Idei meșteșugărești

Artizanat cu lemn – 7 idei cu instrucțiuni pentru fiecare anotimp și fiecare vârstă

Fie că sunt felii de copaci, lemn de drift sau ramuri de copaci, lemnul este unul dintre materialele din care pot fi făcute multe lucruri grozave și utile. Puteți confecționa decorațiuni și figuri pentru interior sau exterior și obiecte pentru uz zilnic, oferind astfel fiecărei case o atmosferă confortabilă. Cu instrumentele și cunoștințele potrivite, lucrul cu lemnul este foarte distractiv pentru tineri și bătrâni.

Artizanatul creativ cu lemn este distractiv la toate vârstele

Faceți obiecte de artizanat cu lemn-scândură-cheie-margele-din-lemn-faceți-vă-singur

Nu există limite în creativitate atunci când faci meserii cu lemn. Există multe oportunități de artizanat, în special pentru copii. Lucrul cu instrumentele speciale pentru prelucrarea lemnului, cum ar fi o ferăstrău sau o șurubelniță fără fir, trebuie efectuat întotdeauna sub supravegherea unui adult. În cele ce urmează vă prezentăm 7 idei grozave pentru lucrul manual cu lemnul din material natural, care vor încânta cu siguranță copiii de toate vârstele.

Tinker tastatură fantezie cu lemn: Instrucțiuni

Meșteșuguri cu lemn-cheie-placă-faceți-vă-singur-margele-din-lemn

Pentru a realiza această idee neobișnuită și cu adevărat frumoasă, nu aveți nevoie de mult: o bucată de lemn frumoasă și câteva bile de lemn. În ceea ce privește instrumentele: un burghiu, șmirghel grosier și fin, un tăietor și un ferăstrău fin. În plus, ar trebui să obțineți o cheie și un cablu adecvat pentru a atârna cheile de pe tablă.

Lucrul cu copiii: 14 idei de prelucrare a lemnului și instrucțiuni simple

Tinker cu margele de lemn – 15 idei de decorare grozave pentru apartament

Realizați singur decorarea cu discuri din lemn – 30 de idei minunate de bricolaj

Instrucțiuni de construcție pentru tablă de lemn

Mai întâi ar trebui să văd bucata de lemn la 20-25 x 5 x 5 cm. Puteți face acest lucru și în magazinul de hardware atunci când cumpărați lemn. În funcție de câte taste doriți să atârnați pe placa de chei, ați văzut câteva sloturi pe partea din față. Unitatea de tocat și ferăstrăul de precizie ajută aici. Sloturile sunt marcate mai întâi cu un creion la o distanță de 4 cm și ar trebui să aibă o adâncime de aproximativ 2 cm. Apoi începeți să tăiați. Pentru ca placa de chei să poată fi atașată în cele din urmă de perete, două umerașe sunt montate pe spate.

ideea-de-a-face-tu-tu-singur-margele-din-lemn

Acum tot ce trebuie să faceți este să găuriți prin mărgelele de lemn și să infilați un cablu prin deschidere. În exemplul nostru, un frumos cordon de piele într-o culoare naturală este folosit pentru acest scop. Acest lucru completează aspectul natural al suportului pentru chei din lemn natural. Șirul de iută sau firul de lână ar funcționa de asemenea excelent. În cele din urmă, cheile sunt atașate la cablu cu câte o mărgele de lemn și atârnate pe tablă.

Scrisoarea Tinker stă cu lemn vechi din pădure: Instrucțiuni

Tinere-lemn-tavă-scrisoare-vechi-pădure-instrucțiuni

Acest suport de poștă creativă arată ca un obiect de artă unic și mai puțin decât ceva de casă. Pentru aceasta aveți nevoie și de o bucată de lemn, o tavă de tăiat și un ferăstrău fin, precum și niște șmirghel. Cu toate acestea, aici nu se folosește lemn nou din magazinul de feronerie, ci o piesă veche care a fost găsită în pădure. Pentru a retoca puțin acest lucru, aveți nevoie și de niște șmirghel, vopsea albă din lemn și glazură naturală pentru lemn.

instrucțiuni-lemn-veche-pădure-veche

Mai întâi trebuie să curățați frumoasa bucată de lemn, să scoateți scoarța și să îndepărtați umflăturile neclare cu hârtie de șlefuit grosieră. Cu un șmirghel mai fin, totul poate fi șlefuit din nou frumos. Suprafața nu trebuie să fie perfectă, dar să arate autentic și natural. Apoi marcați sloturile în care literele ar trebui să fie mai târziu și le-ați văzut în lemn cu ajutorul lamei de tăiere și a ferăstrăului fin. În funcție de forma bucății de lemn, trebuie să luați în considerare în ce poziție poate fi așezat cel mai bine pe o suprafață și faceți sloturile în consecință. Sloturile sunt tăiate la aproximativ 2,5 cm distanță și 4 cm sau mai mult adâncime.

tinker-lemn-tavă-scrisoare-instrucțiuni-idei-creative

Când ați terminat cu munca aspră, șlefuiți totul din nou bine, îndepărtați praful și puteți face față „înfrumusețării” raftului pentru scrisori. Desigur, orice design color sau fără acesta este posibil aici. În exemplu, bucata de lemn este tratată cu glazură de lemn natural pe o parte în care se afla coaja de lemn, în timp ce cealaltă parte este vopsită în alb. Accentele interesante cu frunze de aur sunt aplicate vopselei albe.

Artizanat cu lemn: transformați feliile de copac în rafturi decorative

rafturi-din-lemn-copac-gratar-metal-rafturi-decor

Meșteșugul cu lemn încurajează gândirea creativă și este atât frumos, cât și practic. Așa că poți face singur două rafturi decorative dintr-o singură felie de copac. În plus față de un grătar de copac, aveți nevoie de o șurubelniță fără fir și un suport de raft adecvat. Obiectele mici și imaginile relativ ușoare sunt de obicei așezate pe rafturi decorative. Deci parantezul nu ar trebui să fie mare. Mai întâi trebuie să tăiați discul de lemn în două. Pentru a putea fi atașat direct pe perete ulterior, tăietura trebuie să fie dreaptă și curată. Apoi montați consola direct pe jumătățile grătarului copacului și apoi pe perete. complet!

Artizanat cu lemn și metal pentru grădină

Tinere-lemn-copac-grătar-grădină-decorare-fă-o-singur

Meșteșugul cu lemn este atât de distractiv. Nu există limite pentru creativitate și experimentarea funcționează excelent. Aici vă prezentăm un mare proiect de artizanat care aduce artizanatul cu lemn și metal într-unul. De asemenea, este foarte potrivit pentru obiecte de artizanat cu copii, deoarece nu trebuie să folosiți instrumente speciale și periculoase. Tot ce aveți nevoie este o felie de copac puțin mai mare, un adeziv adecvat și obiecte metalice vechi care trebuie să fie găsite în fiecare gospodărie. Tacâmurile vechi, capacele mari și mici din borcane cu șurub și sticle de sticlă sunt ideale pentru acest lucru.

decorare-lemn-metal-grădină

Cu multă imaginație puteți crea o față prietenoasă pe discul de lemn, reprezentând ochi, nas și alte trăsături faciale cu capacele metalice și tacâmurile vechi. Acestea sunt fixate cu un adeziv adecvat. În funcție de setarea feliei de copac pentru decor în interior sau în aer liber, o puteți trata cu glazură de lemn după cum doriți.

Tinere-lemn-copac-felie-lemn-felie-gradina-metal

Amuzantul disc de copac decorat poate fi atașat direct de perete cu ajutorul unui cuier atașat în spate sau montat pe o greblă veche din lemn și prezentat într-un mod creativ.

Artizanat creativ cu discuri de copac: Tablă de cretă decorativă

Tinere-lemn-felii de copac-felie de lemn-tablă de cretă

Grătarele pentru copaci sunt ideale pentru artizanatul creativ. Mici sau mari, le puteți face imaginative și puteți decora frumos apartamentul sau grădina. Această idee grozavă pentru plăcile de cretă din lemn poate fi realizată de oricine cu câteva felii de copac și puțină vopsea neagră. Tot ce trebuie să faceți este să colorați negru interiorul feliei de copac. Când vopseaua se usucă, puteți desena sau scrie ceva frumos pe ea cu cretă.

Artizanat cu lemn de Crăciun sau Halloween

Tinere-lemn-copac-felie-Halloween-tabla-Craciun

Această minunată idee de artizanat este foarte potrivită pentru fiecare anotimp și, de asemenea, pentru artizanat cu copii. Tablele pot fi proiectate diferit în orice moment, cu o singură ștergere.

Artizanat cu lemn-orice-vârstă-instrucțiuni-idei

Artizanat cu lemn de Paști: cupe de ou făcute dintr-o ramură de copac

Tinker-lemn-Paște-ouă-decorare de masă

Ouăle frumoase, naturale, de Paști, pot fi făcute din felii de copac, dar ceva mai mici. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să luați o ramură întreagă a unui copac și să o tăiați în bucăți de 5-7 cm lățime. În fiecare piesă faceți o adâncitură cu diametrul de 41 – 45 mm în care oul poate fi așezat.

Artizanat lemn cu copii: idee pentru petreceri de ziua copiilor

tinere-lemn-copii-instrucțiuni-poze

Acest proiect colorat de bricolaj este foarte potrivit ca activitate de petrecere a timpului liber pentru copii sau pentru o petrecere de ziua copiilor. Fiecare copil poate lua aceste produse frumoase acasă cu ele și le poate păstra ca suvenir. Nu sunt necesare foarte multe materiale pentru acest lucru și acestea sunt, de asemenea, ușor de obținut: scândură mică de lemn (de preferință pătrată), vopsea acrilică în orice culoare, lipici pentru lemn și imagini alb-negru ale animalelor (tipărite pe imprimantă).

Imagini din lemn de tinker cu copii: Instrucțiuni

meșteșuguri-lemn-copii-materiale-instrucțiuni

Instrucțiunile sunt foarte simple: vopsiți panourile și lăsați vopseaua să se usuce. În acest timp, decupați imaginile cât mai precis posibil și atașați-le la tablă cu lipici pentru lemn, lăsați-le să se usuce și aplicați în cele din urmă un alt strat de lipici. complet!

instrucțiuni-din-lemn-pentru-copii-copii-pentru-ziua-de-naștere a copiilor

Idei meșteșugărești din lemn pentru grădină: Construiește-ți singur o casă de păsări

Artizanatul cu casă de păsări din lemn îți face singur ideile

Vă puteți înfrumuseța nu numai casa, ci și grădina cu decorațiuni din lemn. În curând îți vom arăta câteva idei de bricolaj pe care le poți face singur cu puțin efort. Un plus frumos la grădină este, de exemplu, casa de păsări din lemn. Este proiectul de artizanat perfect pentru familiile cu copii mici care pot urmări viața păsărilor. Există numeroase planuri pentru casele de păsări simple online. Cel mai important lucru este că puteți deschide casa păsărilor pentru ao curăța.

Artizanat cu lemn Construiți-vă și vopsiți-vă personal

Dacă doriți, puteți vopsi și casa, trebuie doar să vă asigurați că utilizați vopsele solubile în apă. Vopseaua acrilică sau din lemn poate fi dăunătoare păsărilor. Decorați casa păsărilor cu motive naturale colorate – culorile precum verde și albastru sunt deosebit de populare printre păsări. Alegeți un loc adăpostit în grădină pentru cabană și aranjați în jurul său flori sau plante de sezon care să atragă insecte.

Opțional, puteți afișa pur și simplu o casă de păsări ca decor în grădină, de exemplu în mijlocul patului de flori. Dacă doriți, puteți chiar să plantați acoperișul casei. Sau puteți agăța mai multe case de păsări unul lângă altul și le puteți picta în culori contrastante. Vă veți bucura de o grădină colorată chiar și în lunile plictisitoare de iarnă.

Idei meșteșugărești din lemn pentru grădină: creați o mini grădină de zână

Artizanat cu mini grădină din lemn într-un ghiveci cu o casă de păsări de casă

Mini grădinile devin din ce în ce mai populare. Arată foarte decorativ și pot fi găsite pe terasă, precum și pe balcon. Vă oferim o idee pentru o mini grădină de zână pe care o puteți realiza cu puțin efort. În aranjamentul feeric, „casa elfului”, o casă de păsări convertită în format mic, joacă rolul principal. Puteți planta buș sau flori mici de sezon în jurul casei. Decorați aranjamentul cu fluturi de hârtie și pahar de mare. Complet! Cel mai bine este să plasați mini grădina direct pe terasă, lângă celelalte jardiniere.

Idei meșteșugărești din lemn pentru grădină: creați-vă propriile clopote de vânt

jucați-vă cu lemn faceți sunetele de vânt

Campanele de vânt sunt un decor popular pentru intrarea în casă. Nu numai că sunt un adevărat punct de atracție, dar pot crea și un sunet lin. Dar clopotele de vânt pot face mult mai mult: arată din ce direcție bate vântul. Efectuarea unui sunet de vânt este, de asemenea, o bucurie pentru tineri și bătrâni. Pentru următoarea idee de ambarcațiuni, veți avea nevoie de o ramură din lemn de plutire și de păsări din lemn. Puteți tăia singuri păsările din lemn, dar puteți cumpăra și figuri gata făcute în majoritatea magazinelor de artizanat. Vopsiți oricare dintre figurile de pasăre din lemn și găuriți mici găuri în mijloc. De asemenea, găuriți 5 găuri în ramura de lemn de drift la o distanță de 3-4 cm una de cealaltă. Apoi agățați figurile păsărilor pe ramura din lemn de plutire.

Idei meșteșugărești din lemn pentru grădină: flori decorative

Artizanat cu decor din lemn flori pentru gazon

Florile decorative din lemn adaugă un strop de culoare grădinii de iarnă tristă. Dar îndeplinesc și o funcție importantă, deoarece marchează adesea locul în care sunt plantate florile de primăvară. Florile decorative din lemn arată, de asemenea, bine pe marginea gazonului și pot atrage insecte în grădina de plante cu culorile lor vesele. Cu puțină îndemânare, puteți face și voi florile decorative. Veți avea nevoie de frigarui de lemn, cercuri de lemn și foi de lemn. Pur și simplu lipiți detaliile individuale împreună, iar florile decorative sunt gata!

Idei de artizanat din lemn reciclat pentru grădină: semn de bun venit

Faceți lucrări de artizanat cu semn de bun venit din lemn cu pasăre

Salutați-vă oaspeții cu un semn de bun venit făcut din lemn reciclat. Materialul natural inspiră o pattină ușor cenușie și un aspect uzat. Adăugarea perfectă la grădina în stil rustic. Lemnul reciclat, de exemplu lemnul pentru paleți, este foarte ușor de prelucrat și poate fi lăcuit, vopsit sau pur și simplu lăsat netratat. De asemenea, puteți face din ea diferite siluete de animale și păsări.

Creați idei din lemn reciclat pentru grădină: faceți-vă o imagine cu mușchi

Idei de artizanat cu lemn reciclat Rame pentru tablouri din lemn de palet pe gardul de lemn

Imaginile cu mușchi nu sunt utilizate numai în spațiile de locuit pentru a îmbunătăți climatul interior. Sunt, de asemenea, o idee minunată pentru decorarea grădinii. Mai ales atunci când zona de grădină este limitată sau constructorii au renunțat-o complet în favoarea unei terase, imaginile cu mușchi sunt ideale. Pot fi decorate și plantate după dorință și pot tăia o siluetă fină pe gardul grădinii.

Tinkerul cu rame din lemn atârnă de gardul de lemn

O altă variantă pentru decorațiunile de grădină sunt ramele din lemn, care atârnă și ele de gardul grădinii și încadrează ghivecele mici de flori și le aduc astfel în avantajul lor maxim. În doze mici, de exemplu, puteți scoate butașii afară pentru prima dată în primăvară. Acest lucru va oferi plantelor timp să se adapteze la condițiile meteorologice înainte de a le planta.

Idei meșteșugărești din lemn de palet pentru grădină: creați o grădină de ierburi

clipește cu ideea de lemn pentru grădina de ierburi pe terasă

Paletele sunt foarte robuste și pot rezista la soare, îngheț, zăpadă și ploaie. Prin urmare, sunt ideale pentru utilizare în grădină. O idee interesantă este să amenajezi o grădină de ierburi în ghivece pe terasă. Cu toate acestea, pentru ca ierburile să nu ocupe prea mult spațiu, le puteți închide pe paleți. Această grădină de plante verticale va da un miros blând și va ține țânțarii și zboară departe. Și cel mai bun lucru este că nu trebuie să construiești nimic singur. Deoarece paletii Euro au construcția perfectă, care este ideală pentru închiderea ghivecelor de flori.