Idei meșteșugărești

Artizanat cu hârtie mache pentru copii și adulți – rețetă, figuri și idei

Artizanat cu figuri de hârtie din mache-idei-instrucțiuni-fă-te

Când te gândești la mâche de hârtie, te gândești să faci obiecte de artizanat cu copiii. Cu toate acestea, materialul produs din resturi de hârtie are o tradiție îndelungată și este cunoscut în Europa încă din secolul al XV-lea. Figurile ingenioase, sculpturile și decorațiunile pentru interior sunt încă realizate din ea astăzi. Principalul avantaj al materialului este că este fabricat din materii prime foarte ieftine: carton sau hârtie, apă și pastă. Totul este transformat într-o pulpă și apoi adus în imediata apropiere a oricărei forme. Artizanatul cu hârtie mache este foarte popular la adulți, dar și la copii, deoarece este un material de artizanat ecologic, iar produsele sunt în cele din urmă foarte ușoare în greutate.

Artizanat cu hârtie mache – faceți hârtie mâche personal

Artizanat cu hârtie mache-reteta-te-faci-tu-singur

Figurile de hârtie de machet fabricate de la sine se usucă pur și simplu în aer și apoi devin foarte dure, aproape ca lemnul și tencuiala, dar în același timp foarte ușoare și stabile. Pot fi șlefuite, găurite, vopsite, lipite și decorate cu imaginație. Datorită acestor proprietăți, hârtia mache este ideală pentru realizarea obiectelor decorative și, de asemenea, pentru activități creative cu copiii.

Nu confundați meșteșugurile cu hârtia mache cu o altă tehnică artizanală – tehnica de laminare. Operatorii diferă fundamental în procesarea hârtiei. Într-un caz, se produce o pastă de hârtie și se lucrează cu ea în straturi groase. La laminare, bucăți de hârtie sau benzi de hârtie sunt lipite și lipite împreună.

Rețetă pastă de hârtie mache

Artizanat cu hârtie mache -reteta-pastă-copii

Nu este necesară nicio pastă specială pentru lucrarea cu hârtie mache. O pastă sau lipici pentru tapet este perfect adecvată. Pasta normală nu conține, de obicei, substanțe nocive sau substanțe chimice care o fac nepotrivită pentru copii. 125 g de pastă normală pentru tapet sunt amestecate cu 6 litri de apă și apoi se lasă să se umfle conform instrucțiunilor producătorului. Dar puteți face și o pastă de hârtie. Iată ingredientele necesare și, prin urmare, și rețeta:

  • 2 căni de apă
  • 2 căni de făină
  • 1 lingură amidon de porumb
  • un pic de sare

Puneți apa într-o cratiță și folosiți un tel pentru a dizolva făina. Amestecul se fierbe scurt și se agită întotdeauna. Adăugați amidon de porumb și continuați să amestecați până când se obține o consistență asemănătoare pastei. Lasă pasta de făină să se răcească și abia apoi folosește-o. Pentru a-l depozita, acesta poate fi umplut într-un borcan cu șurub și plasat în frigider. În funcție de situație, o pastă poate fi făcută și din făină și apă sau, opțional, numai cu amidon de porumb și apă acasă. Pentru a doua variantă aveți nevoie de 4 linguri de amidon de porumb, care trebuie mai întâi dizolvate în apă rece și apoi aduse la fierbere. Alternativ, puteți folosi urși gummy în loc de amidon de porumb. Acestea trebuie să conțină gelatină, altfel nu au rezistență adezivă. Aproximativ 10 urși gumați și 2 linguri de apă sunt încălzite într-o baie de apă de îndată ce se formează o masă lipicioasă ușor de răspândit.

Artizanat cu hârtie mache – instrucțiuni

Artizanat cu hârtie mache -rețetă-instrucțiuni-amestecare

Dacă aveți o pastă la îndemână, tot ce trebuie să faceți este să furnizați celelalte materiale pentru macheta de hârtie și puteți începe să lucrați. Toate resturile de hârtie, cum ar fi cutii de ouă, ziare, șervețel și hârtie igienică, pot fi reciclate în acest scop. Sunt rupți în fragmente mici și chiar și copiii mici pot ajuta. Dacă doriți rezultate curate și uniforme, puteți folosi doar hârtie albă, care poate fi și colorată după cum doriți. Desigur, puteți amesteca mai multe lucrări diferite.

Tinker-hârtie-mache-instrucțiuni-mixer-rețetă

Toate resturile de hârtie sunt plasate într-un recipient suficient de mare, cum ar fi o chiuvetă de plastic sau o găleată, iar peste ele se toarnă apă caldă. Toate bucățile de hârtie trebuie să intre în contact foarte bun cu apa și să rămână așa timp de cel puțin 10-12 ore, de preferință peste noapte. A doua zi, hârtia trebuie să fie suficient de moale pentru a se amesteca cu cordonul. Ar trebui să amestecați foarte bine pasta în prealabil, indiferent de varianta pe care ați ales-o. Pasta și masa hârtiei sunt agitate atât timp cât se formează o masă vâscoasă groasă.

Tinker-hârtie mache-figuri-figuri-copt-tort-matriță

Hârtia mâche nu trebuie să fie umedă, dar trebuie să fie moale și ușor de modelat. Ar trebui să aibă o rezistență și, în același timp, să nu se topească sau să se destrame. La început ai nevoie doar de mai multă practică și răbdare. Dacă este necesar, puteți adăuga puțină făină pentru a face ca hârtia să fie mai fină. Lucrurile cu adevărat minunate pot fi modificate. Aici se folosesc matrițe de copt și matrițe de turnare.

Produsele finite se lasă să se usuce la temperatura camerei. După ce suprafața este complet uscată pe toate părțile, puteți adăuga culori la suprafață, dacă doriți.

Artizanat cu hârtie mache sau cu tehnologie de laminare

jucărie-hârtie-mache-figuri-coajă-balon

Tehnica de laminare se caracterizează prin timpi de lucru și uscare mai scurți decât hârtia mache. Nu este pregătită nicio pastă de hârtie, dar deșeurile de hârtie sunt pur și simplu mărunțite în bucăți sau benzi. Fie că utilizați o pastă normală sau una de casă nu contează pentru rezultatul final. Cu toate acestea, a doua variantă este mai potrivită pentru artizanat cu copii. Este nevoie de o singură formă, pe care este laminată. Astfel, lucrarea nu este la fel de liberă de design ca în cazul hârtiei mache. Obiectele cusute conform tehnicii de laminare nu sunt totuși atât de durabile.

Faceți-vă propriul castron de hârtie – hârtie de mache și balon

instrucțiuni-hârtie-machetă-cifre-balon-cochilie

Dacă vrei să faci singur un castron din hârtie reciclată, poți folosi ca model un alt castron din sticlă sau porțelan sau un balon. Este necesar un agent de eliberare pentru ca obiectul să poată fi îndepărtat ulterior din matriță. Vaselina este foarte potrivită pentru acest lucru. Tu doar arunci balonul.

figurine-hârtie-mache-figuri-castron-castron

Ca și în cazul hârtiei mache, se lucrează și aici strat cu strat. Produsul poate fi, de asemenea, proiectat și înfrumusețat cu culori. Pentru o mai bună durabilitate a obiectelor, acestea pot fi acoperite cu lac transparent. În curând vor exista câteva idei meșteșugărești de imitat.

Faceți figuri cu hârtie mache – ceașcă de ceai

tinker-hârtie-mache-cifre-ceașcă-ceai-idei

Tinker-hârtie-mache-cifre-diy-ceașcă de ceai

Artizanat cu idei de hârtie mache – haine pentru păpuși

haine de păpușă de hârtie-machetă-idee-mache

tinker-hârtie mache-idei-haine pentru păpuși-instrucțiuni

tinker-hârtie machetă-copii-idei-haine pentru păpuși

Animale din hârtie mache

figurine-hârtie-mache-figuri-animale-pasăre

Cu celuloză de hârtie, pot fi create forme și figuri foarte diferite fără cunoștințe prealabile. Prin urmare, materialul este foarte potrivit pentru obiecte de artizanat cu copii, dar și pentru munca artistică solicitantă. Pasta de hârtie poate fi modelată foarte liber după dorință. Cifrele mai mari sunt desigur mai complexe și este recomandabil să lucrați în straturi. Fiecare strat ar trebui să fie uscat când îl aplicați pe următorul. Cifrele care stau singure au nevoie de suport suplimentar, motiv pentru care este necesară o structură de sârmă aici.

Artizanat cu hârtie mache – faceți hârtie chiar dumneavoastră 

tinker-paper-mache-paper-paper-make-yourself

În acest fel, deșeurile de hârtie pot fi reciclate, iar hârtia nouă poate fi făcută din resturi de hârtie. Pentru aceasta este necesară o sită cu formă dreptunghiulară. Este cusut rapid cu două rame de aceeași dimensiune și o plasă de țânțari. Pasta de hârtie trebuie distribuită uniform pe net, presată cu celălalt cadru și lăsată. după câteva ore, dacă hârtia este încă umedă, dar nu este umedă, scoateți-o din plasă și lăsați-o să se usuce complet lateral. În acest fel puteți face mai multe coli de hârtie din pastă.

instrucțiuni-de-fabricare-de-hârtie-machiaj