Gradinarit

Plantarea de mazăre – lucruri de luat în considerare atunci când aveți grijă de ele

mazăre plante păstăi sfaturi de grădină de legume

Mazărea este adesea și fericită parte din grădina de legume. Motivul pentru aceasta este că oferă supelor și altor feluri de mâncare un gust minunat. Marele lucru este că sunteți deja în primăvară și, de asemenea, în toamnă Plantează mazărea fără să vă faceți griji cu privire la temperaturile mai scăzute. Pentru că acestor plante le plac anotimpurile mai reci. Mazărea poate prospera și în ierni mai blânde. Plantele de mazăre pot crește foarte înalte și pot fi scăzute, în funcție de soi. Prin urmare, speciile mari au nevoie de suporturi pentru rețea, ceea ce nu este cazul speciilor mai mici. Acestea din urmă se maturizează mai repede, deși cerințele de întreținere sunt aceleași pentru ambele dimensiuni.

Plantează mazăre pentru o dietă sănătoasă

bol cană mazăre gătit fel de mâncare legume cultivare

Plantează mazărea la momentul potrivit

mazare verde pod alimentatie sanatoasa idee gradina de legume

Cu două luni înainte de ultimul îngheț din primăvară este momentul perfect pentru a semăna mazărea. De asemenea, puteți planta mazăre cu două până la trei luni înainte de primul îngheț așteptat în toamnă, deși în zonele cu iarnă blândă puteți continua să semănați din nou toamna.

Plantarea mazării și îngrijirea lor în mod corespunzător

răsad mazăre semințe de grădină primăvară îngrijire toamnă

Pentru însămânțare, ar trebui să utilizați semințe inoculate. Înainte de a planta mazărea, slăbiți solul și asigurați-vă că nu există ape. Pentru a asigura nutrienți suficienți, amestecați solul cu compost. De asemenea, este important ca pământul să fie bogat în potasiu și fosfor. Cu toate acestea, nu ar trebui să exagerați cu azot, deoarece acest lucru poate afecta formarea fructului. Plantele au nevoie de mult soare. Cu toate acestea, în zilele caniculare, ar trebui să puteți asigura umbra și după-amiază. Fructele se coc în decurs de 55 până la 70 de zile.

Gard cu lanț ca suport pentru plantele de mazăre

lant de gard gard spalier mazare plante hobby gradinarit sfaturi

Dacă ați ales plante mai mari, va trebui să puneți mai întâi suporturile. Semințele trebuie să aibă o adâncime de 5 cm și o distanță de 2,5 cm. Când udați după plantarea mazării, este important să rețineți că solul trebuie păstrat umed, dar nu suprasolicitat. În caz contrar, riscați să putrezească semințele. De îndată ce apar răsadurile, ar trebui să subțiați mazărea, lăsând un spațiu de 5 până la 10 cm. Deoarece plantele de mazăre sunt delicate, toate lucrările, cum ar fi plivirea regulată, trebuie efectuate cu atenție. De asemenea, verificați plantele în mod regulat pentru a găsi dăunători precum afide și gândaci.

Cultura ca rezultat după plantarea mazării

recoltare mazare spalier metal copil legume gaertner

Plantarea mazării – În funcție de soi, mazărea poate fi coaptă atunci când începe să se formeze. Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să le recoltați atunci. Cu toate acestea, unele soiuri trebuie să fie complet formate. Când recoltați, începeți mai întâi cu zonele inferioare. Dacă lăsați plantele să stea, vor crește, de asemenea, mazăre.

Păstărie de mazăre într-o grădină

păstăi mazăre plante legume idee garnitură ajutor

Suporturi pentru plantele din bambus

suport de legume suport bambus mazăre plante sfaturi de îngrijire