Idei meșteșugărești, VIDEO

Artizanat cu copii de 2 ani – 20 de idei cu diferite materiale

Pictarea și realizarea de obiecte de artizanat cu copii mici este întotdeauna distractiv și are, de asemenea, efecte pozitive asupra dezvoltării copilului. În timpul acestor activități, concentrația crește, se dezvoltă abilitățile motorii fine și imaginația este stimulată.

Artizanat cu copii de 2 ani, vopsea cu degetele

Chiar și de la o vârstă fragedă, cei mici sunt curioși de diferitele materiale și vor să atingă totul cu mâinile lor. În acest articol, am adunat o mulțime de idei și sfaturi minunate pentru a crea cu copii de 2 ani, care vă pot inspira să începeți proiecte de ambarcațiuni creative.

clipește-cu-idei-de-2-ani-motive-aluat-sărat

Ideile de artizanat pentru copiii de 2 ani ar trebui să fie cât mai simple, dar să conțină cât mai multe culori posibil. Toate materialele utilizate trebuie să fie adaptate copiilor și netoxice. La vârsta de 2 ani, majoritatea copiilor încep să lucreze pe cont propriu și se inspiră pentru diverse proiecte de artizanat. Totuși, trebuie să rețineți că dezvoltarea fiecărui copil este individuală. Prin urmare, nu trebuie să vă comparați copilul mic cu copiii de aceeași vârstă și nu trebuie să vă faceți griji că unul sau celălalt copil poate face mai multe sau câteva lucruri pe cont propriu..

Artizanat cu copii de 2 ani folosind vopsele pentru degete

bricolaj-cu-copii-2-ani-vopsea-cu-deget-bricolaj-comestibil

Vopselele cu degetele și hârtia sunt cele mai bune instrumente pentru artizanat cu copii mici. Le place să-și înfigă degetele în vopsea și să se distreze mult făcând asta. Uneori, acest lucru creează imagini frumoase, pline de culoare și creativitate. În cazul în care copiii mici fac meserii cu vopsele pentru degete acasă, atunci ar trebui să acoperiți masa sau zona în care se desfășoară meserii cu o față de masă din ceară pentru a o proteja. În acest fel, mediul poate fi, de asemenea, ordonat mult mai repede și mai ușor după lucrări manuale.

Artizanat cu copii sub 3 ani – idei creative pentru fiecare anotimp

Artizanat de toamnă cu copii – idei cu hârtie de construcție

Artizanat cu copii pentru toamnă și Halloween – idei de bricolaj

trage-cu-vopsele-de-2-ani-comestibile-cu-deget

Mai jos sunt două rețete ușor de vopsit cu degetele, care sunt complet netoxice și foarte rapid de pregătit. Dacă copilul dvs. de 2 ani îl folosește pentru a picta, nu ar trebui să vă faceți griji că vopseaua pătrunde accidental în gura lor.

Rețetă pentru vopselele degetelor cu făină:

  • 4 linguri de făină îngrămădite
  • 200 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • Colorant alimentar

Pregătire: Amestecați făina, zahărul și apa într-o cratiță, bateți totul cu un tel și gătiți la foc mediu până când amestecul se îngroașă. Apoi distribuiți în recipiente mici și amestecați cu diverse culori alimentare.

Rețetă pentru vopsele comestibile cu degetele fără făină:

  • 500 g iaurt
  • Colorant alimentar

Pregătire: Împărțiți iaurtul în recipiente individuale și adăugați colorant alimentar. În fiecare recipient, amestecați amestecul cu un băț de gheață până rezultă culoarea dorită.

vopsea-cu-vopsea-de-de-2-ani

Cu vopselele pentru degete, puteți face poze colorate cu copii de 2 ani. Fie cu amprente de mână, amprente sau cu o perie – nu există limite pentru creativitate. Folosește entuziasmul copilului și dă-i libertatea de a face obiecte de artizanat. După ce ați vopsit cu vopsele cu degetele, ar trebui să curățați complet mâinile copilului de vopsea, altfel există riscul de pete de vopsea în tot apartamentul.

Artizanat cu copii de 2 ani cu amprente de mână

face-te-singur-cu-păianjeni-de-Halloween-2-ani

Cu ajutorul părinților lor, copiii pot crea imagini frumoase de amprentă manuală atunci când au 2 ani. Puteți utiliza vopselele fabricate manual, sau pur și simplu alte vopsele netoxice. Puteți crea imagini creative pentru o ocazie specială și le puteți folosi pentru a decora un perete din apartament.

Motivele înfricoșătoare, cum ar fi fantomele și păianjenii, sunt foarte potrivite pentru Halloween. Cu amprentele de mână ale copilului tău, poți proiecta acești păianjeni simpli cu vopsea albă pe hârtie neagră. Pentru a face acest lucru, vopsiți toată mâna fără degetul mare cu vopsea albă și faceți două amprente opuse. În cele din urmă, lipiți ochii googly pe el și ați terminat.

vopsea-trageți-cu-copii-2-ani-amprente-de-mână-păun

Păsările colorate, precum acest păun, pot fi jucate cu copiii de 2 ani la Paște și primăvară. Pentru aceasta pot fi folosite mâini, degete și chiar amprente. De asemenea, îl puteți folosi pentru a evoca alte motive de Paște, cum ar fi iepurași de pască, pui și găini.

Motive populare pentru Crăciun precum Moș Crăciun, renul Rudolf, îngerii albi și fulgii de zăpadă simpli pot fi recreați creativ cu mici amprente de mână. Acestea creează o atmosferă festivă și sunt, de asemenea, foarte populare printre cei mici.

trage-cu-copii-2-ani-copii-cu-amprente

Diverse fructe și legume, care pot fi folosite ca un fel de ștampilă, sunt potrivite ca alternativă la amprentele manuale și amprentelor digitale. Pentru a face acest lucru, tăiați legumele corespunzătoare în bucăți și dați-le copilului. Copilul dvs. de 2 ani ar trebui apoi să scufunde „ștampila” în vopsea și să evoce forme frumoase pe o foaie de hârtie. Cartofii, merele, țelina și lămâile sunt cele mai bune pentru acest proiect meșteșugăresc.

Creați idei pentru copii mici cu hârtie

hârtie-cu-copii-2-ani-copii-de-Paște-hârtie-pui

Pe lângă vopselele cu degetele, hârtia este unul dintre cele mai populare materiale pentru artizanat cu copiii de 2 ani. Întotdeauna se distrează foarte mult rupând hârtia, strângând-o sau lipind-o pe diferite șabloane. Pentru aceasta, vă recomandăm să folosiți hârtie de calc colorată sau hârtie creponată, deoarece acestea sunt mult mai subțiri decât hârtia manuală și sunt mai ușor de utilizat pentru copii.

Există materiale și instrumente pe care nu trebuie să le folosiți niciodată în timp ce lucrați cu copii de 2 ani. Toate acestea sunt obiecte care au margini ascuțite, sunt fragile sau otrăvitoare. Dacă sunt necesare lipici sau foarfece atunci când faceți meserii, dvs. sau un copil mai mare puteți face treaba. Unii copii mici pot manipula foarfeca copiilor până la vârsta de 2 ani, dar un adult trebuie să fie întotdeauna alături de ei.

jucând-cu-fragmente-de-hârtie-de-2-ani

Gândirea cu resturi de hârtie este cu siguranță distractivă pentru copiii de doi ani. Dă-i copiilor mici hârtie de calc colorată, hârtie creponată sau un ziar sau revistă veche și lasă-i să rupă hârtia. Puteți apoi să sfărâmați resturile de hârtie rezultate și să le aranjați în culori. Bilele de hârtie rezultate sunt apoi lipite de copil pe o foaie de hârtie care a fost acoperită cu adeziv în prealabil, astfel încât să apară o imagine creativă.

O altă idee minunată pentru a lucra cu copii de 2 ani este macheta de hârtie. Din nou, se folosesc resturi de hârtie, care sunt scufundate într-un amestec de făină și apă de către copil și apoi lipite pe o suprafață. Cu un balon simplu puteți crea o formă simplă rotundă și apoi îl puteți folosi ca un bol.

trage-cu-hârtie-de-2-ani-placă-de-hârtie

Dacă doriți să creați un anumit animal sau obiect cu copii de 2 ani, atunci cel mai bine este să alegeți idei pe unul sau două tonuri. Deoarece copiii nu cunosc încă culorile la vârsta de 2 ani, sarcina este ușurată. De exemplu, dacă doriți să creați o buburuză, dați mai întâi copilului doar hârtie de calc roșie pentru a lipi pe un șablon adecvat. Abia după ce corpul buburuzei este gata, cercurile de hârtie neagră sunt date copilului. În acest fel, cel mic nu poate amesteca culorile și rezultatul este întotdeauna frumos.

meșteșuguri-cu-copii-2-ani-amprente-de-mână-hârtie-pește

Nu puteți folosi doar amprentele de mână ale copiilor pentru pictură. De asemenea, pot fi decupate din hârtie eșantion și apoi transformate în obiecte creative. Trebuie să tăiați amprenta manuală din hârtie, dar copilul dvs. de 2 ani vă poate ajuta la decorarea ambarcațiunii.

Artizanat cu copii de 2 ani – idei cu materiale simple

jucărie-cu-copii-de-2-ani-placă-de-hârtie-păun

Dacă aveți un copil de doi ani, este posibil să nu aveți timp liber pentru a face cumpărături la magazinul de artizanat. Dacă da, mai jos sunt câteva idei minunate de artizanat folosind materiale pe care probabil le aveți deja acasă. Sunt perfecte pentru obiecte de artizanat cu copii de 2 ani și sunt potrivite pentru fiecare anotimp.

Plăcile de hârtie, de exemplu, pot fi utilizate ca șabloane pentru diverse idei de artizanat, cum ar fi animale, fructe și legume. Se folosește tehnica de jucărie cu resturi de hârtie, dar copilului nu i se permite doar să lipească hârtie, ci și alte obiecte pe placa de hârtie.

cutie-cu-cutie cu ouă de buburuză de 2 ani

Dacă doriți să faceți obiecte de artizanat cu copii de 2 ani la Paște, puteți folosi cutii cu ouă. Deoarece o mulțime de ouă sunt cumpărate de obicei de Paști, unele cutii de ouă rămân după ce ouăle de Paște au fost colorate. Acest lucru vă permite să creați motive frumoase de primăvară și Paște împreună cu copiii și să le utilizați ca parte a decorului casei.

clipește-cu-curățatorul-de-țevi-de-2-ani-carton-ou

Ideile pentru artizanat cu cutii de ouă sunt pur și simplu nesfârșite și nu sunt potrivite deloc pentru Paști. Îl puteți folosi pentru a face omizi colorate, melci, pui, iepurași și mulți alții cu copii de 2 ani. Tăiați recipientele individuale din carton și folosiți-le pentru a crea figura dorită. Apoi, copilul mic poate vopsi bolurile cu vopsele pentru degete și le poate lipi cu un decor adecvat.

clipește-cu-copii-2-ani-fluturi-de-primăvară

Un alt material de uz casnic, care este perfect pentru a lucra cu copii de 2 ani, este filtrele de cafea. Se pot vopsi cu vopsele cu degetele și creioane și cu ele poți face animale simple precum acești fluturi. Filtrele de cafea sunt legate în mijloc cu agrafe, care sunt apoi decorate cu pompe colorate.

beți-cu-beți-de-înghețată-copii-2-ani-cactus

Cu bastoane de gheață, la fel de multe lucruri diferite pot fi jucate cu copiii de 2 ani. Cei mici pot aranja bețele de gheață în forma potrivită, le pot picta și decora. Apoi, puteți lipi bețele de gheață și puteți crea figuri frumoase, cum ar fi aceste drăguțe cactuși.

Artizanat cu copii de 2 ani cu aluat de sare

artizanat-cu-pui-de-aluat-de-sare-de-2 ani

Cu copiii de 2 ani puteți încerca în continuare să frământați aluatul și să faceți diverse figuri. Aluatul de sare este cel mai bun pentru asta, deoarece este foarte rapid și ușor de preparat. În plus, figurile pot fi coapte din aluat de sare și utilizate ca decor creativ.

trage-cu-tăietori-de-aluat-cu-copii-2-ani

Pentru aluatul de sare este nevoie doar de apă, sare și făină, amestecate într-un castron și frământate într-o masă de aluat. Apoi, aruncați aluatul de sare și tăiați diferite forme cu copilul mic. În acest fel, puteți face chiar și decorațiuni frumoase de brad cu copii de 2 ani.

meșteșuguri-cu-copii-mici-amprente-de-aluat-sărat

Cu amprentele de mână, nu puteți doar să pictați imagini creative, ci și să faceți figuri amuzante din aluat de sare cu copii de 2 ani. Ajutați copilul să-și facă amprenta de mână pe aluat, apoi coaceți aluatul în cuptor la 100 de grade timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi amprentele de mână ale copilului pot fi transformate în imagini creative cu puțină vopsea.