Gradinarit

Lupta împotriva gândacilor din Colorado: remedii casnice care ajută împotriva dăunătorilor din grădina de bucătărie

Se reproduce rapid și poate provoca daune mari culturilor într-o perioadă scurtă de timp și poate mânca toate frunzele lor. De când gandacul Colorado a fost introdus din SUA acum aproximativ 150 de ani, s-a impus ca unul dintre cei mai comuni dăunători din grădina de acasă. Vă explicăm cum puteți recunoaște rapid o infestare și puteți lupta împotriva gândacului Colorado.

Lupta împotriva gândacilor din Colorado: Cum să recunoașteți dăunătorul în timp util

Lupta împotriva gândacului Colorado În mod natural Sfaturi despre modul de depistare a dăunătorilor

Pentru a combate gândacul Colorado, primul lucru important este să acționați la timp. Femelele își depun ouăle la începutul verii și când eclozează larvele, pot ataca și devora rapid toate plantele din grădina de legume. Prin urmare, primul pas în combaterea acestuia este prevenirea. De la mijlocul lunii aprilie, verificați toate plantele pentru ouă și urme de mâncare de două ori pe săptămână. Puteți vedea gândacul adult din Colorado, precum și larvele și ouăle cu ochiul liber.

Cum se dezvoltă gândacul de cartof Colorado și ce poți face în legătură cu asta?

  • Ouăle sunt de culoare galben auriu, mici și sunt în cea mai mare parte pe partea inferioară a frunzelor. Femelele depun toate 20-60 de ouă împreună. Dacă le observați primăvara, acționați rapid și colectați toate ouăle. În acest fel, puteți preveni eclozarea larvelor, iar gândacii din Colorado să se înmulțească fără restricții.

Larvele gândacului Colorado recunosc și luptă cu agenții bio

  • Culoarea a larvelor variază în funcție de vârstă de la galben închis la roșu cărămidă. Larvele au, de asemenea, mici pete maro închis pe părți. De obicei eclozează în jur de trei până la șase zile după ce femelele depun ouă. Dimensiunea lor variază, dar nu depășește 10 mm. Deci, dacă găsiți o omidă mare în grădină, nu este un gândac Colorado. Dar dacă vedeți o mulțime de larve mici portocalii, atunci ar trebui să acționați cât mai curând posibil și să utilizați un remediu casnic pentru a le combate.

Cum să lupți împotriva gândacilor Colorado în mod natural Sfaturi pentru depistarea infestațiilor

  • Gândacii din Colorado au aproximativ 10 mm lungime, cu spatele galben și dungi maro închis de-a lungul aripilor. Capul are o culoare roșu portocaliu până la cărămidă și puncte maro închis. Insectele sunt rezistente la majoritatea pesticidelor și insecticidelor. Dar nu sunt periculoase, deoarece nu se hrănesc cu frunzele plantei.
  • Gândacii Colorado atacă cartofii în primul rând. Dar dacă nu au suficientă hrană, celelalte culturi din grădina de legume vor deveni și ele victime. Dacă vedeți semne de hrănire, acesta este un semn sigur că larvele au eclozat deja. Prin urmare, trebuie să împiedicați răspândirea.

Ce poți face cu gândacii din Colorado? Aceste remedii casnice vor ajuta la combaterea acestuia

Dăunătorii de combatere a gândacului din Colorado scapă de vârfuri

În anii de după primul război mondial, a fost vital pentru fermieri să controleze gândacul Colorado. La acea vreme cartofii erau unul dintre cele mai importante alimente. Prin urmare, oamenii au încercat mai întâi să colecteze cu mâna larvele și ouăle. În următorii câțiva ani au luptat împotriva gândacului cu pesticide. Cu toate acestea, dăunătorul este foarte adaptabil și a dezvoltat rezistențe. Astăzi, grădinarii pricepuți știu că unele remedii casnice se dovedesc a fi mai eficiente decât pesticidele. Utilizarea pesticidelor chimice este, de asemenea, neconsiliată, deoarece acestea sunt, de asemenea, periculoase pentru insectele benefice. Prin urmare, este mult mai bine să lupți în mod natural cu gândacii din cartoful Colorado.

Uleiul de Neem ca remediu la domiciliu pentru gândacii din Colorado

Utilizarea uleiului de neem ca remediu la domiciliu pentru gândacii din cartoful Colorado Sfaturi

Dacă doriți să luptați împotriva gândacilor Colorado în mod natural, atunci puteți încerca neem. Uleiul de neem se obține din semințele fructelor arborelui neem indian. Uleiul are un gust amar și are un miros neplăcut. Uleiul de Neem este inofensiv pentru insectele polenizatoare, dar este mortal pentru larve. Acest lucru se datorează faptului că ingeră cantități mari de substanță toxică prin hrana lor (planta pleacă).

Când să utilizați neem împotriva gândacilor din Colorado? Dacă vedeți larvele și gândacii Colorado în iunie și iulie, puteți face singur un spray cu ulei de neem. În acest scop, diluați uleiul de neem într-un raport de 1 la 100 cu apă. Deci, dizolvați 1 ml de ulei de neem în 100 ml de apă. Apoi turnați soluția într-o sticlă cu jet și folosiți-o pentru a pulveriza culturile chiar înainte de răsăritul soarelui. Gândacii din Colorado vor ingera apoi substanța otrăvitoare prin hrana lor pentru întreaga zi. Apoi puteți uda plantele cu o soluție de ulei de neem o dată pe lună, ca măsură preventivă. Pentru a face acest lucru, dizolvați 5 ml de ulei de neem în 10 litri de apă.

Masă de rock împotriva gândacilor din Colorado

Masă de rocă împotriva remediului natural acasă pentru gândacul Colorado

Făina de stâncă este făcută din stâncă de lavă. Lucrul special al făinii de rocă este că conține oligoelemente importante. Prin urmare, este adesea administrat ca îngrășământ. Cu toate acestea, în cazul infestării cu gândaci din Colorado, aceasta îndeplinește o funcție diferită: este un remediu ecologic împotriva gândacilor de cartofi. Pentru a face acest lucru, pur și simplu polenizați plantele cu el. Ar trebui să folosiți făina de rocă primăvara, când infestarea abia începe. Dacă găsiți o mulțime de ouă și larve, aceasta le poate încetini. Cu toate acestea, remediul casnic nu reușește să omoare toate larvele.

Când se folosește făina de rocă? Ca ajutor în caz de infestare în iunie și iulie. Dacă observați infestarea devreme și numai câteva larve s-au clocit, le puteți ucide cu făină de piatră și puteți colecta ouăle. În caz contrar, puteți combina făina de rocă cu un preparat bacterian.

Ce ajută împotriva gândacilor din Colorado: gunoi de grajd lichid din urzică sau hrean

Folosiți hrean împotriva gândacilor din Colorado, cum ar fi

Cu un gunoi de grajd lichid din urzică sau hrean, nu puteți ucide dăunătorii, dar îi puteți alunga din grădină. Umpleți o găleată goală și curată de compost cu 5 litri de apă de la robinet și adăugați 100 g de hrean uscat sau urzică. Așezați găleată descoperită într-un loc însorit în grădină timp de aproximativ 4 zile și apoi turnați spray-ul într-un pulverizator sub presiune. Folosiți-l pentru a uda toate părțile plantei. Repetați procesul de câte ori este necesar. Puteți pulveriza plantele cu el încă din primăvară pentru a menține gândacii Colorado departe.

Când să utilizați remediul casnic? Primăvara înainte de prima infestare și apoi în august pentru a preveni o a doua răspândire.

Lupta împotriva gândacilor din Colorado cu menta: Acesta este modul în care poți face singur un spray

Combateți gândacul Colorado cu prepararea mentelor Sfaturi și rețetă pentru pesticide

Menta este otrăvitoare pentru gândacul din cartoful Colorado. Dacă doriți să luptați împotriva dăunătorilor cu el, atunci puteți face singur un bulion de mentă. Procedați în mod similar cu prepararea ceaiului de mentă. Se fierbe 1 litru de apă și se toarnă peste 5 pumni de mentă. Lasă menta să se absoarbă timp de o jumătate de oră. După ce apa s-a răcit, strecurați cu grijă preparatul și apoi diluați-l cu 10 litri de apă rece. Utilizați spray-ul direct pe toate plantele (atât cartofii afectați, cât și vecinii lor apropiați).

Când să folosiți menta în lupta împotriva gândacilor din Colorado? Dacă infestarea este severă, menta se dovedește a fi un agent de control foarte eficient.

Lupta împotriva gândacilor din Colorado în mod natural: zaț de cafea pentru prevenire

Preveniți gândacii din cartofi Colorado cu zaț de cafea Sfaturi pentru rețetă

Ați controlat cu succes o infestare în primăvară sau în iunie / iulie? Acum prevenirea joacă un rol crucial. Este foarte important să alungi gândacii din cartofi Colorado departe de grădina din bucătărie. Pentru că în august începe o a doua fază și într-o vară uscată dăunătorii se înmulțesc din nou rapid. Pentru a evita acest lucru, puteți folosi zaț de cafea. Pur și simplu stropiți plantele și solul în jurul grădinii de bucătărie cu zațul de cafea dimineața devreme înainte de răsăritul soarelui. Gândacii din Colorado nu-i plac deloc zațurile de cafea și vei scăpa definitiv de ele.

Lupta împotriva gândacilor Colorado în mod natural: bacterii

Combateți dăunătorul gândacului Colorado în grădina din bucătărie în mod natural

Dacă prea multe culturi sunt infestate, puteți folosi bacterii pentru a lupta împotriva gândacului Colorado. În special bacillus thuringiensis tenebrionis este utilizat de producătorii de legume organice. Puteți găsi preparate care conțin bacteriile în centrul grădinii. Ele sunt fatale doar pentru dăunătorii care mănâncă planta. Nu sunt dăunătoare insectelor polenizatoare, animalelor sau oamenilor. Familiile cu copii mici sau animale de companie trebuie să solicite sfatul centrului de grădină. Pentru ca pregătirea să funcționeze, ar trebui să pulverizați plantele în care sunt dăunătorii. De asemenea, este foarte important ca temperaturile să nu scadă sub 15 grade. Prin urmare, preparatul este potrivit pentru utilizare vara cu infestări moderate și foarte severe.