Idei meșteșugărești

Faceți o barbă pentru costume pentru Halloween și Mardi Gras – 5 idei din diferite materiale

Barba este accesoriul perfect pentru multe costume și poate fi realizată de minune de unul singur. Și acum, când Halloween se apropie, câteva instrucțiuni DIY pot fi utile. Indiferent dacă doriți să vă îmbrăcați în pitic, viking, pirat sau lemnar – puteți face accesoriul dintr-o mare varietate de materiale și vă vom arăta cum funcționează. Hârtia, lâna și blana artificială sunt câteva dintre lucrurile pe care le puteți folosi pentru a face barbă. Deci, puneți-vă împreună materialele meșteșugărești și vă puteți face propria barba!

Fă-ți barba din fetru alb pentru Zeus

Îmbracă-te ca un zeu grec de Halloween - idee pentru copii și adolescenți

Această barbă albă și cretă este destinată unui costum de Zeus, dar poate fi la fel de bine folosită și pentru un Moș Crăciun, Moș Crăciun, pitic și alte idei de costum. De asemenea, nu trebuie neapărat să folosiți o vopsea albă atunci când faceți barba. Ai o alegere liberă și o poți adapta la costumul tău. Iată cum să faci o barbă artificială ca aceasta:

Faceți o barbă din fetru alb pentru un costum de Zeus

 • pâslă subțire
 • creion
 • foarfece
 • Adeziv fierbinte și pistol
 • Panglică sau șir

Fă-ți o barbă din pâslă albă subțire - Îmbracă-te ca un zeu, pitic sau Moș Crăciun

Mai întâi trebuie să faci șablonul pentru barbă, pe care apoi îl vei proiecta și tu. Luați o bucată de pâslă și împăturiți-o în două. Apoi folosiți creionul pentru a desena jumătate din forma barbei la pli și apoi și gura. Pliant-o, vă asigurați că ambele părți ale bărbii devin la fel. Tăiați barba și apoi tăiați orificiul pentru gură. Apoi poți face „părul” pentru barbă. Pentru a face acest lucru, tăiați benzi mici pentru mustață și lipiți-le deasupra gurii. Pentru restul bărbii aveți nevoie de benzi mai lungi și mai late pe care să le înșurubați ca un tirbușon și să le lipiți vertical pe șablonul de barba în etape până când este complet acoperit.

Faceți-vă singuri o barbă pitică din lână

Faceți barbă pitică din lână - Instrucțiuni ușoare de bricolaj

Ce zici de a face o barbă din lână? Este ideal pentru diferite costume, fie pentru pitic, fie ca barba vikingă. În funcție de culoarea părului pe care doriți să o utilizați, alegeți și culoarea lânii. Și întrucât alegerea lânii este cu adevărat largă în zilele noastre, aveți garanția că veți găsi culoarea pe care o imaginați. Dacă doriți să faceți această barbă, aveți nevoie de:

 • Orice culoare de lână
 • Fire de aceeași culoare
 • ac
 • foarfece
 • Ruletă
 • Pinii, clipurile, clipurile sau altele asemenea

Realizați construcția de bază pentru barbă

Împletiți fire de lână și creați o bază pentru barbă pitică

Tăiați trei fire de lână la o lungime de 92 cm fiecare, puneți-le împreună și înnodați-le la un capăt. Apoi, împletiți-le într-o împletitură și înnodați și celălalt capăt. Cu această împletitură obții baza pentru barbă. Ca măsură de precauție, aceasta ar trebui să aibă o lungime de cel puțin 63 până la 76 cm. Luați panglica și înfășurați fiecare capăt în jurul uneia dintre urechi. Bucla obținută în acest mod nu trebuie să fie prea strânsă, astfel încât barba să poată fi purtată mai târziu. Apoi coaseți bucla în loc cu câteva cusături de mână. Apoi puneți bucla terminată înapoi în jurul urechii și repetați cu cealaltă parte. Panglica ar trebui să curgă pe bărbie. Puteți tăia excesul.

Instrucțiuni simple pentru imagine pentru barbă ca un plus la costumul de carnaval

Agățați din nou panglica în jurul urechilor și așezați piesa pe care tocmai ați tăiat-o ca o mustață deasupra gurii pentru a determina poziția și lungimea corectă. Fixați temporar panglica în loc sau ciupiți-o cu cleme sau alte lucruri pentru a o ține la loc, apoi coaseți și capetele în loc.

Faceți mustața

Ideea pentru un costum de Halloween - Îmbracă-te ca un pitic cu barbă plină

Acum gândiți-vă cât de lungi ar trebui să fie cele două împletituri laterale. Pentru barba din exemplu, s-au ales fire de lână cu o lungime de 140 cm. Câte dintre acestea aveți nevoie depinde de cât de groase doriți să fie mustața. Exemplul de mustață este format din 20 de fire. Cu cei 140 cm obțineți în cele din urmă o mustață cu aproximativ 12 cm lungime pe fiecare parte și aproximativ 30 cm lungime împletituri.

Artizanat creativ cu împletituri din lână

Puneți toate firele de lână împreună și legați mijlocul cu o bucată de fire. Din acest punct central măsurați apoi lungimea dorită pentru mustață în ambele direcții și, de asemenea, legați aceste părți împreună cu firul. Apoi luați baza pentru barbă de mai devreme și coaseți atât mijlocul mustății, cât și cele două capete. Apoi, puteți împleti firele agățate.

Tinker barba

Cravată de lână pentru o barbă pitică de lux

Tot ce lipsește este restul bărbii. Și pentru aceasta veți avea nevoie de o mulțime de fire de lână. Gândiți-vă din nou cât de mult ați dori să fie barba (92 cm în exemplu), dublați lungimea și tăiați firele. Este mai bine să alegeți o lungime mai mare pe care apoi o puteți scurta. De asemenea, rețineți că barba ar trebui să fie conică la capăt, iar părțile laterale vor trebui tăiate în ambele sensuri.

Barbă pitică pentru un costum tematic de Halloween

Părul de barbă se obține prin înnodarea a două sau trei fire în același timp la baza barbei (în funcție de cât de groasă ar trebui să fie barba). Mai întâi așezați cele două sau trei fire împreună și apoi îndoiți capetele împreună astfel încât să se creeze o buclă în mijloc. Apoi, înfășurați bucla în jurul bazei barbei și, așa cum se vede în instrucțiuni, legați firele în jurul bazei trăgând capetele prin buclă. Continuați să faceți acest lucru până când se termină barba. În cele din urmă, puteți împleti o a treia împletitură în mijloc.

Faceți o barbă din hârtie pentru costumul de lemnar

Faceți o barbă - idei pentru o barbă plină în maro sau alb pentru lemnari

Clasicul lemnar este cunoscut pentru barba lui plină și îl puteți face din hârtie simplă, printre altele. Fie că sunteți brunetă, roșcată sau blondă – cu culoarea potrivită a hârtiei, puteți crea o barbă care să se potrivească perfect nevoilor dumneavoastră. Și în acest scop nici nu aveți nevoie de materiale speciale. Probabil că aveți deja tot ce aveți nevoie acasă.

 • Confecționează carton în orice culoare
 • stilou negru
 • Lipici
 • Spatulă din lemn

Luați cartonul de ambarcațiuni și tăiați o mustață și o barbă plină. Puteți contura barba cu creionul negru, astfel încât cele două elemente să intre în propriile lor mai târziu. Apoi lipiți mustața pe barba plină. Când trageți barba, puteți face marginea superioară curbată astfel încât să se creeze o mică gaură pentru gură atunci când o lipiți una peste alta. În cele din urmă, lipiți spatula de lemn pe spatele bărbii pentru a obține un mâner. Alternativ, puteți utiliza o bandă de cauciuc și legați barba în jurul capului sau atașați-o la urechi ca o mască.

Bacsis: Dacă îți place și barba albă din poza de mai sus, poți face barba cu vată. Pentru a face acest lucru, procedați mai întâi ca pentru barba maro, după care proiectați baza de carton cu bile de bumbac.

Tinker beards yourself – barba falsa din blana sintetica

Fă-ți o barbă din blană falsă - sfaturi pentru a o face singur

O barbă falsă din blană artificială arată destul de autentică. Acest material este deosebit de grozav pentru o barbă pitică. Dar se potrivește și cu alte idei de costume și puteți adapta cu ușurință lungimea bărbii la dorințele dvs. sau la costumul planificat. Iată de ce aveți nevoie dacă doriți să faceți o barbă ca aceasta:

 • 1 bucată de blană falsă
 • Foarfece textile
 • Adeziv fierbinte și pistol
 • Banda elastica

Instrucțiuni pentru realizarea personală a unei bărbi artificiale pentru costum

Astfel puteți face barba: Tăiați blana artificială într-o dimensiune mai mare decât doriți ca barba să fie mai târziu. Este important să fiți atenți atunci când tăiați să nu tăiați blana în acest proces. Pentru a face acest lucru, împrăștiați părul din blană și tăiați-l de-a lungul liniei libere dintre părul creat în acest proces. Apoi tăiați blana sintetică astfel încât să se înfundeze în partea de jos (sau alegeți orice altă formă de barbă doriți). În partea de sus tăiați din nou o curbă. Dar adăugați și perle (prezentate în ghidul de imagine de mai sus).

Faceți-vă personal accesorii pentru costume - barbă DIY pentru copii și adulți

Acum ai nevoie de o gaură pentru gură. Din nou, nu uitați să lăsați mai întâi părul de blană și să nu-l tăiați accidental. Gaura ar trebui să fie la aproximativ un centimetru de partea de sus (sau să măsoare distanța dintre nas și gura potențialului purtător pentru a determina distanța corectă) și să fie suficient de mare pentru a putea respira ușor prin ea.

Creați-vă propriile costume pentru Halloween sau Mardi Gras cu barbă

Dacă atașați încă o bucată de blană de 2,5 cm puțin deasupra marginii acestei găuri, barba va arăta puțin mai reală. În cele din urmă, tot ce trebuie să faceți este să măsurați lungimea corectă pentru banda elastică și apoi să o lipiți de perle. Ați terminat și puteți arăta cu mândrie costumul cu barbă.

Fa-ti propria barba cu farfurii de hartie si hartie

Barba spiridușului care clipește cu hârtie portocalie și farfurie de hârtie

Dacă mai aveți câteva farfurii de hârtie acasă, le puteți folosi și dacă doriți să vă faceți barbă. Această idee de artizanat este atât de ușoară încât chiar și copiii se pot alătura. Acest exemplu nu are mustață, care este tipic pentru barba goblinilor irlandezi. Deci, ce zici de a te îmbrăca ca așa-numitul spiriduș? De asemenea, poți purta o perucă pe măsură.

 • Farfurie de hartie
 • hârtie artizanală roșie
 • Lipici
 • Cauciucuri
 • Perforator
 • foarfece

Tăiați placa în jumătate și tăiați fundul dintr-una din jumătăți, astfel încât să obțineți marginea plăcii. Țineți această margine de față și scurtați-o puțin dacă este necesar (capetele ar trebui să fie puțin sub urechi). Faceți găuri în ambele capete și legați strâns benzile elastice. Puteți utiliza apoi buclele obținute pentru a fixa barba pe urechi ca o mască.

Creați-vă propriile costume din hârtie cu copiii

Acum decupați aceleași benzi din hârtia de construcție. Îndoiți un capăt cu un creion și lipiți celălalt capăt de marginea plăcii. Pentru al doilea rând veți avea nevoie de benzi mai scurte și, dacă doriți, puteți adăuga un al treilea rând mai scurt după aceea. Apropo, în loc de benzi de hârtie, puteți folosi și fire de lână, curățătoare de țevi și orice alt material dacă doriți să faceți această barbă.

Faceți o barbă cu materiale simple, cum ar fi lână, blană artificială și hârtie