Gradinarit

Plan de plantare perenă: schițe gratuite pentru locații însorite, parțial umbrite și umbrite!

Pat peren Creați un plan de plantare Sfaturi de localizare a plantării

Ne place să fim în aer liber primăvara și vara. Grădina devine un refugiu popular, unde putem scăpa de agitația vieții de zi cu zi și să ne relaxăm în mijlocul plantelor izolate. Vă arătăm idei pentru planuri de plantare perene care transformă zona exterioară într-o oază verde. Ansamblurile perene sunt potrivite atât pentru grădini mici, cât și pentru grădini mari și asigură o plăcere constantă a grădinii de la primăvară până la sfârșitul toamnei. În articol veți găsi, de asemenea, sfaturi și sugestii utile de îngrijire pentru locații însorite, parțial umbrite și umbrite.

Pat peren Plan de plantare pentru locații umbrite și parțial umbrite: Aceste plante sunt posibile

Plan de plantare pat peren umbroase flori de primăvară plante

În primul plan de plantare a paturilor perene pe care vi-l propunem, sunt plantate 15 plante perene cu înflorire perene. Patul peren este proiectat în așa fel încât să arate frumos din trei părți, și anume din față, dreapta și stânga. Perfect pentru o grădină umbrită sau ca accent în fața intrării casei. Pentru a replanta acest plan de plantare, aveți nevoie de o suprafață liberă de 1,5 metri x 3 metri.

Instrucțiuni de îngrijire a plantelor: Toate plantele iubesc locațiile umbrite, dar la fel de bine pot prospera la umbră parțială. Un sol permeabil bogat în humus oferă cele mai bune condiții pentru creșterea rapidă a acestora. Puteți începe să plantați primăvara. Din aprilie puteți crea patul peren. Este important să se asigure o distanță minimă de 50-60 cm între plante.

Lista tuturor plantelor din patul peren

1. Papagal Inca Lily, soiul “Royal Star” x 2

2. Crin inca, soiul „Inca Vito” x 1

3. Stea cu tub strălucitor x 2

4. Caucaz uită-mă-nu-x x 2

5. Degetul galben x 3

6. Floare elfă x 3

7. Cranesbill, alb, varietate „Album” x 1

8. Cranesbill, soiul “Rozanne” x 2

9. Iarbă japoneză de munte x 2

10. Hellebore, soiul „Catifea de primăvară”

11. Funkia x 2

12. Struguri de crin x 1

13. Flori de umbră x 2

14. Weisswurze x 2

15. Lungwort, soiul “Samurai” x 2

Mai jos vă explicăm în detaliu cum arată patul peren primăvara, vara, toamna și iarna.

Pat peren Plan de plantare pentru locații umbrite și parțial umbrite: Primăvara există o splendoare de flori în grădină

Plan de plantare pat peren umbroase flori de primăvară vârfuri perene

Primăvara puteți aștepta cu nerăbdare o expunere minunată de flori. Floarea elfului (6) arată exotic cu micile sale flori roz și tulpini filigranate. Caucazul uita-mă-nu (4) atrage atenția cu florile sale în formă de paniculă în albastru strălucitor. Lungwort (15), care poartă flori roșii purpurii, în formă de pâlnie, de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii mai, completează efectiv ansamblul fermecător. Ierburile și plantele ornamentale cu frunze decorative, cum ar fi iarba japoneză de munte (9), hellebore (10), flori de umbră (13) și rădăcină albă (14) formează fundalul perfect și fac ca patul peren să pară voluminos.

Sfaturi de îngrijire: Acum este momentul potrivit pentru a aplica îngrășământ lichid plantelor. Udați patul peren la fiecare două săptămâni, dar încercați să evitați apariția apei.

Pat peren Plan de plantare pentru locații umbrite: grădina este deosebit de colorată vara

Planuri de plantare pentru paturi perene pentru vară umbrită gratuită

Vara patul peren își dezvăluie adevărata frumusețe. Florile de culoare roșu intens ale crinului de papagal (1) sunt adevărate atracții care adaugă accente de culoare în pat. Florile mari purpurii ale macaralului soiului „Rozanne” (8) sunt extrem de longevive. Este singurul soi care înflorește de la începutul verii până la toamnă.

Plan de plantare pat peren umbros vară înflorit peren

Crinul inca al soiului „Inca Vito” (2) conferă grădinii o culoare suplimentară cu florile sale roșii de vin și poate fi pus în scenă în mod eficient în mijlocul patului erbaceu. Frunzele în formă de inimă ale hostelor (11) sunt motivul pentru care plantele se numără printre cele mai frumoase plante frunze ornamentale.

Sfat de îngrijire: Udați în mod regulat patul peren. La începutul verii puteți aplica îngrășământ lichid.

Pat peren Plan de plantare pentru locații umbrite și parțial umbrite: grădina își are farmecul și toamna

Plan de plantare pat peren Replantarea umbrelor parțiale umbrite pentru vara umbroasă gratuită

Patul peren își are și farmecul toamna. Nuanțele luminoase de galben și accentele de culoare în roșu și violet vin fac din grădină o oază frumoasă. Frunzele verzi strălucitoare ale stelei tub strălucitoare (3) devin galbene aurii toamna, de exemplu. Împreună cu izbiturile ciorchini de flori violete ale strugurilor de crin (12), steaua tubulară formează o imagine deosebit de armonioasă. Florile de umbră (13) cu florile lor albe iau un loc în spate și fac grădina să arate natural.

Plan de plantare pat peren umbros toamna replantare gratuit

Sfaturi de îngrijire: Cele mai multe plante perene sunt extrem de ușor de îngrijit. În toamnă, totuși, ar trebui să vă gândiți la un vânt. Udați plantele numai atunci când este necesar, altfel rădăcinile se pot putrezi.

Plan de plantare perenă pentru locuri umbroase în timpul iernii

Plan de plantare pentru patul peren iarna, replantarea umbrei parțiale

Iarna, patul peren continuă să atragă atenția. Floarea elfă vesnic verde (6) fascinează cu frunzele în formă de inimă, care rămân verzi în interior și devin maroniu roșiatic pe margine. Hellebore (10) are o perioadă lungă de înflorire, care începe în ianuarie și se termină la începutul lunii mai. Cu frunzele sale de palmier, este un adevărat punct de atracție în aer liber chiar și în timpul iernii reci. Iarba de munte japoneză (9) este perfectă pentru plantarea marginilor patului peren. Planta este deosebit de eficientă în lunile de iarnă.

Plan de plantare pat peren ierburi de iarnă umbrite perene

Sfaturi de îngrijire: Deoarece toate plantele sunt rezistente, nu trebuie să vă gândiți la iernare. Dar merită primăvara, când înghețurile târzii ar putea deteriora plantele perene, pentru a acoperi patul cu tufă.

Plan de plantare perenă în locuri însorite – Aceste plante sunt potrivite

plan de plantare gratuit pat peren însorit replantare primăvară

Vă vom arăta un alt plan de plantare perenă în locuri însorite și parțial umbrite și vă vom explica ce trebuie să luați în considerare atunci când plantați. Vă arătăm, de asemenea, schițe și imagini cu privire la modul în care imaginea grădinii se schimbă în fiecare anotimp – primăvară, vară, toamnă și iarnă. Patul este potrivit pentru plantare direct în fața gardului din lemn sau în fața peretelui grădinii. Este, de asemenea, perfect pentru parcele înguste și lungi. De asemenea, puteți transforma colțurile însorite în zone izolate din grădina mare.

Lista tuturor plantelor din patul peren:

1. Mușețelul lui Dyer x 3

2. Lumanare magnifica, varietate “Rosy Shimmers” x 3

3. Cranesbill – “Brookside” hibrid x 2

4. Cranesbill de sânge de grădină x 2

5. „Scarlet Tempest” x 2

6. Rădăcină de garoafe “Total Tangerine” x 2

7. Marguerite x 2

8. Stuf chinezesc „Morning Light” x 2

9. Tubegrass x 2

10. pălărie de soare obișnuită x 2

11. Grove Sage x 2

12. Aster, soiul „Little Carlow” x 1

13. Vernonia x 1

Al 14-lea premiu Kandebal „Diane” x 2

Pat peren Plan de plantare pentru primăvară: rădăcină de garoafe ca un punct de atracție

Plan de plantare pat peren flori însorite replantare primăvară

În primăvară, încep să înflorească „Tempesta stacojie” (5) și rădăcina „Total Tangerine”. Cu florile sale roșii și portocalii, va adăuga stropi de culoare în grădină în următoarele luni. Plantați florile la începutul primăverii pentru a vă bucura mai mult de minunata floare.

Sfaturi de îngrijire: Florile se simt extrem de confortabile în solul de grădină normal, moderat uscat. Dacă solul este sărac în humus, este recomandabil să amestecați în compost suplimentar la începutul primăverii. În caz contrar, planta este extrem de ușor de îngrijit.

Pat peren Plan de plantare pentru locații însorite: Vara este floare pură

Plan de plantare pat peren însorit gratuit vară însorită

Vara există o minunată expunere de flori în grădina însorită. Mușețelul (1) formează flori gălbui de dimensiuni medii, lumânarea magnifică (2) încântă cu florile sale mari roz, craniușul-violet-albastru (3) este filigran și margareta (7) adaugă o notă naturală grădinii.

Planul de plantare perene pat flori însorite de vară creează plante perene

Premiul pentru viteza candelabrelor (14) și înțeleptul arboret atrag păsările și insectele în grădină. Ușor de îngrijit și nesolicitate, plantele perene sunt completarea perfectă a grădinii casei de țară.

Combinați planul de plantare pat peren vara însorită

Sfaturi de îngrijire: Tăiați lumânarea candelabrelor la începutul verii, apoi va înflori a doua oară vara. În caz contrar, toate plantele perene înflorite nu sunt deosebit de solicitante. Asigurați-vă că solul este moderat umed și nu se usucă complet în lunile de vară. Dacă ați amestecat solul cu compost primăvara, atunci puteți face fără îngrășământ lichid complet.

Plan de plantare perena pentru toamna

Plan de plantare pentru paturi perene în toamna însorită

Premiul candelabrelor (14) taie o siluetă fină în grădină nu numai vara, ci și toamna. Atinge o înălțime maximă de 2 metri și, prin urmare, este alegerea ideală pentru plantarea de-a lungul marginilor. Fie ca accent într-un colț sau ca parte a unui ansamblu cu alte plante perene înalte – se amestecă armonios în grădina de toamnă.

Micul aster înflorit în toamnă „Micul Carlow”, cu florile sale delicate de culoare albastru-liliac, conferă zonei exterioare o notă romantică. Împreună cu pălăria obișnuită de soare, care atrage atenția tuturor cu florile sale galbene strălucitoare, asterul formează un duo contrastant. Iarburile ornamentale sunt folosite și în toamnă pentru a slăbi ansamblul și a conferi patului o structură.

Plan de plantare pat peren însorit iarbă ornamentală ierburi ornamentale combina flori

Sfaturi de îngrijire: Toate plantele sunt persistente și rezistente la iarnă. Deci nu trebuie să petreci iarna. Chiar și plantele perene înalte nu au nevoie de tăiere toamna. Dar trebuie să vă asigurați că solul rămâne uniform umed chiar și în această perioadă a anului. Majoritatea plantelor pot tolera apariția apei doar într-o măsură limitată. Dacă plouă prea mult toamna, puteți lua în considerare adăugarea unui strat de drenaj. De obicei, acest lucru nu este necesar.

Pat peren Plan de plantare pentru locații însorite: Ierburi ornamentale în timpul iernii

Plan de plantare paturi perene replantare însorită de iarnă

Ierburile ornamentale aduc varietate în grădină nu numai vara, ci și în lunile de iarnă. Stuful chinezesc din soiul „Morning Light” (8) și iarba de fluier de mlaștină (9) sunt perfecte pentru locații însorite. Chiar și înghețul, ploaia și vântul nu pot dăuna ierburilor ornamentale. Sfidează cu ușurință vremea rea.

Plan de plantare pentru patul peren într-o iarnă însorită pentru plantarea ierburilor ornamentale

Sfaturi de îngrijire: În ianuarie / februarie trebuie să tăiați trestia chineză și iarba cu mușchi aproape de sol. În caz contrar, ierburile ornamentale nu au nevoie de protecție pentru iarnă. Pentru a fi în siguranță, puteți înfășura rădăcinile plantei cu lână în noiembrie. De asemenea, puteți udă plantele mai rar și numai atunci când este necesar în timpul lunilor de iarnă. Evitați apele, deoarece putrezirea se poate dezvolta, mai ales în sezonul rece.

Vă oferim planuri suplimentare de plantare pentru paturi perene în galeria foto de mai jos.

Pat peren pentru replantare: flori roz pentru grădina romantică

Plan de plantare perena pentru vara gratuită a trandafirilor

Magnifice flori în roz care vă vor aduce bucurie de la sfârșitul verii până toamna. Toate plantele sunt ideale pentru locații însorite și adăpostite, iubesc solul bogat în nutrienți și trebuie udate din abundență o dată pe săptămână. Perioada de înflorire începe în iulie și se termină în octombrie. Plantele perene ating o înălțime maximă de 150 cm.

Plan de plantare pat peren accentuat roz însorit Plante hibride Peonia

Aceste plante perene formează un ansamblu atractiv:

1. Hortensia paniculată roz „Little Quick Fire” x 1

2. Cap de șarpe „Hot Lips” x 3

A treia plantă sedum “Toamna bucuriei” x 3

A 4-a anemonă de toamnă x a 3-a

Plan de plantare perenă gratuit pentru locații parțial umbrite

Planuri de plantare pentru paturi perene toamna liberă vara acoperirea solului înflorit locație însorită

Ai o grădină mică sau ai vrea să-ți surprinzi oaspeții cu o expunere de flori în fața intrării casei? Următoarea sugestie pentru un pat peren compact este sigur că vă va mulțumi!

Sfaturi de îngrijire: Toate plantele perene sunt compacte, dar cresc până la 2 metri înălțime. Au nevoie de o locație însorită până la parțial umbrită și un sol uscat, bogat în humus, care oferă cele mai bune condiții pentru creșterea rapidă a acestora. Timpul optim de plantare este în aprilie. Înainte de a planta patul peren, puteți amesteca, de asemenea, în sol cu ​​compost sau îngrășământ lichid.

Plan de plantare pat peren umbra parțială vară toamnă înflorire acoperire a solului

Lista plantelor:

1. Switchgrass „Rubby Ribbons” x 1

2. Ochi de fată „Summer Sunshine” x 2

3. Silver Perovskie x 1

A 4-a pălărie de soare x 3

Planta a 5-a sedum “Toamna bucurie” x 2

Creați paturi de arbust înflorit în toamnă cu accente roșii: plan de plantare gratuit pentru locații însorite

Planul de plantare perenă a plantelor însorite de toamnă, înflorire, prezintă accente de culoare roșie flori

Următoarea sugestie este un plan de plantare pentru plantele cu flori de toamnă pe care le puteți folosi pentru a atrage păsările în grădină. Locația optimă este la soare sau umbră parțială. De asemenea, puteți pune o baie de păsări în mijlocul patului de flori.

Plan de plantare pat peren însorit toamnă înflorit accente roșii

Plante:

1 fructe de iarnă americane x 2

2. Salcie de rozmarin american x 1

3. Crizanteme “Igloo de dovleac” x 2

A 4-a anemonă de toamnă x a 2-a

Creați un pat peren lângă fântâna de grădină: plan de plantare gratuit

Plan de plantare pentru patul peren în grădina de toamnă

Aveți o fântână de grădină pe care doriți să o prezentați eficient? Cu următorul plan de plantare, cu siguranță veți putea scoate în evidență caracteristicile apei.

Plan de plantare frontieră perenă iarbă ornamentală umbră parțială vară violet galben

Plante:

1. stuf chinezesc x 1

2. Pălărie de soare obișnuită x 2

3. Steaua tubului Hubrichts x 2

4. Aster oblongifolius “Ceruri de octombrie” x 2

Indiferent dacă este vorba de locații însorite, parțial umbrite sau umbrite: dacă este analizat cu atenție și asamblat cu atenție, un pat peren va deveni rapid un ochi în propria grădină. Pentru a vă transforma zona în aer liber într-o oază verde, trebuie să respectați câteva reguli de bază. Combinați 10 până la 15 flori perene rezistente, ierburi ornamentale și acoperire a solului care au cerințe similare asupra solului și locației. Plantați patul cu plante perene care înfloresc primăvara, vara și toamna. Plantele parfumate pot atrage, de asemenea, păsări și insecte benefice în grădină. Nu uitați să adăugați plante cu frunze decorative, deoarece acestea vor condimenta în aer liber chiar și în lunile de iarnă.