile mici din aluat și apoi apăsați-le plat. Puteți utiliza apoi un obiect ascuțit (de exemplu, o scobitoare) pentru a zgâria în modele.
 • ciuperci constau din două elemente. Faceți mai întâi tulpina. Pentru a face acest lucru, mai întâi formați o sferă și apoi o formă de cilindru. Nu trebuie să fie perfect modelat. Apăsați capetele plate pe o suprafață plană. Mai întâi faceți o minge pentru umbrelă și apăsați-o plat. Apoi apăsați în mijloc pentru a obține forma tipică a umbrelei. Odată ce elementele sunt coapte și rezistente, le puteți lipi împreună și puteți face ciuperca în acest fel.
 • Acea Baie de păsări În principiu, faceți același lucru cu ciuperca, cu excepția faptului că așezați elementul scut cu capul în jos pe cilindru. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă asigurați că partea ascuțită a ecranului devine plană de data aceasta. Puneți elementele una peste cealaltă și neteziți marginile pentru a obține o tranziție lină fără o îmbinare.
 • Ce zici de unul Fântână? Începând din nou cu o minge, apăsați degetul mare în centru pentru a face o adâncime, apoi folosiți degetele pentru a sculpta pereții. Veți ajunge cu un cilindru gol. Puteți furniza acest lucru cu un model de piatră sau cărămidă. Folosiți o scobitoare pentru aceasta, de exemplu.

Ușă de zână Tinker pentru un copac

Ușă zână Tinker pentru copaci de grădină din aluat sau lut

Cu puțină îndemânare poți face și uși jucăușe precum idei de aluat de sare pentru grădină. De obicei, decorează un copac în grădină, astfel încât să pară că un zână sau un gnom trăiește în copac. Prin urmare, ați putea face câteva ferestre care să se potrivească cu ușa și să le atașați și la copac. Întindeți aluatul puțin mai gros și apoi tăiați forma ușii dorite. Poate fi clasic dreptunghiular sau oval, dar poate fi și rotund sau într-o formă neregulată sau inimă.

Realizați-vă singuri uși drăguțe și vopsiți-le ca decorațiuni de grădină

Apoi, veți folosi o scobitoare pentru a proiecta scândurile și bobul de lemn, precum și alte elemente pentru ușă (cum ar fi o margine din pietre). Orice alte decorațiuni pot fi apoi adăugate. De exemplu, faceți balamale mici pentru ușă, o lamă, frunze, flori, o coroană de ușă sau orice altceva vă puteți gândi din aluat și pur și simplu atașați-le la locurile dorite. De îndată ce aluatul s-a uscat sau a fost copt și răcit, puteți vopsi ușa după cum doriți. Folosiți însă vopsele potrivite pentru utilizare în exterior și sigilați-le cu un strat de lac. Pe lângă aluat, puteți folosi și alte elemente pentru a decora ușa: margele, autocolante, pietre etc..

Artizanat cu aluat de sare de Paște – evocați decorațiuni creative de Paște cu copiii

Realizarea de decorațiuni cu aluat de sare toamna – instrucțiuni creative pentru copii & adult

Cele mai bune idei de aluat de sare de Crăciun pe care să le încercați anul acesta

Cum se vopseste aluatul de sare?

În cele din urmă, puteți vopsi pe toate elementele gătite sau uscate din aluat de sare. Stilouri cu pâslă sunt la fel de potrivite pentru acest lucru ca și vopselele acrilice, vopselele pentru degete (dacă, de exemplu, lucrați ideile cu aluat de sare cu copiii), vopsele pentru ferestre, pixuri de retuș și chiar creioane de ceară și acuarele. Sau ce zici de a folosi sclipici colorat aplicând mai întâi lipici și apoi presărând sclipici peste el? Rețineți că nu toate culorile menționate sunt rezistente la intemperii și, prin urmare, nu sunt neapărat potrivite pentru ideile de aluat de sare pentru grădină. Unii aparțin apoi unor zone acoperite în aer liber, unde nu aveți ploaie și lumina directă a soarelui.

Pregătiți, desfășurați, decupați și decorați aluatul pentru un decor jucăuș de grădină

Realizarea figurilor din aluat de sare cu copii – șerpi

Idei de aluat de sare pentru vară - faceți șerpi ca figuri pentru patul de grădină

Lucrul cu aluatul de sare este la fel de distractiv pentru copii ca și cu lutul de modelat – diferența mare aici este că lucrările făcute de sine sunt păstrate și pot fi montate mai târziu. Ce zici de câțiva șerpi ca idei de aluat de sare pentru grădină? La urma urmei, nu este neobișnuit ca ei să locuiască în grădinile noastre. Sunt foarte ușor de făcut, așa că proiectul meșteșugăresc este minunat chiar și pentru copiii mai mici. De ce ai nevoie:

 • aluat de sare
 • Vopsea acrilică
 • Lac transparent pentru sigilare
 • pensulă

Idei de aluat de sare pentru grădină - instrucțiuni pentru șerpi

Și atât de ușor este să faci ideile drăguțe de aluat de sare pentru grădină: copiii pot modela rulouri de orice lungime din aluatul de sare. Puteți apoi să le modelați în orice mod doriți – într-o formă de undă tipică șerpilor, înfășurate în spirală sau ondulate neregulat. Imaginația nu cunoaște limite! Apoi coaceți șerpii sau lăsați-i să se usuce la aer câteva zile (deoarece sunt figuri groase, coacerea ar fi probabil opțiunea mai avantajoasă). De îndată ce aluatul s-a răcit, copiii pot vopsi șerpii după cum doresc. În acest scop, puteți alege, de asemenea, poze cu șerpi reali și să le utilizați ca șabloane pentru culori și modele. Sigilați culorile cu un strat de lac transparent și distribuiți șerpii în grădină.

Idei de aluat de sare pentru grădină - realizarea de șerpi colorate cu copii mici

Idei de aluat de sare pentru primăvară și vară – melci

Faceți melci simpli cu cochilii de melci și mărgele

Melcii sunt, de asemenea, o parte a grădinii de acasă și aceste figuri drăguțe ca idei de aluat de sare pentru grădină nu sunt doar super simpatice, ci sunt chiar mai ușoare decât șerpii. Faceți rulouri din nou, dar mai scurte de data aceasta. Apoi puneți o coajă de melc goală pe aceste rulouri. Puteți folosi perle pentru ochi.

bacsis: Vrei melci colorati? Apoi, puteți colora aluatul în timp ce doriți. Puteți colora aluatul de sare, de exemplu, cu coloranți alimentari. Acestea sunt, de asemenea, inofensive pentru copii.

Idei de aluat de sare pentru grădină – ghivece de flori ca idee de cadou

Idei de aluat de sare pentru adulți și copii de oferit - ghivece, jardiniere și jardiniere

Un proiect minunat atât pentru copii, cât și pentru adulți este un astfel de ghiveci sau plantator. Acest lucru nu numai că vă poate decora propria grădină, dar poate servi și ca un cadou minunat. De exemplu, căutați câteva idei de aluat de sare pentru Ziua Mamei? Atunci ai unul chiar aici! Și, cel mai bine, nu trebuie să încercați să evocați un recipient obișnuit și perfect, motiv pentru care este atât de bun și pentru copii. Cu cât este mai neregulat, cu atât mai bine!

Puteți fie să vă formați aluatul într-o bilă mare, apoi să apăsați în mijloc cu pumnul și apoi să formați pereții oalei cu mâinile, fie puteți să alunecați aluatul, să așezați un castron cu fața în jos în fața dvs., tăiați bucata dorită și așezați-o peste vas pentru a-și păstra forma. Așa că lăsați aluatul să se usuce. Dacă nu va fi un ghiveci, ci un ghiveci pentru a planta, ar trebui să adăugați câteva găuri de scurgere înainte să se usuce.

Ce zici de folosirea ghiveciului finit pentru ideea de cadou menționată mai sus? Adăugați semințe și compost în ghiveci și faceți câteva bastoane din aluat de sare pe care le etichetați. Apropo, puteți folosi și această idee pentru Suport de lumină pentru aluat de sare a produce. Pentru a face acest lucru, pur și simplu faceți același recipient într-o dimensiune mult mai mică pentru o lumină de ceai sau puțin mai mare pentru o lumânare cu pilon.

Idei de aluat de sare pentru grădină – etichete de aluat de sare

Idei de aluat de sare pentru toamnă, primăvară și vară sub formă de pandantive

Pandantivele realizate din acest material de artizanat sunt clasicul prin excelență și, desigur, pot fi folosite și ca decor în grădină. Cu amprente, vopsite în culori vii sau ca captator de soare cu perle transparente – variantele sunt cu adevărat numeroase. Mai ales pentru copii, remorcile sunt idei de artizanat rapid și ușor cu aluat de sare care pot umple o după-amiază. Iar ideile de aluat de sare pentru grădină pot decora apoi copaci, tufișuri, balustrade și terasă.

Idei de aluat sărat pentru Paște - ouă colorate ca pandantiv pentru arbuști din grădină

Cel mai bun lucru este că aluatul de sare este destul de rezistent la intemperii, astfel încât astfel de pandantive pot decora grădina în orice moment al anului. Pentru a obține formele potrivite, puteți utiliza tăietori de biscuiți obișnuiți și puteți lucra cu ei așa cum ați face cu aluatul obișnuit de biscuiți. De exemplu, fulgii de zăpadă sunt idei excelente de aluat de sare pentru Crăciun, toamna puteți folosi culori și motive tipice de toamnă, în timp ce primăvara sunt potrivite motive de Paște sau modele simple de flori. De exemplu, apăsați frunze sau flori în aluatul încă moale pentru a obține o impresie plăcută. Acest lucru poate fi apoi proiectat și cu culori suplimentare.

Remorca cu aluat de sare pentru arbuști în grădină de Crăciun și iarnă

Decorați o farfurie mare pentru a vă sprijini cu pietre

Decorați discul cu pietre pentru instalarea în aer liber