Idei meșteșugărești

Faceți-vă propriile plicuri parfumate pentru aromoterapie plăcută

Creați-vă propriile genți parfumate pantofi-garderobă-bricolaj

Dacă îți place când casa ta miroase a arome plăcute, poți folosi parfumuri minunate naturale în locul variantelor chimice. Pliculetele mici parfumate sunt deosebit de practice și rapide de realizat ca alternativă la potpourri, cu care puteți mirosi fiecare zonă a apartamentului, inclusiv dulapul sau chiar pantofii. Dacă parfumul din casă nu vă este suficient, puneți și câteva dintre pungile mici în mașină. Dar cum faci saci parfumați și cu ce umpli sacii parfumați? Veți afla în articolul de astăzi. Pentru că poți foarte ușor Realizați singuri plicuri parfumate!

Faceți singuri plicuri parfumate – ce fel de plic?

Faceți-vă propriile plicuri parfumate-pungi de artizanat-ierburi-uscate

În principiu, nu contează ce fel de geantă sau plic folosiți. Este important ca țesătura pe care o folosiți să fie permeabilă la aer, astfel încât parfumul să poată curge fără probleme și ierburile să respire. În caz contrar, dacă umplutura este umedă, ar putea începe să se muleze. Dacă faceți singuri pliculetele parfumate, puteți folosi fie plicuri gata preparate pentru a le lega, fie coaseți singur. Cusutul în acest caz este foarte simplu și poate fi stăpânit chiar și de începători.

Realizați și umpleți propriile plicuri parfumate

Asigurați-vă propriul plic parfumat textil-tinker-lavandă-mix

O mare varietate de ierburi și flori parfumate sunt potrivite pentru umplerea și confecționarea personală a pungilor parfumate. Lavanda este deosebit de populară pentru umplerea plicurilor parfumate. Pentru pliculetele parfumate cu lavandă, dar și pentru toate celelalte ierburi, umplutura trebuie uscată cu mult timp înainte. Amestecul de parfum pentru pliculete parfumate poate fi proiectat individual, în funcție de ceea ce vă place sau de ce avantaje ar trebui să vă aducă plicul. Dacă vă întrebați câte grame de lavandă sunt necesare pentru un plic, ar trebui să știți că nu există reguli pentru acest lucru. Depinde de puterea parfumului dorit și de mărimea plicului.

Realizați singuri plicuri parfumate – idei

Plicuri de parfum-face-te-petale-de-trandafir-instrucțiuni-ușor

Plicurile parfumate cu trandafiri cu petale de trandafir sunt o altă variantă. Dacă doriți să faceți singuri plicuri parfumate pe bază de plante, le puteți folosi pe cele care au un efect calmant sau chiar vindecător. Prin urmare, ele sunt adesea puse în pat (de exemplu, sub pernă). Avem o listă scurtă a unor plante medicinale și o descriere a pentru ce sunt folosite.

anason ajută împotriva coșmarurilor, dar trebuie utilizat cu ușurință în pliculetul parfumat

Gălbenele garantează un somn liniștit și liniștit

Catnip este, de asemenea, utilizat pentru îmbunătățirea somnului și este deosebit de potrivit pentru copii și bebeluși

Sfaturi de frunze de cedru alungă visele rele dacă îți faci propriile tale plicuri parfumate

Flori de mușețel relaxați-vă și îmbunătățiți somnul în același timp

hop au un efect de vindecare și, de asemenea, asigură un somn liniștit

Flori de iasomie sunt uscate și evocă vise romantice, mai ales la femei

Flori de lavandă reduce stresul, calmează-te și relaxează-te. Prin urmare, pernele întregi sunt adesea umplute cu lavandă

Balsam de lamaie este cunoscut pentru a reduce anxietatea și pentru a ajuta la ameliorarea insomniei, durerilor de cap și la reducerea stresului

– Din artă are efect protector

Mullein protejează împotriva coșmarurilor

Petale de trandafir adăugați gânduri iubitoare și pașnice viselor

rozmarin alungă visele rele, dar ar trebui să fie folosite cu ușurință, deoarece are un miros foarte puternic

Umplut cu cristale

creați-vă propriile plicuri parfumate cu aromă de trandafir galben

Pentru a îmbunătăți și mai mult efectul ierburilor, le puteți combina și cu cristale dacă vă creați propriile plicuri parfumate. Cuarțul este foarte popular. Dar sunt potrivite și ametistul, cuarțul trandafir sau lepidolitul. Cel mai bine este să creezi un mix care să ajute împotriva diferitelor emoții negative și să dormi cu geanta. Cu toate acestea, dacă doriți doar ca acesta să servească drept sursă de parfum plăcut, puteți distribui pernele și pungile în alte zone.

Cum fac pliculețe parfumate?

Fă-te-singur-ca-să-ți-faci-lenjerie-de-cusut-simplu-rustică

Puteți proiecta genți parfumate de in dacă doriți să obțineți un fler oarecum rustic. De asemenea, este destul de ușor să lucrați cu lenjeria. Cu acest exemplu, puteți să creați singuri primele plicuri parfumate cu lavandă. În primul rând, obțineți țesătura, orice ierburi sau petale de flori, o foarfecă, un ac și un fir sau o mașină de cusut.

Coaseți singuri plicuri parfumate

Plicuri parfumate-materiale-dreptunghi-textil-foarfece

Pentru fiecare geantă aveți nevoie de două bucăți egale din țesătura aleasă (în acest caz lenjerie). Alegeți forma dvs. Plicul parfumat poate fi dreptunghiular, rotund sau chiar în formă de inimă. Pentru acestea din urmă avem instrucțiuni de mai jos. Tăiați în prealabil bucățile de țesătură în funcție de numărul de pungi pe care doriți să le faceți, astfel încât să aveți totul pregătit. Apoi, puteți face singuri pliculetele.

Cum coase pliculete parfumate?

Faceți-vă-vă-vă-faceți-propriul-material-de-pânză-de-sac-umplut-cu-flori-de-lavandă

Așezați două bucăți de lenjerie una peste alta și începeți să coaseți marginile împreună. Puteți face acest lucru manual sau cu o mașină de cusut pentru a termina mai repede. Dacă efectuați singur acest pas pentru pliculet parfumat, nu uitați să lăsați o deschidere liberă pentru a umple plicul cu amestecul de parfumuri. După ce ați făcut acest lucru, închideți această deschidere și plicul este gata.

Folosiți batiste de țesut

Faceți-vă-singur-vă-vă-faceți-lavanda-uscată-de-cusut

Sunteți binevenit să faceți singuri pliculetele parfumate folosind materiale pe care le aveți deja acasă. Batistele din țesătură sunt, de exemplu, foarte potrivite. Dacă coaseți ambele bucăți de țesătură (în acest caz batiste) împreună, le puteți fixa în prealabil cu știfturi și le puteți fixa astfel încât să nu alunece în timp ce coaseți.

Ierburi uscate pentru pliculete parfumate

Faceți-vă-vă-faceți-vă-uscate-plicuri-de-parfum-cu-batiste-pe-plante

Continuați din nou ca și în cazul pungii de lenjerie. Cu batiste puteți face singuri pungi parfumate mai mari și puteți salva pasul în care trebuie să tăiați piesele la dimensiune. Prin urmare, puteți crea și un mix mai mare. De asemenea, puteți combina ierburi cu flori uscate pentru plicuri parfumate.

Plic parfumat DIY în formă de inimă

Faceți-vă singuri plicuri parfumate-formă de inimă-instrucțiuni de cusut

Dacă doriți să faceți singur un plic parfumat frumos, care are forma unei inimi, urmați aceste instrucțiuni. Puteți folosi resturi de țesătură și puteți crea un astfel de design de patchwork. Puneți câte piese împreună doriți pentru a găsi combinația perfectă. Când sunteți mulțumit de aceasta, coaseți țesăturile împreună. Apoi așezați o a doua bucată de țesătură dedesubt, care va forma spatele.

Realizarea unui șablon

Faceți-vă-vă-faceți-vă-singur-tăiate-coase-șablon-inimă-cadou

Pentru ca și inima să fie uniformă, cel mai bine este să pregătiți un șablon înainte de a face singur plicul parfumat. Folosiți hârtie sau carton rezistent și atrageți inima pe țesătură. Coaseți ambele țesături împreună de-a lungul acestei linii. Nu uitați de deschiderea prin care umpleți punga și pe care o închideți apoi. Pur și simplu tăiați excesul de țesătură cu foarfece.

Instrucțiuni de realizare a plicurilor parfumate

Pliculețe parfumate, fă-o singur, confecționează-piramide-pandantive

Aceste pungi mici în formă de piramidă sunt, de asemenea, foarte originale. Și ele sunt ușurate decât ar părea. Pliculetele parfumate sunt potrivite ca cadou pentru orice ocazie și trebuie doar ajustate. De exemplu, dacă doriți să vă creați propriul plic parfumat de Crăciun, adăugați scorțișoară și coajă de portocală uscată în plic. Pliculetele parfumate de Crăciun ar trebui să creeze o aromă de Crăciun cu aroma lor.

Țesătură asortată

Fă-te-singur-tu-singur-să-faci-țesătură-bricolaj-manual-cu-instrucțiuni-de-Crăciun

În funcție de ocazie, țesătura ar trebui, desigur, să fie aleasă. Atât culorile, cât și motivele creează starea de spirit potrivită. După ce ați găsit ceva potrivit, tăiați-l într-o formă atât de dreptunghiulară. Apoi luați o bucată de sfoară, creați o buclă pe un capăt și așezați-o în centrul bucății de țesătură. Acesta este primul pas către realizarea propriului plic parfumat. În acest fel veți primi plicuri parfumate sub formă de pandantive

Îndoiți țesătura

Pliculețe parfumate pentru bricolaj-materiale-naturale-pentru-începători-idei-de-cusut-mașină-de-cusut

Apoi pliați dreptunghiul în jumătate, astfel încât să fie creat un pătrat. Șirul este acum pe una dintre laturi. Motivele care urmează să împodobească exteriorul sunt inițial în interior. Țesătura va fi întoarsă mai târziu. Ca măsură de precauție, puteți asigura din nou marginile cu știfturi înainte de pasul următor. Următorul este cusutul.

Meșteșuguri pentru o casă frumoasă

Decorați-vă-vă-faceți-vă-singuri-tiv-pătrat

Acum coaseți marginile împreună. Lăsați o parte deschisă pentru umplere. Apoi, puteți pregăti și amestecul de parfumuri. O rețetă excelentă pentru pliculețe parfumate este un amestec de lavandă, eucalipt, balsam de lămâie, mentă și mușețel. Cu toate acestea, nu trebuie să folosiți toate parfumurile. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă, mușcată și lămâie pentru a intensifica parfumul atunci când faceți singur plicul.

Terminați tivul

Pliculețe parfumate, fă-te-singur, fier-fier-instrucțiuni-imită

Înainte de a umple punga, luați un fier de călcat și pliați marginile spre interior, așa cum se arată. Deoarece țesătura nu se pliază ușor, căldura fierului de călcat vă va ajuta să faceți acest lucru. După cum puteți vedea, aveți nevoie de unelte de uz casnic numai dacă faceți singur plicul. Copiii dvs. sunt mai mult decât bineveniți să vă ajute cu obiecte de artizanat. Dar ar trebui să faceți cusutul și călcatul.

Modelați geanta

Faceți-vă-vă-vă-faceți-vă-propriile-ori-plicuri-plicuri

Acum plicul parfumat este modelat. Partea deschisă este cusută împreună în direcția opusă celei opuse. Începeți să coaseți din nou. A sosit momentul când lăsați mica deschidere liberă pentru umplere. Întoarceți piramida din afară și umpleți-o cu amestecul de parfumuri. O pâlnie este, de asemenea, un instrument excelent. Ai pus asta în deschidere.

Completează piramida

Geantă parfumată cu bricolaj-bricolaj-umplută-lavandă

După ce ați umplut punga cu suficiente ierburi sau petale de flori, tot ce trebuie să faceți este să închideți gaura. În timp ce anterior puteai folosi și mașina de cusut, acest pas trebuie făcut manual. Sunteți binevenit să lucrați în Velcro, astfel încât să puteți deschide din nou punga, dacă este necesar, și să o umpleți cu un amestec proaspăt de parfumuri.

Creați-vă propriul plic parfumat personalizat

Faceți-vă-vă-vă-faceți-propria-formă-de-piramidă-dați-dați-iubiți

Dacă plicul este făcut pentru un cadou sau pentru o ocazie specială, îl puteți personaliza brodându-l. Cu o bucată de fir de lână puteți încorpora orice cuvinte și inscripții și, în acest fel, dați destinatarului un tratament special. Lăsați-vă imaginația să crească atunci când vă creați propriile plicuri parfumate.

Dacă vrei să fii înconjurat de parfumurile tale preferate, îți poți crea propriile plicuri parfumate rapid și ușor, chiar și fără țesături sau cusături. Sunteți sigur că aveți filtre de cafea în casa dvs. Ce părere aveți despre utilizarea filtrelor de cafea pentru a pulveriza mirosuri plăcute? Mai întâi tăiați filtrul din partea de sus și pliul proeminent, dacă vi se pare enervant. Acum puteți alege direcția parfumului și puteți amesteca diferite ierburi și condimente. Posibilele variații sunt aproape infinite. Cimbru, petale de trandafir, lămâie sau lavandă, doreșteți să experimentați și să creați propriul parfum individual. Apoi puneți părți egale de ierburi și praf de copt în filtrul de cafea și legați-l cu o panglică cadou.

Îți place parfumul delicat, minunat de liliac? Apoi, puteți crea parfumul, amestecați-vă singur și evoca un parfum unic de cameră sau dulap, astfel încât să vă puteți bucura de parfumul răcoritor mai mult timp. Alegeți diferite tipuri de liliac și scoateți florile de pe tulpină. Apoi puneți-le pe o cârpă pentru a se usca pe pervaz. În timpul până când florile de liliac sunt uscate, puteți face pliculețele parfumate. Depinde de dvs. dacă faceți o pungă de pânză, coaseți o pungă fină de organza sau poate croșetați una. Pungile parfumate croșetate lasă parfumul să arate și să arate foarte bine. Pentru a face acest lucru, croșetați două bucăți de aceeași dimensiune pe care le coaseți la final. Alternativ, puteți face o piesă alungită. Pur și simplu pliați-l și coaseți-l pe părți. Puteți folosi o panglică cadou sau un cordon pentru a-l lega. Dacă liliacul s-a uscat deja, puteți umple plicul și îl puteți lega. Pentru pliculetele parfumate cu țesături, puteți măcina florile într-un mortar.

În funcție de sezon, puteți crea diferite amestecuri de plante care se potrivesc unei anumite ocazii. Iarna puteți face pliculețe parfumate cu un miros frumos de Crăciun ca un mic cadou și să-i răsfățați pe cei dragi. Pentru amestecul de parfumuri de iarnă aveți nevoie, de exemplu, de pene uscate, mărunțite, scorțișoară, afine uscate, nucșoară tăiată în mai multe bucăți, condiment și cuișoare. Amestecați bine toate ingredientele și umpleți pungile mici cu ele.

Dacă ați decis o pungă de organza albă sau transparentă, puteți colora și amestecul de ierburi și flori în funcție de gust și preferințe. Dacă îți plac nuanțele roșii și roz, poți folosi flori de hortensii, lavandă roz, fucsia sau muguri de trandafir. Puteți obține un amestec de miros galben din mantaua doamnei, gladiole galbene și flori de gălbenele, de exemplu. Un amestec albastru sau violet rezultă din lavandă, hortensie și delfiniu. Pentru un amestec verde, puteți folosi, de exemplu, menta, salvie și rozmarin. Trandafirii albi, margaritele și morcovii sălbatici, de exemplu, au flori albe. Dacă alegeți flori și frunze care nu au un parfum intens, puteți intensifica parfumul cu câteva picături de ulei parfumat. Puteți alege uleiurile esențiale în funcție de gustul dumneavoastră. Ace de lavandă, mușcat, trandafiri, cedru sau pin miros foarte plăcut. Pentru a remedia mirosul, puteți lua pulbere de rădăcină violetă de la farmacie.

Dacă îți place parfumul inconfundabil al trandafirilor, poți pregăti un amestec de petale de trandafir uscate, flori de lavandă, ace de rozmarin, frunze de dafin zdrobite, nucșoară, scorțișoară și rădăcină de oris măcinată. Se amestecă ingredientele uscate într-un recipient sigilabil și se adaugă 2-3 picături de ulei de trandafir. Sigilați recipientul și lăsați amestecul să se înmoaie. Agitați borcanul din când în când.

Dacă doriți să vă creați propriile plicuri parfumate care să contribuie la relaxare, florile de lavandă, portocalele, balsamul de lămâie, florile de mușețel, florile de fenicul și florile de hamei sunt foarte potrivite. Dacă doriți un parfum de cameră în studiu care vă crește capacitatea de concentrare, puteți face un plic parfumat cu mentă, lavandă, cimbru, busuioc, balsam de lămâie, rozmarin și verbină de lămâie.