Idei meșteșugărești

Țesutul a fost ușor cu copiii – 3 proiecte DIY cu instrucțiuni simple

Țesut cu copii-cadru-fir-colorat-idee-colorat

Țesutul este o artă tradițională, artizanală, care poate fi adaptată și copiilor. Poate suna dificil, dar este relativ inofensiv și funcționează bine ca un exercițiu de dexteritate a degetelor. Acea Țesutul cu copii promovează abilitățile motorii fine și disponibilitatea naturală de a învăța. În plus, există accesorii cu adevărat drăguțe, cum ar fi covoare mici și cârpe, care pot fi folosite ca decor sau în casa păpușii.

Cunoașteți arta tradițională a țesutului – țesutul cu copiii

Țesut cu copii -instrucțiuni-decor-perete-agățat-fire

Atunci când țeseți un cadru special din lemn și cel puțin două fire. Urzeala și capătul sunt încrucișate în unghi drept – firele de urzeală formează purtătorul, iar firele de capăt sunt trase unul după altul de la o parte la alta, pe toată lățimea țesăturii. Rezultatul este o bucată de țesătură.

Învață să țese pe războinici de lemn

Țesut cu copii -instrucțiuni-cadru din lemn-artizanat-fă-te-singur

Un țesut de lemn foarte simplu este folosit pentru țesutul cu copiii. Aceasta constă dintr-un cadru din lemn și două tije metalice. Vă recomandăm să folosiți fire de urzeală pentru țesut. Lana funcționează și ea, dar suprafața sa aspră o face puțin mai complicată de manevrat.

Învățarea țesutului – instrucțiuni pentru copii

Țesut cu copii -instrucțiuni-cadru de lemn-fire-gri-pufoase

Tijele metalice care aparțin setului sunt introduse în primele goluri și strânse cu șuruburile mici. Apoi, războiul este acoperit. Mai întâi înnodează începutul firului într-un colț și apoi trage-l prin toate golurile. Treceți firul prin primul spațiu și apoi către cel opus. Întregul lucru se repetă mereu, atât timp cât războiul este complet acoperit.

Învață țesutul tradițional alături de copii

Țesut cu copii -instrucțiuni-clipe-idei-rame din lemn-fă-te

Când acoperiți războiul, asigurați-vă că firul este suficient de strâns. La final se înnodă și se taie cu foarfeca. Apoi se poate trece la țesutul propriu-zis. Aveți nevoie de fire de orice culoare, un ac gros sau ac de răsucire, o barcă și un pieptene. Firul care este destinat țesutului este rulat mai întâi pe navetă și capătul său este atașat la unul dintre numeroasele colțuri ale cadrului. Prin urmare, va începe și procesul de țesut.

Realizarea personală a țesăturilor textile – țesutul cu copiii 

țesut-cu-copii-instrucțiuni-combinând-culorile-firului-cadrului-lemnului

Începeți să țeseți la tija metalică și să o țeseți în ea. Următorul fir de fir este sărit peste și naveta este trecută peste el. Apoi împingeți naveta sub următorul fir și săriți din nou pe următorul. Schimbarea sus-jos se repetă atât timp cât se ajunge la cealaltă parte. Începeți aceeași procedură în cealaltă direcție.

Țesutul cu copii – închideți țesături făcute de sine

țesut-cu-copii-instrucțiuni-fă-te-singur-de-a-juca-fire

După fiecare rând, firul țesut este împins în jos cu ajutorul pieptenei și scurt tras în lateral pentru a strânge firul. Dacă doriți să exersați puțină creativitate, pot fi încorporate mai multe culori. Pentru aceasta aveți nevoie de mai multe bărci. Pentru a crea dungi uniforme, trebuie să păstrați aceeași distanță între ele.

Artizanat cu fire pentru copii – învață să țese

țesut-cu-copii-instrucțiuni-cadru-fir-pompom

În cele din urmă, piesa de țesut este tensionată. Mai întâi slăbiți barele metalice și scoateți încet și cu grijă piesa de prelucrat din război. Este mai bine să începeți pe o parte lungă și apoi să aveți grijă de cealaltă. Toate capetele deschise trebuie acum înnodate, astfel încât materialul să nu se mai poată deschide.

* Proiect DIY de Molly Moo Crafts

Țesutul cu copiii pe războinici de carton de casă

țesut-cu-copii-instrucțiuni-carton-carton-claxonat

Procedați în mod similar dacă nu este disponibil un război de lemn. Apoi faci unul din carton. Este recomandabil să folosiți fir subțire și un ac de răsucire. Acest mod de lucru funcționează bine pentru bucăți de țesut relativ mici. Pentru produsele mai mari aveți cu siguranță nevoie de un cadru robust din lemn, potrivit în special pentru țesut.

Țesut ușor cu copii – materiale și instrumente 

țesut-cu-copii-instrucțiuni-de-realizare-de-carton-cadru

Ce este cerut:

  • Foarfece și tăietor
  • carton robust
  • banda adeziva
  • Acul de răsucire
  • fire subțiri
  • Fire pentru țesut

Țesutul pe un război de carton de casă – instrucțiuni pentru copii

țesut-cu-copii-cadru-carton-face-te-singur-carton

Tăiați o bucată de carton în funcție de dimensiunea dorită a piesei de țesut. Faceți fante mici cu tăietorul pe ambele părți lungi ale cartonului. Trebuie să măsurați exact distanța dintre ele. Apoi luați firul subțire și trageți-l prin toate fantele alternativ. Aceasta creează firele de urzeală. Ar trebui să lăsați puțin spațiu dedesubt, astfel încât țesutul să fie mai ușor.

Țesutul cu copii – faceți mai întâi un război, apoi puteți începe să țeseți

țesut-cu-copii-instrucțiuni-cadru-carton-carton-tinker

După ultima fantă, tăiați firul de urzeală și înnodați-l pe partea inferioară a cartonului și fixați-l cu o bucată de bandă adezivă. Acum puteți începe să țeseți. Luați o bucată lungă de gran și filetați-o în ac. Apoi trageți firele de urzeală în sus și în jos, în sus și rotunjite. Între timp, trebuie să împingeți țesătura în jos cu degetele, astfel încât să se creeze o structură densă și uniformă.

Artizanat cu fire pentru copii – o bucată de țesut 

țesut-cu-copii-instrucțiuni-fă-te-singur-de-a-juca-fire-de-carton

Când ați terminat de țesut și piesa este deja terminată, întoarceți cadrul și tăiați firele din mijloc pe partea inferioară. Scoateți firele adiacente din fante și înnodați-le împreună cu două persoane. Scurtați capetele rămase ale firului. În cele din urmă, firele de început și de sfârșit sunt cusute pe revers.

Țesutul cu copii – faceți singuri o mică bucată de țesut pentru casa de păpuși

țese-cu-copii-confecționează-covoare-păpuși-fă-o-singur

Piesa de țesut poate fi atașată la o ramură și închisă ca un mic decor de perete. Sau poate servește pur și simplu ca o pătură mică sau un covor colorat pentru o păpușă sau o mică jucărie de peluză.

* Proiect DIY de Realizat de Joel

O idee grozavă pentru țesut cu copii – tutorial

țese-cu-copii-face-cercuri-rotunde-instrucțiuni-tu

Desigur, dimensiunea și războiul pot varia. Numărul de sloturi ar trebui să fie întotdeauna egal, astfel încât la final două fire de urzeală să poată fi întotdeauna înnodate împreună. În plus, firele convenționale pot fi înlocuite cu un cablu de țesătură auto-produs. Le puteți face cu ușurință din bucăți de țesături și tricouri vechi.

Țesutul într-un cerc cu copii – așa funcționează

țesut-cu-copii-instrucțiuni-cercuri-deco-fire-perle-colorate

Puteți înlocui acul de răsucire cu un bețișor pentru fire groase de lână sau pentru cablul de țesătură. Trebuie doar să-l străpungi pe o parte pentru a crea un ac lung cu un ochi gros. Pentru bucăți mari de țesut, unul este foarte confortabil de lucrat.

Țesutul este foarte distractiv pentru copii!

țesut-cu-copii-instrucțiuni-carton-cercuri-rotunde-deco

Pentru ca bucata de țesut să fie cu adevărat luxuriantă, puteți lucra în mici perle sau paiete atunci când țeseti. Procedura funcționează minunat nu numai cu fire sau lână, ci și cu toate resturile de țesătură, chiar și cu pungi de plastic și benzi de hârtie din duplicate vechi.

Țesut circular ușor cu copii

țesut-cu-copii-instrucțiuni-cercuri-carton-deco-tinker

O placă de hârtie este, de asemenea, potrivită ca război alternativ pentru țesutul circular, sau cartonul poate fi tăiat în cercuri.

Țesutul cu copii antrenează abilitățile motorii fine

țesut-cu-copii-cercuri-rotunde-instrucțiuni-de-clătit

Copiii își antrenează motricitatea fină în primii câțiva ani de viață, în joc. Acestea sunt o condiție prealabilă importantă pentru multe procese de învățare care au loc ulterior. Manevrarea în siguranță și dexteritatea manuală sunt acceptate atunci când se întind, împletesc și țes.

Artizanat cu fire și lână – învățarea țesutului pentru copii

țesut-cu-copii-făcând-cercuri-de-carton-rotunde-fă-te-singur

Micile exerciții și mini cursuri încurajează disponibilitatea naturală a copiilor de a învăța. Cu toate acestea, acestea ar trebui adaptate individual la vârsta și nivelul de performanță al copilului respectiv.

* Proiect DIY de Salut, minunat