Idei meșteșugărești

Creați-vă propria copertă de carte din țesătură sau hârtie și proiectați-o frumos – așa funcționează!

Copertele de cărți sunt un lucru cu adevărat util. În afară de faptul că ar trebui să protejeze cartea de influențe externe, ele pot fi, de asemenea, foarte frumoase să privească și să transforme fiecare carte într-o bijuterie unică. Toată lumea știe foliile care sunt folosite pentru a înfășura manualele pentru școală. Dar acesta nu este în niciun caz singurul material care poate fi folosit. Pentru următoarele instrucțiuni, hârtia și țesătura sunt, de asemenea, utilizate și decorate într-un mod foarte individual și arbitrar. Lasă-te inspirat și dă cărților tale coperte frumoase, pentru că noi îți vom arăta cum poți să creezi singur o copertă de carte.

Asigurați-vă o acoperire de carte din țesătură sau hârtie - instrucțiuni simple

Fă-ți singur o copertă de carte – așa se înfășoară o carte cu hârtie

Fă-ți singur o copertă de carte - așa înfășori o carte cu hârtie

Înainte chiar să începeți proiectarea, ar trebui să știți mai întâi să deschideți o carte în primul rând. Acest lucru este ilustrat minunat în instrucțiunile de mai sus. Este deosebit de ușor să lucrați cu hârtie. Odată ce cartea este înfășurată, puteți începe decorarea și proiectarea oricăror modele și motive.

Asigurați-vă că acoperiți cărțile cu culori

Asigurați-vă că vă acoperiți cărțile și proiectați-le cu culori - model geometric

O mare varietate de motive și modele pot fi proiectate cu vopsele simple. Pentru primul exemplu, veți avea nevoie și de bandă de hârtie pentru a lipi diferite zone de pe plic. Puteți crea orice design doriți atunci când proiectați coperta cărții.

Asigurați-vă cartea înveliți-o și vopsiți-o cu vopsele acrilice - mască cu bandă adezivă

Pur și simplu lipiți banda și vopsiți zonele libere cu vopsea acrilică. Lăsați vopseaua să se usuce scurt și scoateți banda. Repetați acești pași până când sunteți mulțumit de design.

Asigurați-vă că acoperiți o carte cu hârtie albă - model modern în culori vii

Faceți singuri stropi de vopsea pe coperta cărții

Creați stropi de culoare pe plicul de hârtie cu vopsele acrilice

Este și mai rapid și mai ușor să obțineți stropi de vopsea pe plic. Pentru a face acest lucru, puteți ridica vopseaua cu orice ajutor: perii de diferite dimensiuni sau o periuță de dinți, de exemplu pentru stropi mai fine. Ridicați vopseaua cu pensula și atingeți o altă perie sau creion peste plic. Proiectează orice domeniu dacă faci cartea acoperă-te în acest fel. Dacă utilizați o periuță de dinți, pur și simplu treceți degetul peste părul de lângă suprafața plicului, astfel încât stropirea să poată cădea pe plic.

Bacsis: Culorile neon sunt deosebit de eficiente pe un fundal negru.

Coperta de carte Tinker și vopsea cu o ștampilă făcută de sine

Proiectați coperta cărții cu o ștampilă auto-făcută cu fir

O bucată de lemn, șir și culori – de asta aveți nevoie doar dacă doriți să creați și să proiectați o copertă de carte în acest mod interesant. Înfășurați șirul în jurul bucății de lemn de mai multe ori și legați-l strâns. Partea în care nu există nod, vopsiți cu orice vopsea acrilică, după care o puteți transfera în carte cu ștampila. Puteți oricând să schimbați direcția și să proiectați întreaga carte sau, ca în exemplu, să acoperiți o jumătate în diagonală cu hârtie și să ștampilați doar cealaltă jumătate. Începeți cu cea mai deschisă culoare și terminați cu cea mai întunecată.

Bandă Washi

Asigurați-vă că cartea acoperă singuri cu bandă washi

Se poate face mult cu acest material de ambarcațiuni versatil. În primul rând, îl puteți folosi pentru a vă ajuta să vă înfășurați cartea în loc pentru a ține capacul în poziție. Pe de altă parte, modele frumoase și chiar motive într-un aspect pixel pot fi create cu bandă washi. Este nevoie doar de puțină imaginație. Deoarece banda adezivă este disponibilă într-o mare varietate de culori și modele, sunteți răsfățați pentru alegere!

Coperta de carte din țesătură cu și fără cusut

Idee fără cusut

Creați-vă propria copertă de carte din țesătură fără a coase

O copertă din țesătură este deosebit de durabilă și rezistentă și, prin urmare, este o modalitate excelentă de a vă proteja valoroasa carte de influențe externe (cu excepția umezelii). Pentru primul nostru tutorial, nici măcar nu trebuie să coaseți. Deoarece lipiciul este utilizat în locul unei cusături, trebuie să aveți grijă să nu pătați cartea cu lipici în timp ce lucrați. Iată cum puteți face singur acest tip de carte:

 • material
 • Lipici fierbinte sau lipici textil
 • foarfece
 • Cuțit pentru unt
 • opțional: spray adeziv

Coperte de cărți fără a coase din material - Adeziv cu adeziv spray

Tăiați pe toate părțile o bucată de țesătură cu aproximativ 1 până la 2 inci mai mare decât cartea deschisă. Regula este: Mai bine să faci mai mult decât prea puțin, pentru că poți oricând să tai mai târziu. Dacă țesătura este încrețită sau încrețită, este recomandabil să o călcați. Dacă doriți, puteți lipi țesătura de carte. În acest fel, veți obține o copertă de carte mai fermă, care nu va aluneca. Cu toate acestea, dacă doriți să încheiați manualele sau să utilizați plicul temporar, săriți peste acest pas:

Instrucțiuni de artizanat pentru începători - copertă de cărți din țesături fără cusut

Întindeți țesătura și marcați centrul (unde doriți să fie coloana vertebrală a cărții). Pe un covor, pulverizați mai întâi partea din spate a cărții și așezați-o pe partea dreaptă a țesăturii. Coloana vertebrală a cărții este pe linia centrală. Acum pulverizați și fața cărții, desfășurați-o și lipiți țesătura în loc.

Daca esti nu vreau să rămân, pur și simplu poziționați cartea în mijlocul țesăturii. Apoi tăiați în partea proeminentă de pe coloana vertebrală a cărții din stânga și din dreapta.

Pentru lipire: Puneți adeziv fierbinte pe partea lungă proeminentă, pliați-l și lipiți-l de carte. Apoi repetați acest pas cu cele două laturi mai scurte din partea de sus și de jos.

Idee de artizanat simplu pentru cărți și caiete - creați-vă propriile plicuri

Ai vrea materialul nu te lipi direct de carte, rabatați partea lungă și fixați-o temporar. Puneți adeziv între straturile de țesătură din cele două colțuri exterioare și apăsați cele două straturi împreună. Acum marcați locurile de pe paginile scurte în care vor fi cutele atunci când le îndoiți spre interior și luați cartea. Îndoiți părțile laterale și călcați cutele. Puneți cartea înapoi, îndoiți țesătura spre interior și lipiți-o în colțul în care țesăturile laturilor lungi și scurte sunt una peste alta (în colțuri).

Îndoiți cărțile fără a coase - creați tivuri fără cusături și lipici

Repetați pașii și pentru cealaltă parte. Acum, doar cele două bucăți de țesătură proeminente rămân pe coloana vertebrală a cărții. Pur și simplu introduceți acest lucru în cavitatea coloanei vertebrale a cărții. Puteți folosi un cuțit pentru unt sau orice alt obiect pentru aceasta. Dacă doriți, puteți fixa această bucată de țesătură și cu puțin adeziv.

Plic textil DIY cu doar câteva picături de lipici

Coaseți coperta cărții

Cusut o copertă de carte - un ghid simplu de cusut pentru începători

 • material
 • Mașină de cusut
 • Pinii

Așezați bucata de țesătură în fața dvs. (partea stângă în sus) și cartea deschisă deasupra. Măsurați o distanță de aproximativ 1,3 până la 2 cm în partea de sus și de jos și aproximativ 9 până la 10 cm în dreapta și în stânga. Marcați distanțele și apoi tăiați țesătura. Îndoiți marginile la aproximativ 1/4 inch, fixați-le în loc cu știfturi și coaseți un tiv.

Tăiați țesătura, coaseți tivul și creați buzunare pentru coperta cărții

Așezați cartea pe material și pliați peste paginile din dreapta și din stânga. Fixați țesăturile în loc, dar asigurați-vă că există încă suficient spațiu pentru a închide cartea și coperta. Coaseți cele două straturi împreună de-a lungul tivului pentru a face buzunarele pentru coperta cărții.

Fă-ți propria copertă de carte din fetru cu o bufniță

Decorați coperțile cărților cu motive din pâslă - șablon pentru bufniță

Realizarea de huse de cărți din pâslă are avantajul că poți decide singur dacă preferi să lipiți sau să coaseți materialul. Faptul că îl puteți lipi este deosebit de avantajos dacă doriți să decorați plicul cu motive, ca în exemplul de mai sus. Lipirea economisește mult timp. Aflați cum puteți face ca această carte să se acopere cu o bufniță:

 • Simțit în orice culoare
 • Ata de brodat dacă doriți să coaseți sau să lipiți dacă nu
 • foarfece
 • creion
 • o carte
 • Șablon (vezi sfârșitul articolului)

Ideea simplă și drăguță pentru un plic din fetru

Imprimați șablonul pentru bufniță, decupați elementele individuale și transferați țesăturile din pâslă. Tăiați și aceste elemente și coaseți-le după cum urmează: pe un pătrat mic, coaseți mai întâi corpul bufniței, apoi burta, aripile și cercurile mari pentru ochi, apoi albul pentru ochi și cioc și, în cele din urmă, pupilele negre.

Apoi, poți face cartea să acopere singur. Aveți nevoie de o piesă care este cu câțiva milimetri mai mare decât cartea deschisă. Veți avea nevoie apoi de o piesă din care veți realiza cele două buzunare pentru coperta cărții. Înjumătățiți această piesă. Acum ia bucata mare de fetru si coase bufnita pe fata. Întoarceți-l, apoi coaseți bucățile mici în loc pentru a obține buzunarele. Ați terminat!

Bacsis: Cusătura grosieră conferă designului un farmec aparte. Cu toate acestea, dacă nu doriți să coaseți plicul, pur și simplu folosiți lipici oriunde ar fi în mod normal cusătura.

Cu catifea

Proiectează o carte elegantă cu catifea ca idee pentru o carte de oaspeți

Înveliți coperta cărții cu lipici

Periați cartea cu lipici și lipiți catifeaua strâns în loc

Lipiți țesătura de catifea în loc, împăturiți-o și fixați-o cu lipici și cleme

Tăiați în exces de țesătură, aplicați clei și fixați cu cleme pentru a se usca

Carte elegantă cu catifea de culoare albastră

Creați-vă propria copertă de cărți din catifea în albastru elegant - așa se face

Șablon pentru bufniță