Gradinarit

Plante albe și argintii pentru grădină – 11 specii interesante dintr-o privire

Plante pentru grădină-paturi-de-argint-rezistente-argintii-tipuri-de-soiuri-de-proiectare

Speciile de plante cu fire ciudate, fine, de culoare argintiu-gri, care au o mare importanță pentru supraviețuirea lor ca protecție împotriva evaporării, sunt tipice regiunii mediteraneene. Firele mici păstrează umezeala și căldura ridicată în locuri însorite este tolerată. Plante alb-argintii pentru grădină oferă posibilități interesante de design și face ca zona exterioară să strălucească literalmente. Pe lângă structura frunzelor, accentul se pune și pe culoarea florilor. Contrastele și accentele subliniază și combină atingerea individuală în designul grădinii. Oferim 11 tipuri de plante cu frunze sau flori tipic alb-argintii și o prezentare generală a informațiilor importante.

Plante albe-argintii pentru grădină – iris sau iris Iris “Low Ho” 

Plante pentru grădină-alb-argintiu-schwetlilie-hibrid-fel-floare-iris-hi-lo

Irisul “Low Ho” este un soi foarte viguros, care se caracterizează prin flori albe argintii, parfumate. Înflorește de la mijlocul lunii mai până la mijlocul lunii iunie și atinge o înălțime de aproximativ 50 de centimetri. Acest tip de iris a fost inventat de Byers în 1989.

Plante albe și argintii pentru grădină – Iris florentin

Plante pentru grădină-alb-argintiu-floare-floare-sabie crin-iris-gri-florentina

Irisul tradițional este încă cunoscut în Germania sub numele de iris și este adesea folosit în cosmetică. Speciile de plante au devenit deosebit de populare în curțile regale în secolul al XVIII-lea. La acea vreme era considerat gunoi să se spele, motiv pentru care mirosurile corporale erau mascate doar cu ajutorul parfumurilor aromatice. Este caracteristic acestui soi Iris că numai rădăcinile coapte își dezvoltă aroma și seamănă cu parfumul violetelor. Ca locație, această plantă are nevoie de un loc însorit, bine drenat, destul de uscat în pat. Înflorește delicat albastru deschis, albicios și atinge o înălțime medie de 60 de centimetri.

Plante albe și argintii pentru grădină – Lilium Siberia

Plante pentru grădină-albă-argintie-floare-Lilium-siberia-Argint-Șeherezadă

Diferite tipuri de crini s-au stabilit în grădinile locale și sunt cunoscute sub numele de plante fără probleme, prietenoase cu înflorirea și rezistente la ploaie. Lilium “Siberia” înflorește bogat în alb și atinge o înălțime de 100 de centimetri. La fel ca celelalte specii din familie, au nevoie de o locație însorită până la ușor umbrită, protejată de vântul direct. Aceste plante ating înălțimi de aproximativ 50 până la 150 de centimetri, iar dimensiunea florilor este de aproximativ 6,7 până la 5 centimetri. La plantare, se recomandă un sol profund slăbit, omos, bogat în nutrienți. Umezeala constantă și perioadele lungi de secetă ar afecta planta. Plantarea este planificată pentru primăvară sau toamnă.

Plante albe-argintii pentru grădină – Agapanthus “Silver Baby”

Plante pentru grădină-alb-argintiu-flori-veșnic-ornamentale-crini-agapanthus-argintii-bebeluși

Agapanthus cu denumirea germană „Crini decorativi” este o plantă cu creștere redusă, compactă, veșnic verde, cu o culoare interesantă a florilor – aproape albă la margine, albastră. Cu toate acestea, aceasta provine din Africa de Sud și a devenit cunoscută în Europa într-o varietate de soiuri de reproducere, mai ales ca plantă în ghivece. Preferă locurile însorite decât cele parțial umbrite și, de obicei, pot ierni bine.

Plante albe și argintii pentru grădină – Trandafir “Umbre de argint”

plante-grădină-alb-argintiu-ceai hibrid-excepțional-culoare-argintiu-umbre-trandafiri

“Silver Shadow” este un trandafir din genul hibrid de ceai și se bucură de un parfum puternic și o culoare extraordinară. Aceasta a fost denumită mov argintiu deschis și poate fi clasificată ca violet pal. Este rezistent și stufos, atinge o înălțime de aproximativ 1 metru și este minunat potrivit pentru plantarea în paturi.

Plante albe și argintii pentru grădină – Ceapă ornamentală Silverspring

plante-grădină-alb-argintiu-ceapă ornamentală-bluetewinterhart-argintiu-primăvară

Ceapa ornamentală oferă un farmec remarcabil în grădina casei rurale și nu numai. Umbrelele cu flori emisferice așteaptă cu nerăbdare lumina soarelui, sunt plante rezistente și perene care atrag fluturi și albine în grădină cu florile lor în iunie – iulie. Soiul „Silverspring” se caracterizează prin flori albe cremoase, argintii, cu ochi roșii închisi, care înfrumusețează casa ca flori tăiate și uscate.

Plante albe și argintii pentru grădină – Înțelept alb

plante-grădină-alb-argintiu-veșnic-verde-arbust-flori-alb-salvie

Înțeleptul alb este o plantă perenă bine cunoscută, perenă – un subarbust erbaceu. Crește până la 1 metru, frunzele sale sunt bazale și suprafața lor este dens acoperită cu fire fine, care fac frunzele tari să pară albicioase. Florile sale de buze albastre contrastează frumos cu frunzele alb-argintii. Înțeleptul alb este, de asemenea, ușor de cultivat în oală sau în grădină. Planta este adesea utilizată în practica de vindecare – are un efect antiperspirant și menține apa din corp. De asemenea, ajută la bolile bronșice.

Plante albe și argintii pentru grădină – Fenicul de munte gri / Seseli gummiferum

plante-grădină-alb-argintiu-gri-munte-fenicul-arbust-roci-Seseli-gummiferum

Această plantă este foarte atrăgătoare, cu efectul său aproape suculent. Feniculul de munte este o plantă destul de scurtă – uneori bienală, îndesată, cu pliante tipice – scurtă, fină, în formă de pene și izbitoare cu culoarea sa tipic albastru-verde. Ceea ce poate fi văzut la poalele zidurilor la soare. Cel mai bine este să creați o plantă parteneră pentru a ascunde golurile care apar.

Plante albe și argintii pentru grădină – Brunia argintie

plante-grădină-alb-argintiu-arbust-rezistent-la-flori-excepționale-Argintiu-Brunia

Silver Brunia este un arbust pitic veșnic verde, cu o înălțime de până la 1 metru, cu o formă rotunjită. Frunzele sale sunt alternate cu fire mici de păr în partea de sus. Inflorescențele formează un fel de „struguri” și flori albe caracteristice care arată ca nuci. Acest arbust poate fi găsit în aer liber în Africa de Sud, Lesotho și Swaziland și poate tolera o temperatură minimă de -7 grade.

Plante albe și argintii pentru grădină – Instalație de sârmă ghimpată / Leucophyta browniiplante-grădină-alb-argintiu-arbust-pitic-piatră-sârmă ghimpată-plantă-Leucophyta-brownii

Leucophyta brownii este cunoscută sub mai multe nume – plantă de sârmă ghimpată, iarbă de bonanță, arbust fantomă, Calocephalus brownii. Provine din Australia și este legat de edelweiss. Numit și planta cu zăbrele sau coș de argint, preferă locațiile pline sau parțial însorite și nu tolerează înghețul. Pământul permeabil este necesar ca substrat, deoarece rădăcinile nu pot tolera umezeala, dar nu trebuie să se usuce.