Idei meșteșugărești

Cele mai bune idei de aluat de sare de Crăciun pe care să le încercați anul acesta

Doriți să faceți ceva creativ în perioada premergătoare Crăciunului? Am colectat exact ideile potrivite pentru dvs. Este nevoie doar de câteva obiecte de uz casnic și puțină îndemânare. Lasă-te inspirat de ideile noastre de aluat de sare de Crăciun! Fie că sunt pandantive drăguțe de Crăciun, figuri mici de Crăciun, suporturi de lumânări frumoase sau cadouri imaginative de la copii – există ceva pentru toată lumea aici!

Faceți pandantive de Crăciun din aluat de sare

Realizați singuri ornamente frumoase pentru pomul de Crăciun

Cele mai populare idei de aluat de sare pentru Crăciun sunt, fără îndoială, pandantivele de Crăciun pentru brad. Ii poti da orice forma doresti si o poti adapta la decoratiunile de Craciun disponibile. Puteți folosi desigur tăietoarele pentru a crea cifre, dar nu vă faceți griji dacă nu aveți una. Deoarece ornamentele frumoase pot fi decupate și cu obiecte de uz casnic, cum ar fi ochelarii sau pur și simplu decupate cu un cuțit.

Rețetați aluatul de sare pentru instrucțiuni de fabricare

Acum ajungem la rețeta aluatului de sare. Veți găsi diferite variante pentru aceasta, clasicul format din făină, sare și apă într-un raport de 2: 1: 1. Dar am ales o rețetă mai bună, care este minunat de potrivită pentru modelarea și modelarea diferitelor figuri. Iată ingredientele necesare:

  • 4 căni de făină
  • 1 cană de sare
  • 1 1/2 căni de apă caldă

Rețeta merge foarte repede. Mai întâi amestecați bine făina și sarea într-un castron. Apoi adăugați încet apă, amestecând continuu, și frământați ingredientele într-un aluat neted, astfel încât aluatul să nu se lipească de mâini. complet!

Instrucțiuni pentru utilizarea tăietorului de aluat de sare de Crăciun

În pasul următor, așezați o bucată de hârtie pergament pe suprafața de lucru, puneți o parte din aluatul de sare în mijloc și așezați o altă foaie de hârtie pergament deasupra. Apoi întindeți aluatul gros de aproximativ 3 până la 5 milimetri cu un sucitor. Îndepărtați foaia superioară de hârtie pergament și tăiați etichetele cu forme adecvate pentru biscuiți. Îndepărtați excesul de aluat, decorați figurile după cum doriți și puneți o gaură în fiecare pandantiv cu o paie de băut sau o frigăruie, astfel încât să o puteți închide mai târziu.

Instrucțiuni pentru a face singuri etichete de aluat de sare pentru Crăciun

Desigur, nu puteți decora etichetele de aluat de sare și le lăsați așa cum sunt, dar cu câteva modele și motive pe ele, cu siguranță arată mai frumos. Puteți crea modele frumoase cu obiecte de uz casnic, cum ar fi furculițe, frigarui de lemn, paie de băut etc. După ce ați terminat de decorat, transferați hârtia de copt cu matrițele pe o foaie de copt și coaceți pandantivele aproximativ 1 oră la 150 ° C. Au terminat când se întăresc și încep să se bronzeze puțin. Nu vă faceți griji, însă, pentru că vor fi pictate în pasul următor. Pentru a face acest lucru, ar trebui să lăsați remorca să se răcească complet și abia apoi să o pulverizați cu vopsea albă spray.

pandantiv din aluat de sare vopsit de Crăciun

Dacă vopseaua este deja uscată, ajungem la cea mai amuzantă parte – pictarea! Puteți alege fie culori clasice de Crăciun precum roșu și auriu, fie creați propria combinație de culori. Nu există limite pentru creativitatea ta. Dacă aveți copii, puteți participa bineînțeles. Lăsați culorile să se usuce complet înainte de a atârna decorațiunile de brad de la brad sau de a le împacheta drept cadou.

Decorează pandantive frumoase de Crăciun cu tehnica șervețelului

Pandantiv de Craciun din aluat de sare decorat cu tehnica servetelului

O altă modalitate de a decora artizanatul aluatului de sare este tehnica șervețelului. Puteți utiliza șervețele cu orice motiv și puteți transfera motivele pe figuri folosind lipici pentru șervețel. O metodă simplă, dar originală de decorare.

Alegeți motive potrivite pentru Crăciun din șervețele

idei originale pentru Crăciun decorați cifrele din aluat de sare cu șervețele

Transferați motivele în figurile de aluat de sare cu adeziv decupaj și lac și sigilați-le

Utilizați tehnica șervețelului pe cifrele de aluat de sare

Faceți ghirlandă stea de Crăciun

faceți o ghirlandă simplă de aluat de sare și sfoară de Crăciun

Cu ideile de aluat de sare pentru Crăciun puteți face decorațiuni frumoase de Crăciun. Puteți face chiar și o ghirlandă de stele din câteva stele, pe care le proiectați cu ajutorul tăietorilor dvs. de biscuiți și, de exemplu, cu un cablu de iută. Fie că lăsați stelele așa cum sunt sau le vopsiți în orice culoare depinde de stilul decorațiunilor dvs. de Crăciun.

Ghirlanda DIY pentru Crăciun realizată din figuri de aluat de sare și lumini de zână

O ghirlandă de stele cu lumini este și mai atmosferică. Pentru a face acestea, ar trebui să înfășurați stelele finite din aluat de sare cu o sârmă de lumini de zână. Puteți folosi această ghirlandă pentru a decora pomul de Crăciun sau căminul, de exemplu.

Idei de aluat de sare pentru Crăciun: o casă luminată

Faceți o căsuță strălucitoare din aluat de sare pentru Crăciun

Cui nu-i plac luminile atmosferice și decorațiunile frumoase? Cu această idee, le primești pe amândouă. Este necesară puțină îndemânare și răbdare pentru casa luminată din aluat de sare, dar rezultatul merită cu siguranță. Vă arătăm cum să o faceți!

Pasul 1: Întindeți aluatul, tăiați părți din casă și coaceți

Instrucțiunile fac căsuțe din aluat de sare

Pregătiți mai întâi aluatul de sare și lăsați-l să aibă o grosime de aproximativ 3 milimetri. Apoi, aveți nevoie de un șablon pentru piesele casei (le puteți găsi mai jos), astfel încât casa să iasă bine. Decupați părțile casei conform șablonului. Folosiți freze mici pentru a tăia o ușă și orice alte figuri, astfel încât lumina să poată străluci ulterior din casă în anumite locuri. Puneți aluatul rămas deoparte. Acum coaceți piesele casei timp de 1 oră la 100 ° C.

Pasul 2: asamblați casa

Tinker cu aluat de sare ca o casă de Crăciun

Când elementele se răcesc, începeți să le lipiți împreună. Pentru aceasta puteți folosi fie apa și masa de sare rămasă, fie pur și simplu lucrați cu adeziv fierbinte. Cu toate acestea, cu adezivul fierbinte, rezultatul final nu ar arăta la fel de frumos.

Pentru a asambla casa cu apă, acoperiți mai întâi fiecare margine cu apă. Puneți un strat de aluat de sare deasupra, periați din nou cu apă și lipiți-vă împreună. Începeți cu podeaua și cei patru pereți. Înainte de a lipi acoperișul, neteziți toate îmbinările perindu-le cu apă și frecându-le cu degetul.

Pasul 3: Lăsați aluatul sărat să se întărească și vopsiți

Idei de aluat de sare pentru casele de vopsit DIY de Crăciun

Puneți casa pe o foaie de copt și coaceți din nou. De data aceasta la 150 ° C timp de aproximativ o oră. Sprijiniți acoperișul cu scobitori pentru a preveni alunecarea accidentală. După coacere și răcire, casa poate fi șlefuită cu șmirghel sau vopsită imediat. Vopselele acrilice sunt cele mai bune pentru acest lucru. Casa ar trebui să se răcească complet înainte de a picta. În cele din urmă, puneți o lumină de lumină sau un șir de lumini în casă pentru ao transforma într-un felinar de Crăciun.

Șablon imprimabil gratuit pentru casa de aluat de sare

Șablon de casă de aluat de sare pentru imprimat

De asemenea, puteți face decorațiuni frumoase pentru brad din părțile individuale ale casei

Tinker și vopsea case mici ca remorci de Crăciun

Realizați un suport de lumină pentru pom de Crăciun din aluat de sare

Tinker și decorați suportul de lumânări pentru pomul de Crăciun din aluat de sare

Alte idei de aluat de sare pentru Crăciun pot fi adaptate conform aceluiași principiu ca și pentru casa iluminată. De exemplu, cum găsești acest mic pom de Crăciun pe care îl poți aprinde cu o lampă de ceai? Pentru a-l realiza, aveți nevoie doar de un sfert de cerc ca șablon și de puțină apă pe care să lipiți.

Suport pentru lumânări DIY din aluat de sare de Crăciun

Spirală de advent Tinker cu aluat de sare

Idei de aluat de sare pentru suporturi de lumânări de Crăciun Lumânări de Advent

Deși sezonul Adventului a început deja, puteți face și o frumoasă spirală de Advent. Acest lucru va fi cu siguranță folosit și anul viitor, deoarece materialul este cu adevărat durabil dacă este depozitat corect. Spre deosebire de coroana Advent, spirala Advent are 24 de goluri – una pentru fiecare zi de decembrie până la Crăciun. Lumânările sunt de obicei așezate în adâncituri, dar lucruri mici, cum ar fi stele, pietre sau alte obiecte decorative, sunt, de asemenea, potrivite pentru acest lucru. Pentru a face spirala Adventului, ar trebui să întindeți aluatul de sare într-o rolă mare și apoi să formați o spirală din ea. În cele din urmă, apăsați golurile cu un inel mic sau cu degetul arătător și lăsați spirala Adventului să se usuce bine.

Idei de aluat de sare pentru Crăciun: faceți figuri de înger

Faceți și vopsiți îngeri din aluat de sare de Crăciun

Deoarece aluatul de sare este similar cu lutul de modelat, poate fi folosit și pentru a crea figuri minunate. Mai jos este un ghid pas cu pas despre cum să creezi un înger. Îngerul este un simbol popular de Crăciun și este potrivit atât pentru decorațiunile de Crăciun, cât și ca cadou. Nu uitați să pictați figurile terminate după ce s-au întărit. Acest lucru îi face și mai frumoși.

Idei de aluat de sare pentru Crăciun: Fă-ți singur îngerii

Idei de aluat de sare pentru instrucțiuni de confecționare a îngerilor de Crăciun

Șabloane gratuite pentru înger făcute din aluat de sare

Idei de aluat de sare șabloane de Crăciun pentru a te amesteca cu îngerii

Idei de aluat de sare pentru Crăciun cu mână și amprentă

Idei pentru decorarea amprentei și a amprentelor aluatului de sare

Una dintre cele mai populare idei care pot fi create din aluatul de sare sunt fără îndoială suvenirurile cu mâini și amprente ale copilului. Acestea sunt, de asemenea, perfecte ca pandantive pentru brad și pot fi transformate în cele mai populare simboluri ale Crăciunului. La fel de? Cu vopsea, pensulă și puțină creativitate. Există trei exemple disponibile în imagine, dar sunt posibile și alte idei.

Amprente de mână pe aluatul de sare ca cadouri de Crăciun

Cadourile din aluat de sare Crăciunul face copii cu amprentă manuală

V-am arătat deja câteva idei pentru cadouri de Crăciun de casă pe care le puteți încerca chiar și cu cei mai mici copii, cum ar fi o ramă de tablă din aluat de sare sau suporturi drăguțe de lumânări. O altă opțiune excelentă pe care bunicii și-ar dori cu siguranță sunt aceste amprente colorate ale mâinilor copiilor. Sunt foarte ușor de realizat și cu o panglică frumoasă din satin ca pandantiv obții o notă elegantă.

O idee originală: face amprente de mână în mănuși

Mănuși de suvenir cadou de Crăciun cu amprentă de mână a copilului

Realizați un pandantiv de Crăciun cu imprimeu la labă

Fulg de zăpadă cu imprimeu labe de câine ca decor de pom de Crăciun

Este prietenul tău cu patru picioare ca un copil pentru tine? Apoi, desigur, puteți face și ornamente frumoase pentru pomul de Crăciun cu amprenta labei sale. Acestea sunt la modă chiar acum și vor fi o amintire plăcută pentru animalul dvs. de companie după câțiva ani.

Așa funcționează: Apăsați laba câinelui pe aluatul de sare și tăiați orice formă

Pandantiv fulg de zăpadă cu imprimeu labe din aluat de sare

Decorează pandantivele de Crăciun cu amprente labe cu sclipici

Realizați singuri decorațiuni originale de Crăciun cu ajutorul imprimeului labei unui câine

Faceți etichete cadou din aluat de sare

Creați-vă idei de aluat de sare pentru etichetele cadourilor de Crăciun

Doriți să înfășurați și să etichetați frumos cadourile de Crăciun pentru cei dragi? Aluatul de sare vine din nou în ajutor. Micile fursecuri cu aluat de sare nu numai că arată frumos pe pomul de Crăciun, ci sunt perfecte și ca etichete mici de cadou. Pur și simplu introduceți panglica prin gaură și legați-o în jurul cadoului. Aceste forme de aluat de sare pot fi etichetate și personalizate de minune.

Realizați etichete cadou personalizate din aluat de sare cu tăietori de scrisori

Creați idei de aluat de sare pentru scrisorile de Crăciun, ca etichete cadou

Decorați pandantive din aluat de sare cu ștampile

mici cadouri de Crăciun făcute din aluat de sare etichete de Crăciun Crăciun fericit

Idei de aluat de sare pentru Crăciun pentru obiecte de artizanat cu copii

Realizarea unei trestii de bomboane din aluat de sare cu un copil pentru decorațiunile de Crăciun americane

Cel mai bun lucru despre aluatul de sare este că materialul este bun și pentru lucrările de artizanat cu copiii. Celor mici le place în mod deosebit să frământe și să decupeze. Iată o altă idee drăguță pe care copiii s-ar bucura. Bomboanele de bomboane sunt un decor clasic de Crăciun în SUA, dar se bucură și de o popularitate din ce în ce mai mare în această țară. Înainte de a face acest decor frumos, ar trebui să împărțiți aluatul de sare în două și să colorați jumătate cu colorant alimentar roșu. Atunci este rândul copiilor.

Sperăm să vă bucurați de ideile noastre de aluat de sare de Crăciun!

Faceți-vă singuri pandantive colorate de Crăciun din aluat de sare