Idei meșteșugărești

Artizanat cu scoici de melc – 6 idei imaginative pentru mini-decorațiuni

Artizanat cu cochilii de melc-decor de nisip-mare-midie

Cojile de melci, dacă nu locuiește nimeni acolo, pot fi găsite gratuit în natură. Cojile de melci goale pot fi colectate în pădure, în grădină sau într-o vacanță pe malul mării. Le puteți găsi și în magazinele de artizanat pentru a le cumpăra. În scurt timp puteți petrece o după-amiază plăcută afară cu copiii în căutarea cojilor goale de melc. Cu puțină creativitate, pot fi create lucruri cu adevărat grozave, cum ar fi pandantive, bijuterii și decorațiuni de grădină. Vă vom îmbogăți în cele ce urmează cu idei minunate pentru realizarea cu cochilii de melc.

Artizanat cu cochilii de melc – Ce poți face singur cu cochilii de melc goale??

Artizanat cu scoici de melc - colorarea stilourilor mandala

Nu poți avea niciodată prea mult din ea pentru a lucra cu cochilii de melc. Colectează mici și mari, pentru că poți face ceva frumos din toate. Poate chiar ai adus cu tine niște melci de mare cu adevărat mari din ultima ta vacanță la mare. Ei găsesc noi utilizări ca vaze mici decorative sau mini ghivece de plante. Bijuteriile frumoase pot fi realizate din cele mai mici cochilii de melci. Cojile goale ale melcilor de grădină pot fi decorate, colorate și utilizate decorativ în casă.

Faceți decor cu cochilii de melc

Faceți obiecte de artizanat cu cochilii de melc-vopsiți-desenați-decorați

Înainte de a decora cojile de melc goale sau de a vă decora casa cu ele, este recomandabil să le curățați foarte bine. Lăsați-l să se înmoaie în apă călduță timp de 20-30 de minute, folosiți în curând o periuță veche și îndepărtați toate depunerile și murdăria. Când cojile de melc sunt frumoase și curate, lăsați-le să se usuce la aer. Abia atunci le puteți lustrui puțin cu șmirghel cu bob fin. Dar nu este necesar.

Culoarea în cochilii de melc frumos

Artizanat cu scoici de melc-mandala-colorare-decorare-idee cadou

Acum puteți trece la jocuri cu cochilii de melc. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu markere și pixuri permanente colorate. Acest lucru permite desenarea de forme și figuri detaliate și după ce vopseaua se usucă, desenul rămâne permanent. Pentru a face mica operă de artă mai permanentă, vă recomandăm să aplicați un strat de ojă clară sau ojă superioară după ce vopseaua s-a uscat complet sau după cel puțin 30 de minute.

tinere-scoici-melci-colorate-vopsea-colorate-decorative

Pentru a decora cojile de melc cu culori pestrițe, puteți folosi și vopsele acrilice sau oje vechi în diferite culori. Pentru ca stratul de vopsea să adere mai bine, este indicat să șlefuiți suprafața vasului puțin cu atenție. În cele din urmă, aplicați ojă transparentă pentru a face culoarea, dar și carcasa, mai durabilă.

Faceți lumânări cu cochilii de melc 

lumânare de decorare-scoică-coajă

Frumoasele și relativ mari cochilii goale de melci pot fi folosite ca lumânări într-un mod foarte decorativ. Acest lucru necesită ceară de lumânare și fitile cu lumânări cu suporturi metalice. Pentru a menține cojile de melc stabile, vă recomandăm să folosiți o cutie de ou ca bază și să așezați cojile de melc individual. În plus, ai avea nevoie de o pâlnie mică, astfel încât să poți umple cu ușurință ceara.

instrucțiuni-cochilii-lumânări-faci-te-singur

În primul rând, ceara de lumânare este lichid topit într-o baie de apă sau în cuptorul cu microunde. În acest timp, introduceți un fitil în fiecare coajă de melc. Acum agitați cu grijă ceara de lumânări folosind pâlnia. Lasam sa se raceasca si apoi aranjam frumos.

cochilii-lumânări-ceară-face-te-singur

Aceste lumânări de melc de casă sunt cu siguranță ceva pentru iubitorii de natură. Datorită efectului lor natural, ele par deosebit de prietenoase și ecologice. Aranjate frumos într-un pahar lângă mușchi și pietre mici de râu, sunt sigur că vor arăta minunat.

Faceți bijuterii cu cochilii de melc 

bricolaj-melc-coajă-bijuterii-aur-argintiu-fă-o-singur

Cele mai mici cochilii goale de melci de mare pot fi folosite pentru a crea bijuterii frumoase. Desigur, ar fi trebuit să le curățați foarte bine în prealabil. Colierele cu motive naturale și pandantive precum midiile, melcii de mare și stelele de mare arată foarte frumos, mai ales pentru vară. Aici vă recomandăm să proiectați în prealabil figura selectată într-o culoare metalică.

tinker-snail-shell-chain-do-it-yourself-idea

Dacă doriți ca colierul dvs. să fie cât mai natural posibil, atunci lăsați coaja de melc așa cum este. Tot ce trebuie să faceți este să atașați o etichetă. Unul poate fi îndoit din sârmă folosind clești cu nas rotund sau, alternativ, unul gata preparat poate fi folosit pentru a face bijuterii. Lanțurile și clemele pot fi găsite în majoritatea magazinelor de artizanat. Pur și simplu treceți acest lucru prin remorcă, închideți-l și gata. Lanțurile lungi nici măcar nu au nevoie de o clemă, ci doar de un ochi mic.

Faceți mini vaze și ghivece de flori cu coji de melc

tinere-scoici-melci-mini-grădină-vaze-idee

Cojile mai mari ale diferitelor melci marine pot fi folosite creativ, de exemplu, ca vaze mici sau vase imaginative pentru plante mici. Ca decor imaginar de masă, se recomandă ca bolurile să fie cu adevărat curate. Pe de o parte, reziduurile de apă sărată pot ucide plantele, pe de altă parte, pur și simplu nu este frumos când ceva murdar este pe masă. Pentru a face acest lucru, puteți înmuia cojile de melc în soluție de oțet și apoi le puteți curăța cu o periuță de dinți veche. Se pot folosi și unele paste de dinți, bicarbonat de sodiu sau detergent pentru baie. Mai presus de toate, este important să clătiți în cele din urmă foarte bine cojile.

cochilii-melci-scoici-mini-grădină-ghiveci-de-flori-ghivece

Pentru ca cojile de melc să poată fi montate într-un mod foarte stabil pe o suprafață, vă dezvăluim un truc foarte inteligent aici. Luați doar un inel de chei sau, alternativ, un ochi, dacă vasul este puțin mai mic. Fixați inelul pe partea inferioară a cochiliei melcului cu adeziv, astfel încât să rămână stabil în poziția dorită și lăsați adezivul să se usuce.

tinere-melci-cochilii-plante-atârnă-decora-mini

Cojile goale ale melcilor de grădină pot fi folosite de minune ca decorațiuni de grădină. Astfel aterizează înapoi în natură și oferă în același timp un punct de atracție decorativ în zona în aer liber. Cele puțin mai mari sunt folosite ca mini ghivece de flori. Speciile de plante, cum ar fi suculentele, care nu au nevoie de mult spațiu și substrat pentru a prospera, sunt perfecte aici.

tineri-scoici-melci-mini-grădini-containere-suculente

Plantele verzi în format mini sunt deosebit de potrivite pentru mini jardiniere. Puteți alege între mai multe soiuri diferite și în funcție de sezon. În plus, această idee este ideală ca cadou sau pentru decorare pe masa de grădină. Suculentele, dar și cactușii și orhideele mici, sunt deosebit de populare ca mini-plante și sunt, de asemenea, foarte ușor de îngrijit. Ciclamenul, pisicile în flăcări și bromeliade sunt, de asemenea, solicitate ca mini ediții.

tinere-scoici-melci-mini-grădină-plante-suculente

Dacă doriți să oferiți altceva decât un buchet de flori sau o plantă plictisitoare în ghivece, un suvenir dulce într-o coajă de melc este o idee imaginativă care va aduce cu siguranță multă bucurie fără a ocupa mult spațiu.

tinere-scoici-melci-mini-grădină-plante-suculente

Mini-plantele într-o plantatoare atât de extraordinară vor completa minunat orice ambianță vintage sau de casă de țară. Cu toate acestea, nu au nevoie de mult pentru a prospera. O locație însorită sau parțial umbrită și udarea din când în când este suficientă. Ar trebui să evitați apariția apei.

Faceți o coroană de flori cu cochilii de melc 

Tinker-Snail-Shell-Wreath-Decoration-Make-yourself

Lucrarea cu cochilii de melci este o idee minunată pentru a face singur decorațiuni de grădină frumoase din materiale naturale. Bolurile, așa cum sunt, au farmecul lor, dar pot fi proiectate și vopsite într-o varietate de moduri cu vopsele acrilice sau pixuri de retuș. Înșirate pe un șir sau legate între ele într-o coroană de flori cu adeziv fierbinte, decorează grădina de jur împrejur, de ce nu și interiorul.