Gradinarit

Sfaturi de îngrijire a gazonului de primăvară – când trebuie să tundeți gazonul

Sfaturi îngrijire primăvara scarifica fertiliza flori

Aveți spații verzi frumoase în peisajul grădinii dvs., dar vă este greu să întrețineți gazonul? Nu este de mirare, acesta este cazul în multe cazuri. Desigur, nu trebuie să disperați brusc pentru că nu puteți cosi perfect. Știți zicala: Roma nu a fost construită într-o zi. Ridică-ți mânecile și trece la treabă! Dar înainte de asta am putea fi capabili să vă învățăm ceva. Da, toată lumea poate învăța ceva nou în orice moment al vieții – vă vom oferi câteva / sperăm că sunt utile / Sfaturi pentru îngrijirea gazonului!

Sfaturi pentru îngrijirea gazonului – când trebuie să începeți tunderea gazonului?

Tunderea gazonului atunci când se scarifică Sfaturi de îngrijire

 Astăzi suntem pe punctul de tundere – vom ghici câteva trucuri și vă vom oferi Sfaturi pentru îngrijirea gazonului. Trebuie să tunde gazonul o dată pe săptămână vara. Cositoarea trebuie reglată astfel încât să vă aflați la doar 2-3 cm de înălțimea ierbii. Cu toate acestea, nu ar trebui să tăiați mai mult de o treime din înălțimea ierbii. Cu cât folosești mai mult gazonul, cu atât mai des trebuie să cosi zona verde. Acest lucru stimulează creșterea și în acest proces, bucățile de iarbă mărunțite și deteriorate sunt îndepărtate. Cel mai bun moment pentru tuns este când solul și iarba sunt uscate. Bineînțeles, se poate întâmpla să fi pierdut cândva tunderea gazonului. Dar asta nu ar trebui să fie o problemă, data viitoare puteți seta cositoarea să dubleze rata. De exemplu, prima treaptă a mașinii de tuns iarba poate fi setată la 5-6 cm sau mai mult, în funcție de mărimea ierbii, iar a doua treaptă are setarea obișnuită de 3-4 cm înălțime iarbă. În timp te vei obișnui cu cel mai bun mod de a face acest lucru, nu este deloc complicat.

Sfaturi pentru îngrijirea gazonului – Cât de des ar trebui să tundeți gazonul?

 Idei gard viu plante flori zid de piatră ghivece

De asemenea, nu uitați următoarele: acolo unde este prea cald, iarba trebuie să fie mai înaltă pentru a menține mai bine umezeala, iar atunci când este foarte ploiți, ar trebui să tăiați iarba cu mult mai jos, astfel încât excesul de apă să se evapore foarte bine. Dar, în acest caz, vă puteți baza cu siguranță pe instinctul dvs., aceasta ar fi cea mai bună soluție, deoarece nimeni nu vă cunoaște grădina mai bine decât voi. Sfaturi pentru îngrijirea gazonului iar sfaturile bine intenționate sunt cu siguranță prea generale în multe cazuri, deoarece încercăm să oferim informațiilor noastre o gamă largă de cititori. Cu toate acestea, dacă observați o problemă cu iarba din grădina dvs., oricare ar fi aceasta (decolorare, secetă, pete, insecte, iarbă ofilită) nu pierdeți timpul și solicitați imediat sfatul profesioniștilor. Pentru că este un proces simplu, dar care se dezvoltă rapid în grădină, care determină putrezirea ierbii. Și asta este întotdeauna asociat cu anumite boli ale plantelor. Probabil știi de ce. Iarba este întotdeauna caldă și umedă – acestea sunt condiții ideale pentru dezvoltarea diferiților agenți patogeni. De aceea nu este recomandat să se întâmple exact în grădina ta. Sper că acest articol a ajutat mulți tineri grădinari.

Ridicați iarba pe timp cald

Copaci îngrijire sfaturi gard metalic perene perene

Tunde gazonul în fiecare săptămână într-o vară ploioasă

Idei de amenajare a scaunelor pentru grădină cu gazon confortabil

Grădină mică cu gazon

Sfaturi de îngrijire a gazonului curte mică idei ecran de confidențialitate idei arbori perene

Gradina de primavara – flori si gazon

Îngrijirea gazonului grădină cale confortabilă bancă primăvară flori pietre

Cositul este uneori dificil – profesioniștii vă arată cum

Ideile de proiectare tund peluza în jurul ideilor de formă

Creați o grădină mică

Cosit gazon trepte de grădină gard de grădină plante veșnic verzi

Grădină Stil rustic Pietre plante perene Casă pădure îngrijire gazon Vara primăvară

Amenajarea peisajului Tuns iarba Idei Proiecte Îngrijire Sfaturi Primăvară

Tundeți peluze, creați paturi de flori, delimitați copacii joși

Tundere Sfaturi pentru gazon Trucuri Îngrijirea primăverii Gard de grădină Culoare albă

Sfaturi pentru tuns iarba Trucuri Gradina engleza Scari Gradina piscina

La ce trebuie să ai grijă când cumperi o mașină de tuns iarba? – 7 sfaturi utile