Idei meșteșugărești

Ce să faci de Paști pentru copiii de la 3 ani – Ce zici de aceste 11 instrucțiuni?

Paștele se apropie și în timpul actualului carantină Corona ar fi o idee bună să te ocupi de idei meșteșugărești care se potrivesc cu subiectul, nu crezi? Dar nu este întotdeauna posibil să găsești ceva potrivit, mai ales pentru copiii mici. De aceea, am început să căutăm idei pentru obiecte de artizanat de Paști pentru copiii de la 3 ani și am găsit câteva instrucțiuni minunate, ușor de urmat. Dacă faci mai des obiecte de artizanat cu copiii tăi, vei avea chiar acasă materialele pentru majoritatea ideilor de artizanat.

Faceți marcaje pentru Paști pentru copiii de la 3 ani – pui origami

Faceți marcaje pentru Paști pentru copiii de la 3 ani - pui origami

Indiferent dacă este pentru cartea preferată a copilului sau ca cadou pentru tată, mamă sau bunici – un semn de carte distractiv este întotdeauna util. Un astfel de pui este, desigur, deosebit de potrivit pentru Paști. Dar puteți alege, de asemenea, o culoare diferită pentru hârtie și să faceți alte figuri. De exemplu, puteți face un iepuraș de Paște din hârtie albă, pentru care apoi tăiați o pereche de urechi.

Instrucțiuni pentru obiecte de artizanat de Paști pentru copiii de la 3 ani pentru marcajul origami

Puteți urma pașii pentru pliere din instrucțiuni. După cum puteți vedea, origami-ul este foarte ușor de făcut la Paști pentru copiii de la 3 ani, deoarece baza nu trebuie tăiată sau lipită. Puteți prelua elementele mai mici (aripi, ochi și cioc) dacă copilul dvs. este prea mic pentru ele. De altfel, în loc de ochi de hârtie, ochii tâmpitori pot fi de asemenea folosiți de minune.

Idei de artizanat pentru Paști pentru copii cu baloane

Meșteșuguri de Paște pentru copii de la 3 ani - idee amuzantă cu baloane colorate pictate ca ouă de Paște

Ai observat vreodată că baloanele au o formă foarte asemănătoare cu ouăle? Pictate frumos și răsturnate cu capul în jos, puteau trece cu ușurință ca ouă de Paște! Ideea perfectă pentru obiecte de artizanat de Paști pentru copiii de la 3 ani, nu crezi? Umflați baloanele și apoi lăsați copiii să le vopsească cu o pensulă și vopsea acrilică. Nu sunt reguli. Și dacă doriți, puteți construi un cuib uriaș și puteți pune ouăle de balon înăuntru. Dacă aveți heliu la îndemână, îl puteți agăța și undeva în cameră ca buchet. Dacă vă place să creați cu baloane, consultați acest articol pentru alte câteva idei.

Imprimați ouăle de Paște cu cartofi și faceți un coș de Paște

Meșteșuguri de Paște pentru copii de la 3 ani - Coș de Paște din farfurii de hârtie și ouă de Paște din hârtie

Această idee este potrivită și pentru obiecte de artizanat de Paști pentru copiii de la 3 ani. Tot ce trebuie să faceți este să evaluați care dintre sarcinile pe care le poate face copilul dvs. și pe care trebuie să le îndepliniți. Copiii de trei ani, de exemplu, pot imprima ouăle de Paște doar cu ștampila și culoarea pe hârtie, în timp ce copiii de patru și cinci ani le pot tăia și lipi. Dar asta este foarte individual. Ai nevoie:

 • 2 farfurii de hârtie
 • carton maro deschis
 • Culoare maro
 • cartofi
 • bandă
 • Adeziv fierbinte (numai pentru adulți; alternativ, alt adeziv pentru copii)
 • Culori pentru ouăle de Paște
 • carton alb
 • pensulă
 • foarfece
 • opțional: lipici sclipici și iarbă de Paște

Artizanat de Paști pentru copii de la 3 ani cu cartofi ca ștampilă pentru ouăle de Paște

Mai întâi vopsiți exteriorul plăcilor de hârtie maro și lăsați vopseaua să se usuce. Apoi lipiți plăcile împreună astfel încât să existe o cavitate și tăiați o treime din plăci. Apoi decupați benzi din carton maro deschis și lipiți-le pe o parte a coșului ca o grilă (mai întâi benzile verticale și apoi benzile orizontale sau invers).

Bacsis: Tăiați benzi lungi, lipiți-le pe loc și apoi pur și simplu tăiați excesul în loc să măsurați și să tăiați lungimile. Apoi lipiți o altă bucată de bandă pentru mâner. Coșul este gata și puteți face ouăle de Paște cu copii mici și copii mai mari, după cum urmează:

Tăiați un cartof în jumătate, apoi folosiți un cuțit pentru a sculpta orice tipare în el. Pentru a face acest lucru, puteți vopsi mai întâi pe model cu un stilou. Apoi aplicați orice culori ștampilei făcute de sine și imprimați ouăle colorate pe cartonul alb. Lăsați culorile să se usuce și, dacă doriți, urmăriți marginile modelelor cu adeziv sclipici. De îndată ce adezivul s-a uscat, puteți tăia ouăle, le lipiți împreună și le puteți pune în coș.

Meșteșuguri de Paște pentru copii de la 3 ani – ou de Paște în iarba din hârtie

Idei de artizanat pentru copii mici cu hârtie - ou de Paște în iarba din hârtie

Imprimați șabloane pentru ouă de Paști sau trageți manual ouă pe o foaie de hârtie. Apoi copiii colorează ouăle după cum le place. Desigur, sunt permise toate tipurile de culori (vopsele cu degetele, acuarele, vopsele acrilice, pixuri, creioane etc.) și orice model. Ouăle de Paște terminate sunt apoi tăiate. Din hârtie verde, decupați benzi late, apoi decupați un model în zig-zag pentru a reprezenta iarba. Vârfurile nu trebuie să fie și nu ar trebui să fie aceleași, deoarece la urma urmei, nici firele de iarbă nu sunt.

Realizați decorațiuni de masă cu copii mici de Paște

Apoi lipiți capetele benzii de iarbă împreună. Asigurați-vă că circumferința nu devine prea mare. Oul de Paște ar trebui să poată sta în iarbă și să nu alunece prin el. Obiectele meșteșugărești finisate sunt un decor minunat de masă pentru Paști și, de asemenea, minunat dacă doriți să încercați câteva idei de meșteșuguri pentru Paști la grădiniță.

Iepurașul și puiul de Paște realizat din curățătoare de țevi și bastoane de gheață

Ideea amuzantă de meșteșug cu bastoane de gheață și curățătoare de țevi - faceți iepurașul de Paște și lăsați-vă singur

 • Culori acrilice în alb și galben
 • Bastoane de gheață
 • hârtie galbenă și / sau albă
 • curățătoare de țevi albe și galbene
 • Ochii googly
 • stilou negru, portocaliu și roz
 • Foarfece, lipici

Vopsiți mai întâi bețele de gheață dacă faceți aceste figuri pentru Paști pentru copiii de la 3 ani și lăsați vopseaua să se usuce. Între timp, puteți tăia un cerc simplu din hârtia galbenă și un cerc cu iepure din hârtia albă. Cercurile nu trebuie să fie perfect modelate, dar puteți utiliza în continuare un obiect rotund ca șablon (de exemplu, rolă de bandă, o monedă etc.).

Folosiți pixurile pentru a desena un cioc sau gura și nasul unui iepure, precum și urechile, și lipiți pe ochii googly. Așezați bățul de gheață uscat în mijlocul unui curățător de țevi și înfășurați-l în jurul bastonului de câteva ori. Pe spate, cele două părți ar trebui să se încrucișeze întotdeauna pentru o prindere mai bună. Apoi formați bucle pe ambele părți pentru a reprezenta aripile sau labele iepurelui și continuați să înfășurați restul de curățare a țevii în jurul tijei.

Iepurașii de Paște fac obiecte de artizanat de Paște la grădiniță sau acasă

Instrucțiuni ușoare de bricolaj pentru copii mici - iepuraș roz de Paște dintr-o cană

 • Pahare de spumă
 • culoare roz
 • pensulă
 • hârtie albă și roz
 • stilou negru și roz
 • Ochii googly
 • curatator de tevi roz
 • pomponi roz
 • Foarfece, lipici, bandă

Vopsiți cana roz și lăsați vopseaua să se usuce. Între timp, puteți tăia urechile de iepure din hârtia roz și albă. Tăiați un curățător de țevi în jumătate și lipiți una din cele două jumătăți pe spatele fiecărei urechi. Puteți folosi bandă sau lipici pentru aceasta. Apoi lipiți ochii googly pe cană și folosiți pixurile pentru a vă vopsi gura și nasul. În cele din urmă, tot ce trebuie să faceți este să lipiți dispozitivele de curățat pentru urechi prin cană și să lipiți o bobolă pentru coadă pe spatele iepurașului. Artizanatul de Paști este gata!

Ouă simple de Paște din folie de aluminiu pentru copii mici

Înfășurați un ou de carton cu folie de aluminiu și proiectați-l după cum doriți

În funcție de vârstă, copiii pot ajuta la prepararea ouălor de Paște sau doar la vopsirea lor mai târziu. Tăiați un ou mare din carton și înfășurați-l în folie de aluminiu. Copiii pot desena apoi orice model cu pixuri impermeabile. Dacă doriți, modelele pot fi presate în folie în avans prin simpla desenare cu capacul stiloului. Modelele pre-desenate sunt apoi revopsite în culoare. Diferența este că așa modelele capătă textură.

Meșteșuguri de Paște pentru copii de la 3 ani – ghirlandă de iepurași cu pomponi

Faceți ghirlande de Paști cu pampoane pentru iepurași

O astfel de ghirlandă de Paște DIY nu numai că arată foarte drăguță, dar este, de asemenea, destul de ușor de realizat cu diferite opțiuni. Puteți pune hârtie sau urechi de iepuraș de pâslă pe pomponi și apoi atașați iepurașii la sfoară, sau puteți tăia figuri de iepure din hârtie și folosiți pomponii ca cozi. Ambele variante sunt frumoase. Culorile pot varia, de asemenea, după dorință. Nu numai pomponii din fir de lână sunt, de asemenea, potriviți, ci și din pâslă.

Urechi de iepure realizate din diferite materiale

Deghizare pentru copii cu urechi de iepure de casă ca accesoriu

O idee simplă pentru obiecte de artizanat de Paște sunt acele urechi de iepure pe care copilul tău le poate purta apoi oricând, dar sunt și excelente pentru un costum de iepure. În funcție de vârsta dvs., puteți utiliza diferite materiale cu care sunt mai mult sau mai puțin ușor de lucrat. Dacă doriți să faceți urechi pentru copii de la vârsta de 3 ani la Paște, de exemplu, este adecvat un dispozitiv de curățare a țevilor, care este pur și simplu îndoit în urechi și apoi atașat la o bandă de susținere. În loc de o bandă terminată, puteți îndoaie una din curățarea țevilor.

Un pic mai complicat și pentru copiii mai mari, urechile sunt din hârtie sau fetru. În partea de sus a instrucțiunilor puteți vedea un mod de a atașa fetru la bandă. Buclele de la dispozitivele de curățare a țevilor pot fi la rândul lor prevăzute cu o bucată de hârtie sau țesătură.

Faceți animale de Paște din linguri de lemn cu copiii de la 3 ani

Artizanat rapid și ușor cu linguri de lemn - iepuraș de Paște. Pui și găină cu pene

În funcție de animalele pe care doriți să le faceți, veți avea nevoie de materiale diferite. Dar altfel lingurile sunt super ușor de făcut la Paște pentru copiii de la 3 ani. Ai nevoie:

 • Lingura de lemn
 • vopsea acrilică albă sau galbenă pentru pui și pui, sau vopsea albă și gri pentru iepurași
 • Simțit în roz și alb și / sau gri pentru iepure
 • fetru portocaliu și / sau galben pentru ciocuri
 • pene albe și / sau galbene pentru pui și respectiv pui
 • Ochii googly
 • marker negru
 • foarfece
 • Adeziv fierbinte sau de altă natură

Vopseste lingurile in culorile dorite si lasa-le sa se usuce. Între timp, puteți pregăti celelalte elemente. Decupați triunghiuri pentru ciocuri și nasuri, precum și părțile pentru urechile de iepure și lipiți-le pe lingurile uscate. Adăugați ochii googly. Puteți decora spatele puiului și puiului cu pene, în timp ce desenați o gură pentru iepure cu creionul. De asemenea, puteți picta câteva gene pe animale.

Meșteșuguri de Paște pentru copii de la 3 ani – coroană simplă de ușă

Pompoane albe pentru o coroană drăguță de Paște DIY cu urechi de iepure

Tăiați un inel din carton care este mai îngust decât diametrul pomponilor, astfel încât să nu fie vizibil mai târziu. Puteți obține forma circulară, de exemplu, trasând contururile a două boluri sau farfurii de dimensiuni diferite. Apoi lipiți pomponi mari de-a lungul inelului. În cele din urmă, aveți încă nevoie de urechile de iepure, pe care le puteți tăia din hârtie sau fetru și lipiți pe spatele coroanei de flori. De asemenea, nu uitați să legați o panglică sau un șir între urechi, astfel încât să puteți agăța coroana ușii.