Gradinarit

Plantarea morcovilor – sfaturi de îngrijire și recoltare pentru legumele rădăcinoase

morcovi plante legume soiuri sfaturi de grădină

Dacă sunteți în căutarea unei legume pe care să o puteți recolta într-un timp scurt, atunci acesta este cel mai bun pariu Plantarea morcovilor. Acest lucru se datorează faptului că se maturizează după doar o lună. De asemenea, le puteți folosi pentru a practica grădinăritul cu copiii dvs. Pentru că recolta rapidă înseamnă că nu se vor plictisi. De asemenea, puteți oferi varietate cu diferitele soiuri. Deoarece morcovii nu sunt disponibili doar în forma lor clasică, lungă. Puteți alege, de asemenea, cele care sunt rotunde, scurte sau încăpățânate și chiar și în formă de inimă morcovii pot fi găsite. Asta face ca inimile copiilor să bată mai repede. Verdeul interesant care crește după plantarea morcovilor este potrivit în grădina dvs., dar și în interiorul casei în scopuri decorative. În ceea ce privește metoda de preparare, probabil că nu trebuie explicat prea multe. Fie crud sub formă de salate, gătit în supe, ca garnitură sau chiar ca desert – morcovii îmbunătățesc fiecare fel de mâncare.

Plantarea morcovilor și sfaturi despre îngrijire

morcovi colorati plante portocaliu roz mov idee

În regiunile cu ierni reci, puteți planta morcovi la începutul primăverii și apoi încă o dată la sfârșitul verii. Cu temperaturi ușoare de iarnă și doar îngheț ocazional, este chiar posibil să se semene semințe de la sfârșitul verii și până în primăvară.

Plantarea morcovilor într-un sol slăbit

morcovi plante gradina sol pat legume

Pregătiți bine solul înainte de a planta morcovii. Acest lucru trebuie făcut cu câteva săptămâni înainte de însămânțare. Pentru ca aceștia să prospere și să crească bine, este important ca solul să fie bine slăbit și să se îndepărteze toate bucățile și pietrele. În același timp, puteți adăuga compost sau alți nutrienți. Cât de adânc ar trebui să slăbiți și să curățați solul depinde de dimensiunea așteptată a morcovilor.

Plantați morcovi cu formă rotundă

morcov rotund plante soiuri legume rădăcină îngrijire sfaturi grădină

Semințele pe care le veți folosi pentru a planta morcovi sunt foarte mici. Sunt semănate cu o adâncime de aproximativ 6 mm. Procedând astfel, formați rânduri. O altă opțiune este să stropiți semințele peste pat. În acest caz, semințele trebuie acoperite ulterior cu un strat de sol. După aceea, solul trebuie menținut umed timp de aproximativ 3 săptămâni pentru a permite germinarea semințelor. Atunci este necesară udarea regulată. În caz contrar, riscați morcovul să se usuce și să se crape și să se întărească. Subțierea este necesară și la morcovi. Acest lucru se întâmplă când verdele de morcov are aproximativ 2,5 cm înălțime. Lăsați un spațiu între 5 și 10 cm. Puteți folosi răsadurile îndepărtate pentru consum. Vârfurile morcovilor care se află pe suprafața pământului trebuie acoperite astfel încât să nu devină verzi.

Salată de morcovi proaspătă din grădină

Pregătiți castron salată morcovi plante pâine

Dăunătorii care sunt obișnuiți cu plantele de morcov sunt muștele morcovului și gărgărița. Cu toate acestea, riscul de infestare este mai mare atunci când plantele sunt încă mici. Cel mai bine este să întoarceți plantele în funcție de anotimp, dacă se află într-un pat rece sau înălțat sau folosiți un înveliș din folie.

Recolta după plantarea morcovilor

gătit morcovi planta ghiveci legume rădăcină

Plantarea morcovilor – Deoarece timpul de coacere variază în funcție de soi și poate dura între 30 și 80 de zile, verificați ambalajul semințelor pentru a afla când morcovii sunt în special coapte. Ca un ghid, vă puteți baza pe faptul că, în funcție de soi, maturarea are loc atunci când capătul superior al legumei rădăcinoase are un diametru de 1,2 până la 2 cm. Puteți începe recoltarea imediat ce morcovii au dimensiunea dorită. Săpați cu atenție în jurul plantei pentru a scoate rădăcinile din sol. În regiunile reci, acest lucru trebuie făcut înainte de înghețul sever. Într-o iarnă mai blândă, puteți acoperi pur și simplu morcovii cu fân sau paie. Dacă doriți să păstrați plantele de morcov, ar trebui să tăiați vârfurile.

Pregătiți supă cremă delicioasă din morcovi

supa crema morcov plante mancare sanatoasa castron china

Morcovii sunt adecvați ca ingredient în prăjituri

moehren torte torturi legume idee desert