Gradinarit

Legume în grădină – sfaturi pentru plantarea frunzelor de varză

Frunzele de varză recoltează cultivarea legumelor în grădină primăvara târziu

Știați că frunzele de varză primesc cel mai bun gust dacă sunt recoltate după primul îngheț? Acesta este și motivul pentru care este cel mai bine cunoscut pentru anotimpurile de toamnă și iarnă Legume în grădină e ales. Dar, deoarece poate face față bine temperaturilor mai ridicate, puteți planta frunze de varză încă din primăvară, astfel încât să aveți legume proaspete pe masă la începutul verii.

Legume în grădină – frunzele de varză nu formează cap

legume cu frunze de varză în grădină salată verde idee sfaturi de îngrijire

Frunzele de varză nu formează cap. În schimb, așa cum sugerează și numele, acestea sunt alcătuite din frunze libere care cresc dintr-o rozetă. Acest lucru amintește puțin de kale, care se poate spune și despre gust. Frunzele de varză sunt potrivite pentru prepararea unei varietăți largi de feluri de mâncare și pot fi sotate, fierte și fierte. Dacă aveți chef să plantați frunzele de varză ca legumă în grădină, am dori să vă ajutăm cu următoarele sfaturi.

Legume în grădină – la ce oră să plantezi frunze de varză?

legume în grădină frunze de varză sfaturi de plantare

Puteți să semănați semințe sau să folosiți direct plante tinere. Depinde de momentul plantării și de climatul din regiunea în care locuiți. Dacă aveți o iarnă rece, alegeți plante tinere și așezați-le în grădină primăvara sau sfârșitul verii. De asemenea, puteți semăna semințe la sfârșitul verii, deoarece frunzele de varză sunt cel mai bine cultivate ca legume în grădină toamna.

Legume în grădină – sfaturi despre sol, udare și însămânțare

frunze de varză legume în grădină salată scândură de lemn

Găsiți o locație pentru frunzele de varză în grădină care să aibă mult soare sau umbră parțială. Solul ar trebui, de asemenea, să fie bogat în substanțe nutritive și să nu creeze ape reziduale. De asemenea, este important ca în ultimii doi ani să nu fi fost crescută nicio altă varietate din familia de varză. Dacă alegeți semințe pentru această legumă în grădină, ar trebui să le semănați cu o adâncime de aproximativ 6 mm, păstrând o distanță între 2,5 și 5 cm. Puteți menține această distanță atunci când vă subțiați, prin care puteți utiliza răsadurile pentru consum, prăjindu-le scurt.

Frunze de varză umplute din grădină

sfaturi de grădină fel de mâncare farfurii de varză umplute salată

Acum ar trebui să trageți în mod regulat buruienile pentru a încuraja creșterea. În ceea ce privește irigarea, se poate spune că acest lucru ar trebui făcut puțin mai puțin decât cu alte tipuri de varză. Acest lucru va împiedica frunzele de varză să devină prea mari. Cu toate acestea, udarea trebuie făcută în mod regulat, deoarece gustul dulce este creat de apă. Ca legumă în grădină, frunzele de varză se coc în 50 până la 85 de zile. Un mare avantaj pe care îl au frunzele de varză față de alte tipuri de varză este că sunt mult mai puțin sensibile la dăunători. Cu toate acestea, ar trebui să verificați în mod regulat plantele pentru afide, viermi de varză și alte paraziți.

Legume în grădină – recolta

frunze de varză umplute fel de legume mâncare sănătoasă

Când recoltați, pur și simplu eliminați numărul necesar de frunze sau toate, dar lăsați trunchiul în pământ. Acest lucru vă permite să prelungiți timpul de recoltare. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu este dorit, puteți desigur să scoateți întreaga plantă din pământ.

Legume în grădină – folosiți frunze de varză pentru diverse feluri de mâncare

fel de mâncare varză frunze legume vitamine sănătoase farfurie