Grădinărit, amenajare a teritoriului și întreținere

Mentinerea gazonului – udarea gazonului

Udarea-gazonului-întreținere corectă

Păstrați gazonul înseamnă să fii atent la udarea corectă a grădinii. Una dintre cele mai importante activități de vară este udarea gazonului. Totuși, procedând astfel, ar trebui să vă concentrați și asupra altor nevoi, cum ar fi tunderea și fertilizarea. O pajiște frumoasă și verde necesită să luăm în considerare toate acestea. Pentru că doar așa le putem păstra aspectul proaspăt. O peluză mai tânără trebuie, de asemenea, udată mai des. Vorbim despre 10 litri de apă pe metru pătrat.

Mențineți gazonul – udați gazonul în funcție de tipul de sol

Apa-gazon-intretinere-iarba

Păstrați gazonul înseamnă, de asemenea, cunoașterea prealabilă a solului sub peluză. Solul argilos trebuie turnat mai rar pentru a evita acumularea de umiditate. Se usucă mai încet și udarea gazonului prea des poate cauza putrezirea acestuia. Spre deosebire de solul argilos destul de lipicios (când este ud), solurile nisipoase sunt mai sfărâmicioase. Ar trebui udate de două ori mai des. Norma pentru ambele etaje este de 20 de litri pe metru pătrat, dar în zilele toride de vară norma crește la 30 de litri pe metru pătrat. La udare, umiditatea trebuie să atingă o adâncime de 12-15 cm. Aceasta este adâncimea activă a rădăcinilor gazonului.

Mențineți gazonul – cel mai bun moment pentru udarea gazonului

Udarea grădinii din grădina din curtea din față

Dacă aveți Păstrați gazonul ar trebui să rețineți că cel mai bun moment pentru udare este seara devreme, respectiv după-amiaza târziu sau dimineața devreme. În aceste momente, solul este și mai răcoros, astfel încât apa să poată fi mai bine absorbită de sol, deoarece nu este evaporată imediat de căldura soarelui. Evitați udarea în timpul zilei, mai ales la prânz. Micile picături de apă care rămân pe lamele de iarbă se transformă în mii de lupe minuscule, provocându-le supraîncălzirea.

taie gazonul

Tuns-gazonul-abordarea-dreapta

Sfat de îngrijire: apă și tuns regulat

Mentinerea gazonului Masina de tuns iarba

Superba peluză îngrijită

Mentinerea-casei-cu-gazon-corespunzatoare

Comandați personal calificat

Lucrători pentru îngrijirea peluzei-sfaturi-idei-închiriere

E timpul să udăm gazonul

Udă gazonul seara și dimineața